Crepi of gevelbepleistering

Heeft uw gevel nood aan een fikse opknapbeurt? En wil u uw gevel een volledig nieuwe look geven? Dan kan u opteren voor crepi of gevelbepleistering

Wanneer uw gevel gedurende een langere periode niet wordt gerenoveerd, zal de kwaliteit van het metsel- en voegwerk afnemen. Vocht en andere weersinvloeden kunnen leiden tot een verhoogde porositeit van de materialen van uw gevel, waardoor vocht gemakkelijker binnen kan dringen.

Het is daarom een uitstekende keuze om uw gevel met crepi te bepleisteren. Dit geeft uw woning niet alleen een mooie frisse uitstraling, maar zorgt ook voor de nodige bescherming tegen allerlei weersomstandigheden.

→Crepi laten zetten op uw gevel?Contacteer ons voor een gratis offerte

Spring snel naar: Wat houdt bepleisteren met crepi precies in? - Soorten crepi gevelbepleistering - Voordelen van crepi? - Is crepi sterk en weerbaar? - Hoe een crepi gevel te onderhouden? - Hoe kiest u de juiste soort crepi bepleistering?

Wat houdt bepleisteren met crepi precies in?

Crepi is een speciale methode om uw gevel van een fraaie laag pleisterwerk te voorzien. Crepi is bovendien verkrijgbaar in honderden verschillende kleuren. Voor elke gevel en straat kunt u een dus passende oplossing vinden die uw huis opknapt en direct opfleurt. Niet alleen ziet crepi en fantastisch uit, het is ook nog eens een uitstekende methode om uw huis gedurende vele jaren te voorzien van een solide beschermlaag.

Crepi legt als het ware een laag om uw bakstenen gevel heen, die vocht en water veel minder snel kans biedt om in uw woning terecht te komen. Metsel- en voegwerk is nu eenmaal van nature poreus, hetgeen inhoudt dat het na verloop van tijd water kan doorlaten. Crepi vangt deze porositeit op en beschermt uw gevel tegen binnentredend vocht. Een extra voordeel van crepi bepleistering is het feit dat het damp-open is, waardoor uw gevel na een regenbui sneller zal uitdrogen.

Soorten crepi gevelbepleistering

Crepi wordt over het algemeen in twee verschillende basisvarianten aangeboden, namelijk minerale sierpleister en de zogeheten kunstharspleister.

Minerale sierpleister
is geheel natuurlijk, en bestaat uit een mengsel van cement, kalk en zand. Vooral deze soort crepi heeft bijzonder hoge damp-open en waterkerende eigenschappen, waardoor vocht snel uit kan drogen en ook nog eens goed wordt afgevoerd. U kunt deze vorm van crepi dik aanbrengen. Heeft u een gevel met veel oneffenheden dan biedt minerale sierpleister een goede oplossing.

Kunstharspleister wordt gemaakt van kunsthars. Het staat ook wel bekend als siliconenpleister en synthetische pleister. Deze soort crepi wordt vooral gebruikt omwille van de elasticiteit. Kunsthars crepi is erg sterk en goed bestand tegen vocht en water, vuil, maar ook diverse beschadigingen en inscheuren. Ook zijn krassen op kunstharspleister vrijwel niet waar te nemen. Zoekt u de meest sterke oplossing, dan zal kunstharspleister u zeker bevallen.

→Interesse in crepi als afwerking voor uw buitenmuren?Contacteer ons voor een gratis offerte

De voordelen van een gevel bezet met crepi op een rij

Crepi heeft enorm veel voordelen, omdat het een veelzijdig en gemakkelijk aan te brengen materiaal is om uw gevel mee te bekleden. U kunt zelf de structuur, kleur, dikte en uitstraling kiezen. Ook kan crepi veel oneffenheden gemakkelijk egaliseren, plus het past bij elk soort huis en elke bouwstijl. De meest in het oog springende voordelen van crepi beschrijven wij hieronder voor u.

1. Uw gevel is veel beter bestand tegen vocht en vuil

Crepi is van zichzelf al een zeer functionele barrière tegen water, vuil en diverse weersomstandigheden. Ook droogt crepi razendsnel uit, waardoor uw gevel nooit lang nat blijft en vochtproblemen als doorslaand vocht vrijwel geheel voorkomen worden. Indien u crepi ook nog eens combineert met hydrofuge, dan kunt u jarenlang genieten van een sterke en vochtvrije gevel.

2. Crepi is uitstekend te combineren met isolatie

Crepi is bij uitstek geschikt om aan te brengen in combinatie met isolatiematerialen. Isoleren van buitenaf is hoe dan ook veel gemakkelijker dan het aanbrengen van isolatie in uw binnenmuren, omdat u niet de binnenmuren hoeft open te breken. Vanwege de flexibele aard van crepi en het gemak waarmee u oppervlakken kunt bedekken, zult u in het geheel niets terugzien van aangebrachte isolatiematerialen.

→Crepi in combinatie met gevelisolatie?Contacteer ons voor een gratis offerte

3. Uw woning neemt substantieel in waarde toe

Een gerenoveerde gevel, vooral met isolatie, is een heel simpele manier om in één keer uw huis in waarde te doen toenemen. Zeker sinds de komst van het EPC-attest letten veel potentiële kopers op de isolatiewaarde van uw woning. Daarnaast is een fraai afgewerkte gevel met crepi een prachtig visitekaartje voor uw huis. Wilt u uw woning binnenkort verkopen? Dan kan het bekleden van uw gevel met crepi een uitstekende marketingstrategie zijn.

Is crepi sterk en weerbaar?

Mensen vragen zich wel eens af, of crepi een sterk materiaal is voor de gevel. In het verleden zei men namelijk wel eens, dat crepi relatief snel scheurtjes en barstjes kan gaan vertonen. Daarbovenop kan witte crepi ook snel vaal worden. Dit geldt echter enkel indien u uw gevel niet onderhoudt. Elke gevel is onderhevig aan beschadigingen, indien hier lange tijd niets aan wordt gedaan.

Wanneer u uw gevel periodiek voorziet van gevelimpregnatie en ook beschadigingen herstelt, dan zult u nog zeer lang kunnen genieten van uw crepi gevel. Daarbovenop is kunsthars crepi zeer sterk en krasvast. Wilt u een gevel die goed beschermd is tegen vuil en schade? Kies dan het beste deze variant, zeker wanneer u bijvoorbeeld aan zee of aan het water woont.

Hoe een crepi gevel te onderhouden?

Alle gevels moeten worden onderhouden, dus ook een crepi gevel. Crepi is in vergelijking met veel andere methoden echter zeer simpel om te reinigen. U kunt een licht vervuilde gevel al heel gemakkelijk met wat water afspuiten, of goed bereikbare plekken met een emmer en een spons. Wij raden ook aan om eens in de vijf jaar uw gevel professioneel te laten reinigen om deze in topconditie te houden. Indien u de gevel langdurig wilt beschermen, dan is hydrofuge aan te raden. Hiermee legt u een waterdichte laag om uw gevel, die vocht en vuil geen kans meer biedt zich aan te hechten.

Meer over crepi

Hoe kiest u de juiste soort crepi bepleistering?

Wilt u graag uw gevel opfrissen, maar weet u nog niet heel goed hoe? Of welke soort bepleistering voor uw gevel het meest geschikt is? Dan kan Fassado Gevelreiniging en Gevelrenovatie u uitstekend verder helpen. Wij kunnen elke gevel opfrissen, repareren en bepleisteren, en dat volgens verschillende technieken. Natuurlijk verloopt het gehele proces in samenspraak met u. Tijdens elke vervolgstap zullen wij u uitgebreid adviseren over de beste optie. Nieuwsgierig? Bel ons direct voor een afspraak, of voor meer informatie over onze diensten.

Vraag je gratis geveldiagnose aan