Crepi of gevelbepleistering

Heeft uw gevel nood aan een fikse opknapbeurt? En wil u uw gevel een volledig nieuwe look geven? Dan kan u opteren voor crepi of gevelbepleistering

Wanneer uw gevel gedurende een langere periode niet wordt gerenoveerd, zal de kwaliteit van het metsel- en voegwerk afnemen. Vocht en andere weersinvloeden kunnen leiden tot een verhoogde porositeit van de materialen van uw gevel, waardoor vocht gemakkelijker binnen kan dringen.

Het is daarom een uitstekende keuze om uw gevel met crepi te bepleisteren. Dit geeft uw woning niet alleen een mooie frisse uitstraling, maar zorgt ook voor de nodige bescherming tegen allerlei weersomstandigheden.

→Crepi laten zetten op uw gevel?Contacteer ons voor een gratis offerte

Wat houdt bepleisteren met crepi precies in?

Crepi is een speciale methode om uw gevel van een fraaie laag pleisterwerk te voorzien. Crepi is bovendien verkrijgbaar in honderden verschillende kleuren. Voor elke gevel en straat kunt u een dus passende oplossing vinden die uw huis opknapt en direct opfleurt. Niet alleen ziet crepi en fantastisch uit, het is ook nog eens een uitstekende methode om uw huis gedurende vele jaren te voorzien van een solide beschermlaag.

Crepi legt als het ware een laag om uw bakstenen gevel heen, die vocht en water veel minder snel kans biedt om in uw woning terecht te komen. Metsel- en voegwerk is nu eenmaal van nature poreus, hetgeen inhoudt dat het na verloop van tijd water kan doorlaten. Crepi vangt deze porositeit op en beschermt uw gevel tegen binnentredend vocht. Een extra voordeel van crepi bepleistering is het feit dat het damp-open is, waardoor uw gevel na een regenbui sneller zal uitdrogen.

Soorten crepi gevelbepleistering

Crepi wordt over het algemeen in twee verschillende basisvarianten aangeboden, namelijk minerale sierpleister en de zogeheten kunstharspleister.

Minerale sierpleister
is geheel natuurlijk, en bestaat uit een mengsel van cement, kalk en zand. Vooral deze soort crepi heeft bijzonder hoge damp-open en waterkerende eigenschappen, waardoor vocht snel uit kan drogen en ook nog eens goed wordt afgevoerd. U kunt deze vorm van crepi dik aanbrengen. Heeft u een gevel met veel oneffenheden dan biedt minerale sierpleister een goede oplossing.

Kunstharspleister wordt gemaakt van kunsthars. Het staat ook wel bekend als siliconenpleister en synthetische pleister. Deze soort crepi wordt vooral gebruikt omwille van de elasticiteit. Kunsthars crepi is erg sterk en goed bestand tegen vocht en water, vuil, maar ook diverse beschadigingen en inscheuren. Ook zijn krassen op kunstharspleister vrijwel niet waar te nemen. Zoekt u de meest sterke oplossing, dan zal kunstharspleister u zeker bevallen.

Hoe kiest u de juiste soort crepi bepleistering?

Wilt u graag uw gevel opfrissen, maar weet u nog niet heel goed hoe? Of welke soort bepleistering voor uw gevel het meest geschikt is? Dan kan Fassado Gevelreiniging en Gevelrenovatie u uitstekend verder helpen. Wij kunnen elke gevel opfrissen, repareren en bepleisteren, en dat volgens verschillende technieken. Natuurlijk verloopt het gehele proces in samenspraak met u. Tijdens elke vervolgstap zullen wij u uitgebreid adviseren over de beste optie. Nieuwsgierig? Bel ons direct voor een afspraak, of voor meer informatie over onze diensten.