Muurafwerking buiten nodig? Kies voor crepi!

Muurafwerking buiten nodig? Kies voor crepi!
Geschreven op 10 november

Ben je op zoek naar een mooie muurafwerking voor buiten die ook nog eens een isolerend effect heeft? Dan is crepi zeker en vast het overwegen waard! Gevelbepleistering zoals crepi wordt steeds vaker bij zowel renovaties als nieuwbouwprojecten toegepast. Maar wat is het precies en wat zijn de mogelijkheden? In dit artikel geven we graag wat meer toelichting.

Crepi: wat is het eigenlijk?

Crepi is muurafwerking voor buiten. Het principe is een soort gevelpleister die in de meeste gevallen wordt gemaakt met cement en zand. Het is vooral bekend als een sierpleister, maar ook zeker gebruikt worden als afwerkingsmateriaal en dat zowel binnen- als buitenshuis.

Het is een topalternatief voor baksteen of andere soorten gevelbekleding. Bovendien kan je het ook simpelweg gebruiken als afwerkingslaag over je buitenisolatie.

→Crepi laten zetten op uw gevel?Contacteer ons voor een gratis offerte

Crepi muurafwerking: welke soorten zijn er?

Uit welke soorten gevelpleister kan je kiezen? Een overzicht.

1. Muurafwerking met minerale gevelpleister

Deze pleister wordt in een dikke laag aangebracht en heeft een zeer ruwe structuur. Met deze soort afwerking kunnen oneffenheden weggewerkt worden. Deze soort crepi wordt om die reden dan ook vaak gebruikt voor renovaties of opknapwerken van oudere gebouwen.

Minerale pleister heeft als kenmerk erg dampopen te zijn, waardoor een vochtprobleem zoals opstijgend vocht vermeden kan worden.

2. Muurafwerking met synthetische pleister

Deze sierpleister, ook wel siliconenpleister of kunstharspleister genoemd, heeft een meer egale look dan minerale gevelpleister. Deze muurafwerking dient eerder als een échte afwerkingslaag en dus niet een volledige gevelbekleding en wordt vaak toegepast als afwerking voor buitenisolatie.

Deze pleister is echter niet zo kleurvast als de minerale gevelpleister en zal ook meer vuiltjes vasthouden.

3. Crepi muurafwerking in combinatie met isolatie

Het is sterk aangeraden om tegen de buitenmuren te isoleren en het handige is dat je daarnaast ook je afwerking kan kiezen om tegen de gevelisolatie te plaatsen. Hier heb je niet alleen keuze tussen steenstrips, hout en pvc, maar ook crepi!

Muurafwerking nodig? Fassado staat klaar!

Vind je crepi wel interessant, maar wil je de mogelijkheden liever nog eens bespreken met een expert? Wij bij Fassado staan je graag te woord! Bel ons nu voor vrijblijvend advies of maak een afspraak.

We luisteren naar je noden en wensen en overlopen samen de opties. Overtuigd? Dan beginnen we aan een plan van aanpak en leggen we een datum vast. Contacteer ons nu!

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Vraag je gratis geveldiagnose aan