Steenstrips laten plaatsen? Alle info en prijzen

Elke gevel is op termijn toe aan een renovatie. Er zijn verschillende methodes van gevelrenovatie mogelijk: van hydrofuge tot gevelbepleistering of het schoonmaken van uw gevel. Steenstrips zijn de ideale methode om uw gevel er snel en eenvoudig weer als nieuw te laten uitzien.

Steenstrips zijn een vorm van gevelbekleding, die uw gevel perfect beschermt tegen allerhande weersinvloeden én uw gevel in een geheel nieuw jasje steekt. Lees hier alle eigenschappen en voordelen van gevelrenovatie met steenstrips.

1. Waarom uw gevel laten renoveren?

Gevels worden dagelijks blootgesteld aan zeer uiteenlopende weersomstandigheden. Regen, wind, zon en koude: het zijn allemaal factoren die uw gevel na verloop van tijd steeds meer poreus maken. En dit leidt weer tot mogelijke vochtproblemen, omdat vocht en water vrij de kans krijgen in uw muren binnen te treden.

Gevelrenovatie op periodieke basis is daarom een must. Zo houdt u uw gevel in optimale conditie, alsook de algemene staat van uw woning.

Op zoek naar de juiste stielman voor het plaatsen van steenstrips?
Bel ons gratis op 0800/61.160


Plaatsen van steenstrips

2. Wat zijn steenstrips? En wat zijn de voordelen van steenstrips?

Uw gevel renoveren met steenstrips zorgt ervoor dat uw gevel er in één keer als nieuw uit ziet. 5 voordelen van steenstrips:

 • Steenstrips nemen vrijwel geen extra ruimte in beslag. De dikte ligt gemiddeld rond de twee centimeter, waardoor er nagenoeg geen ruimteverlies optreedt.
 • Steenstrips kunnen in vergelijking met andere gevelbekledingen zeer snel geplaatst worden. Hierdoor heb je zowel een voordeel in tijd als kosten van de gevelrenovatie.
 • Steenstrips zorgen ervoor dat uw gevel er authentiek uit blijft zien. Steenstrips worden vervaardigd uit echte bakstenen, alleen worden deze gezaagd in dunnere varianten. Hierdoor is het verschil tussen een gevel van bakstenen en steenstrips vrijwel niet te zien is. De uitstraling van een gevel met steenstrips is dus identiek aan die van een echte bakstenen gevel.
 • Steenstrips kunnen bovendien goed worden gecombineerd met diverse isolatiematerialen. Omdat deze gevelbekleding op meerdere ondergronden te plaatsen is, kunt u de gevelrenovatie meteen combineren met extra isolatie en wat zal zorgen voor lagere energiekosten.
 • Steenstrips bestaan in zowat alle mogelijke maten, kleuren en materialen. Hierdoor kan u perfect de uitstraling bepalen die u wenst. Naast baksteen zijn er ook steenstrips mogelijk in natuursteen, beton, kunststof en gips.

Plaatsen van steenstrips

3. Hoe verloopt de plaatsing van steenstrips?

Alvorens steenstrips te plaatsen zal de gevel grondig geïnspecteerd worden op mogelijke beschadigingen. Net als bij elke andere vorm van gevelrenovatie, dienen eventuele beschadigingen eerst hersteld te worden om een goede hechting te garanderen.

De steenstrips worden daarna met een speciale lijm aan uw gevel gemonteerd, waarna de strips met voegmortel worden gevoegd. Hierdoor zal dit de uitstraling van een echte bakstenen muur geven. We gebruiken houten profielen om de steenstrips precies waterpas op de gevel te plaatsen voor een mooi en perfect resultaat. Afhankelijk van het soort ondergrond, kunnen bijkomende werkzaamheden nodig zijn:

 • Heeft u geen spouwmuur? Dan is het altijd aan te raden om tevens isolatie te laten plaatsen. Hierdoor voorkomt u diverse vochtproblemen, die in een later stadium kunnen leiden tot vocht in huis. De steenstrips zullen in dat geval direct op de isolatiematerialen worden bevestigd.
 • De buitenmuur renoveren met steenstrips en direct ook isolatie aanbrengen, is de meest kwalitatieve oplossing. In dit geval wordt de (lucht)spouw ook verwijderd en vervangen door isolatiepanelen. Nadien wordt dit geheel afgewerkt met steenstrips, er is dus niets van te zien. Maar u geniet van veel lagere energiekosten en een heerlijk geïsoleerd huis.
Op zoek naar de juiste stielman voor het plaatsen van steenstrips?
Contacteer ons voor een gratis offerte
 

4. Wat is de prijs van steenstrips?

De uiteindelijke kostprijs voor het plaatsen van steenstrips bestaat uit verschillende componenten:

 • Eerst zullen we een gevelinspectie uitvoeren. Is het nodig dat er eerst reparaties en renovaties worden uitgevoerd? Zoals eerder vermeld dient uw gevel in een goede staat te verkeren. Scheuren en barsten in de gevel worden eerst hersteld, alvorens wij met de plaatsing beginnen.
 • Daarnaast speelt ook de oppervlakte van uw gevel een rol in de prijs.
 • Een bijkomende factor bij de prijsbepaling is het al dan niet kiezen voor het plaatsen van isolatie.
 • Wil u graag een exacte prijs? Aarzel niet ons te contacteren, we komen graag bij u langs.

5. Meer over steenstrips

Steenstrips vakman

6. Waarom steenstrips laten plaatsen door een vakman?

Door de plaatsing van steenstrips over te laten aan een expert, zorgt u er voor dat de gevelrenovatie op de best mogelijke manier wordt uitgevoerd. Fassado is specialist in het renoveren, herstellen en reinigen van gevels.

Hierdoor weten wij perfect waar gevels gevoelig voor zijn, wat de beste oplossing is in elke denkbare situatie en hoe wij ook uw gevel weer in een uitstekende staat kunnen laten verkeren.

Naast de jarenlange kennis en ervaring beschikken wij ook over alle professionele materialen en gevelstellingen zodat een gevelrenovatie of het plaatsen van steenstrips snel en vakkundig kan worden uitgevoerd.

Steenstrips laten uw gevel er terug als nieuw uit zien en zorgen voor een uitstekende weerbaarheid tegen water en vocht. Meer info? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Vraag je gratis geveldiagnose aan