Gevelbescherming met hydrofuge

Wilt u uw gevel in topconditie houden, om zo het risico op slijtage, porositeit en daarmee ook vochtproblemen te vermijden? Dan is het absoluut aan te raden uw gevel periodiek te impregneren. Gevelimpregantie wordt ook wel hydrofuge genoemd.

Veel mensen denken dat een gevel de tand des tijds kan doorstaan zonder veel onderhoud. Niets is echter minder waar. Ook baksteen en pleisterwerk zal na verloop van tijd aan slijtage onderhevig zijn, vooral onder invloed van de voortdurend veranderende weersomstandigheden.

Hydrofuge is een uitstekende methode om allerlei (vocht)problemen voor te zijn.

Waarom uw gevel beschermen?

De gevel van uw woning is erg belangrijk. Hij is immers de eerste beschermlaag tegen allerlei invloeden van buitenaf. U kunt denken aan weersomstandigheden zoals regen, wind, sneeuw en hagel, die na verloop van tijd uw gevel zullen aantasten.

Indien u uw gevel niet of onvoldoende beschermt tegen zulke omstandigheden, dan zal het metsel-  en voegwerk maar ook het eventueel pleisterwerk va uw gevel na een poos in kwaliteit afnemen. Bakstenen zijn bijvoorbeeld poreus van aard, hetgeen wil zeggen dat ze beschikken over vele kleine gaatjes die vocht kunnen doorlaten.

Vooral in de winter kan dit problemen opleveren, wanneer het vocht in uw gevel bevriest en hierdoor uitzet. Uiteindelijk kan dit zelfs leiden tot grote scheuren en barsten in uw gevel, die de stabiliteit van uw woning ondermijnen.

Wat kunt u doen om dit proces een halt toe te roepen?

Om een te hoge porositeit tegen te gaan, is het zeer raadzaam uw gevel van tijd tot tijd te voorzien van een beschermlaag. Hydrofuge doet precies dit. Door middel van het impregneren van uw gevel met een speciale transparante en waterafstotende laag, zorgt u ervoor dat de poreuze materialen van uw gevel beschermd worden tegen alle mogelijke weersinvloeden, zonder dat dit het uitzicht van uw gevel wijzigt. 

Een bijkomend voordeel van hydrofuge is dat het middel dat op uw gevel wordt aangebracht damp-open eigenschappen heeft. Wat houdt dit in? Dat uw gevel, wanneer het bijvoorbeeld heeft geregend, zeer snel zal uitdrogen. Dit heeft tot gevolg dat vocht vele malen minder lang in uw gevel blijft zitten en de materialen van uw gevel daardoor langer sterk en solide blijven.

Hoe kunt u uw gevel beschermen met hydrofuge?

Hydrofuge is een speciale techniek die de nodige voorkennis en ervaring vereist. Niet elk middel is namelijk geschikt voor elke gevel. Daarnaast is de wijze van het aanbrengen van het middel ook van belang.

Wilt u er 100% zeker van zijn dat uw gevel goed wordt geïmpregneerd en daarna langdurig beschermd blijft? Neem dan contact op met Fassado Gevelreiniging en Gevelrenovatie. Ons ervaren team doet niets anders dan het reinigen, onderhouden en renoveren van gevels en weet bijgevolg precies wat uw gevel nodig heeft. Nadat wij uw gevel hebben geïmpregneerd, ben u weer vele jaren verzekerd van een sterke, robuuste en waterdichte gevel

Vraag je gratis geveldiagnose aan