Anti-graffiti bescherming

Graffiti is een specifiek probleem dat met name in steden vaak voorkomt. Hoewel graffiti door sommigen als een vorm van kunst wordt gezien, zal de eigenaar van een ondergespoten gevel hier hoogstwaarschijnlijk heel anders over denken.

Gelukkig bestaan er mogelijkheden om uw gevel preventief tegen graffiti te beschermen, zodat u zich een stuk minder zorgen hoeft te maken over een eventuele ongewenste verandering aan de uitstraling van uw gevel.

Uw gevel beschermen tegen graffiti

Om uw gevel te beschermen tegen graffiti, kunt u opteren voor een speciale coating die voorkomt dat uw gevel ineens bedekt is met graffiti of tags. Sommige coatings zijn zelfs zo effectief, dat het onmogelijk wordt gemaakt om posters te bevestigen. Deze coatings kunnen op een brede verscheidenheid aan oppervlakken worden aangebracht, zowel poreus als niet-poreus.

De coatings werken op een tweetal manieren. Enerzijds beschermen ze uw gevel tegen graffiti en andere vormen van vervuiling (denk aan weersinvloeden, vetten, roet, zure regen en chemicaliën), anderzijds biedt de coating een onzichtbare basis tegen vochtproblemen vergelijkbaar met hydrofuge. Het aanbrengen van een dergelijke coating voorkomt in elk geval dat uw gevel te maken krijgt met ongewenste middelen en materialen, evenals vochtproblemen.

Soorten graffiti coatings

Indien u serieus overweegt uw gevel te voorzien van anti-graffiti coating, dan zijn er 2 mogelijkheden waar u uit kunt kiezen.

1. Semi-permanente coating

U kunt opteren voor een semi-permanente coating, deze coating wordt over het algemeen het meest gekozen door particulieren en mensen die in gebieden wonen waar graffiti een niet al te groot probleem vormt. Deze coating is damp-open, dit houdt in dat uw gevel nog erg goed kan ademen en bij natte weersomstandigheden goed uit kan drogen. Indien iemand alsnog tracht graffiti aan te brengen op uw gevel, dan kan dit bijzonder gemakkelijk worden verwijderd met behulp van water onder druk.

2. Permanente coating

Naast de semi-permanente coating, bestaat er ook een permanente coating die tot wel 10 jaar mee gaat. Deze coating is vooral geschikt voor stadswoningen en andere panden die veelvuldig te maken hebben met graffiti dan wel vandalisme. De coating betreft een zeer sterk product dat het voor anderen onmogelijk maakt uw gevel te voorzien van ongewenste zaken, doch dient u er wel rekening mee te houden dat de permanente coating gedurende een lange periode niet kan worden verwijderd.

Wilt u hulp bij het verwijderen van graffiti en preventieve bescherming?

Indien u inderdaad last heeft van graffiti in uw buurt, dan is het raadzaam vrijblijvend contact op te nemen met Fassado Gevelreiniging en gevelrenovatie. Met reeds vele jaren werkervaring en expertise op het gebied van gevels en bijbehorende problemen, kunnen wij u als geen ander helpen met het graffiti-vrij houden van uw gevel.

Naast het aanbrengen van een beschermende coating, kunnen wij tevens op professionele wijze aanwezige graffiti van uw gevel verwijderen. Dit doen wij uiteraard op een wijze die passend is bij de materialen en constructie van uw gevel, zodat u niet zelf na hoeft te denken over de verschillende soorten middelen die u mogelijkerwijs zou kunnen gebruiken. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op en wij beantwoorden graag al uw vragen.

Vraag je gratis geveldiagnose aan