Anti-graffiti bescherming bescherm je gevel tegen vandalen

Graffiti is kunst, toch? Niet als je het aan woningeigenaars vraagt die ongevraagd graffiti op hun gevel cadeau krijgen. Gelukkig bestaan er manieren om je gevel preventief tegen graffiti te beschermen. Zo hoef je je geen zorgen te maken over vandalen met spuitbussen én hoef je geen uren te schrobben of een nieuwe pot verf open te trekken.

→ Gevelbescherming nodig?Contacteer ons voor een gratis offerte

Graffiti: een lelijke en dure vlek op je woning

Je woont in een mooie stadswoning en dan plots… een lelijke graffititag op je huis. Graffiti heeft een erg negatieve impact op de esthetiek en de uitstraling van een gebouw. Ongeoorloofde graffiti ziet er niet alleen lelijk uit, het zal ook de waarde van het gebouw verminderen en een negatieve indruk achterlaten bij omwonenden, bezoekers en potentiële klanten of huurders. Bovendien kan graffiti een gevoel van onveiligheid in je buurt creëren. Graffititags worden geassocieerd met verloedering en criminaliteit en daar wil je je huis natuurlijk liever niet mee linken.

Daarnaast leidt graffiti tot extra schoonmaakkosten en onderhoudslasten. Het verwijderen van graffiti is niet alleen tijdrovend, het kost ook een flinke duit. Krijg je regelmatig met graffiti-vandalen te maken, dan ben je al snel een flinke som kwijt aan het onderhouden van je gevel. Het aanbrengen van een anti-graffiti coating is dan een slimme investering.

Hoe werkt anti graffiti bescherming?

Om je gevel te beschermen tegen graffiti, wordt doorgaans een speciale coating ingezet. Die coatings vormen een beschermingslaag tussen je gevel en de graffiti. Graffiti zal zich zo niet in de poriën van de gevelbekleding kunnen nestelen waardoor het makkelijk te reinigen is. Je hebt niet meer nodig dan water en een beetje zeep.

Die anti graffiti coatings kunnen op een brede verscheidenheid aan oppervlakken worden aangebracht, zowel poreus als niet-poreus. En ze hebben nog een mooi extra voordeel. De anti graffiti coating beschermt je gevel niet alleen tegen verf, maar ook tegen elke andere vorm van vervuiling. Denk aan weersinvloeden, vetten, roet, zure regen en chemicaliën bijvoorbeeld, maar ook groenaanslag waaronder de groei van algen en mossen. Het middeltje voorkomt bovendien dat vocht kan binnendringen in je woning via de gevel. Zo voorkom je doorslaand vocht. Enkel voordelen dus!

Verschillende soorten graffiti coatings

Overweeg je om je gevel te verwennen met een anti-graffiti coating, dan zijn er twee mogelijkheden waaruit je kan kiezen.

1. Semi-permanente coating

Je kan opteren voor een semi-permanente coating. Dit soort coating wordt over het algemeen het meest gekozen door particulieren en mensen die in gebieden wonen waar graffiti een niet al te groot probleem vormt. Deze coating is damp-open. Dat houdt in dat je gevel nog erg goed kan ademen en bij natte weersomstandigheden goed uit kan drogen. Indien iemand graffiti aanbrengt op je gevel, dan kan dat bijzonder gemakkelijk worden verwijderd met behulp van een hogedrukreiniger.

2. Permanente coating

Naast de semi-permanente coating, bestaat er ook een permanente coating die tot wel tien jaar bescherming biedt. Die coating is een aanrader voor stadswoningen en andere panden die veelvuldig te maken hebben met vandalen die graffiti gebruiken. De coating is bijzonder sterk en hecht zich voor lange tijd aan de gevel. Zo geef je graffiti geen kans.

Hoe wordt een anti graffiti bescherming aangebracht?

Het aanbrengen van een anti-graffiti coating op een gevel vereist een zorgvuldige voorbereiding en uitvoering. Je laat het klusje dus maar beter aan een expert over.

Vooraleer we de coating kunnen aanbrengen, moet het oppervlak grondig worden gereinigd om alle vuil, stof, verfresten of andere verontreinigingen te verwijderen. Dat doen we met hogedrukspuiten of speciaal daarvoor ontwikkelde reinigingsmiddelen die geen schade aanbrengen. Eventueel zullen ook voegen of bakstenen hersteld moeten worden. Enkel op een egaal oppervlak is de coating 100% effectief.

Eenmaal ramen en deuren netjes afgeplakt zijn kunnen we de anti graffiti coating aanbrengen. Dat doen we met verfborstels of spuitapparatuur, afhankelijk van jouw type gevel. Vervolgens laten we alles netjes uitdrogen en voilà, je bent van graffiti verlost.

Fassado beschermt je gevel tegen graffiti

Heb je last van graffiti in je buurt, dan kan je vrijblijvend contact opnemen met Fassado. Dankzij onze vele jaren werkervaring en expertise op het gebied van gevels en bijbehorende problemen, kunnen wij je als geen ander helpen met het graffiti-vrij houden van je gevel.

Zit je met twijfels of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op en wij beantwoorden graag al je vragen.

Vraag je gratis geveldiagnose aan