Muurinjecties: muren injecteren met waterafstotend middel

Indien uw gevel last heeft van een bepaald vochtprobleem, dan kunnen muurinjecties allicht de oplossing bieden waarnaar u zoekt. Gevels worden met de tijd veelvuldig blootgesteld aan diverse weersinvloeden, die er voor kunnen zorgen dat uw gevel steeds minder waterafstotend is. Doorslaand vocht en opstijgend vocht zijn onder andere oorzaken, die leiden tot aanwezigheid van vocht in uw gevel.

Om vochtige buiten- en binnenmuren tegen te gaan, bestaan er vele oplossingen op maat die direct komaf maken met het vocht. Eén van deze methoden betreft het injecteren van de muren met een speciaal waterafstotend middel.

Muurinjecties zijn uitermate doeltreffend tegen plaatselijke vochtproblemen en zorgen er voor, dat de geïnjecteerde oppervlakken weer een lange poos mee kunnen gaan.

Oorzaken van een vochtige gevel

Vocht in uw gevel kan om diverse redenen binnendringen. Enerzijds kunt u last hebben van doorslaand vocht, hetgeen vaak een groot gedeelte van de gevel aantast. Anderzijds kan er ook sprake zijn van opstijgend vocht, dit is een fenomeen dat meestal op lagere niveaus van uw huis begint en na verloop van tijd ook hogere verdiepingen bereikt. Specifiek kunt u met de volgende zaken te maken krijgen:

  • doorslaand vocht door een verouderde en poreuze gevel
  • doorslaand vocht door beschadigingen en mankementen aan uw gevel
  • grondwater dat op een laag niveau binnen treedt
  • hevige regenval waardoor ook op lagere etages sprake is van binnendringend vocht
  • een kelder die met vochtproblemen te maken heeft
  • funderingsmetselwerk dat niet correct is geconstrueerd
  • het ontbreken van een dampscherm bij isolatie
  • lekkages, mankementen en beschadigingen aan allerhande materialen zoals dakgoten en kozijnen

Al deze situaties kunnen zowel op zichzelf als in combinatie met elkaar leiden tot vochtproblemen aan uw gevel. U zult op dat moment zo snel als mogelijk actie moeten ondernemen, om verdere vochtschade en hoge kostenposten te voorkomen.

Uw muren injecteren om vocht in de gevel te voorkomen

Hoe gaan we ter werk bij muurinjectie?

Muurinjecties kunnen een hele hoop vochtproblemen in een oogwenk de kop indrukken. Het injecteren van muren betreft het proces waarbij zwakke plekken en scheuren worden behandeld met behulp van een speciaal waterafstotend middel, dat voorkomt dat vocht op welke wijze dan ook nog binnen kan dringen.
Muurinjectie is in zoveel gevallen toepasbaar, dat het een populaire behandelmethode vormt die tevens financieel gunstig kan zijn in vergelijking met andere opties.

Maak uw muren terug 100% waterdicht

De geïnjecteerde oppervlakken zijn na de behandeling 100% waterdicht en goed bestand tegen de verschillende vormen van binnentredend vocht. Het grote voordeel van deze behandeling is de veelvoud aan materialen die kunnen worden behandeld, van beton tot metsel- en voegwerk en pleisterwerk.
U kunt zowel binnenshuis als buitenshuis muurinjecties toepassen, waardoor deze oplossing dus ook voor uw gevel geschikt is.

Fassado maakt via muurinjecties uw muren terug als nieuw

Met welk vochtprobleem uw gevel ook kampt; wij zorgen er voor dat u er zo snel als mogelijk vanaf bent.

Of u nu kiest voor muurinjectie of één van de vele andere oplossingen die wij bieden, uw gevel is na de klus weer perfect beschermd tegen vocht en andere negatieve externe invloeden. Bent u benieuwd of wij ook dé oplossing voor uw gevel in huis hebben? Neem dan snel contact met ons op en wij vertellen u alles dat u wilt weten.

Vraag je gratis geveldiagnose aan