Gevelisolatie laten plaatsen: mogelijkheden en voordelen

1. De voordelen van gevelisolatie

Allereerst kunt u dankzij het isoleren van uw gevel een flinke duit op uw jaarlijkse energierekening besparen, omdat gevelisolatie er voor zorgt dat er aanzienlijk minder warmte- en energieverlies via uw gevel optreedt. Warmte kan op velerlei manieren van binnen naar buiten ontsnappen. Veel mensen denken dat een woning met bijvoorbeeld dubbel glas hermetisch afgesloten is. Helaas is niets minder waar.

Uw gevel kan aanleiding geven tot warmteverlies, omdat gevels poreus van aard zijn. Zelfs de kleinste spleetjes kunnen warme lucht toegang bieden tot buiten. Het isoleren van uw gevel zet dit proces een halt toe, waardoor er nagenoeg geen energieverlies meer optreedt. Idem geldt voor binnentredend vocht. Ook dit fenomeen komt met gevelisolatie veel minder vaak voor.

Daarnaast zal een geïsoleerde gevel de EPC-waarde van uw woning verhogen, en dit komt de waarde van uw pand alleen maar ten goede.

→ Uw gevel laten isoleren?Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte

Gevelisolatie door fassado Project gevelisolatie

2. Gevelisolatie langs buiten

Gevelisolatie langs buiten plaatsen is eigenlijk een dubbele winst. Naast het feit dat uw gevel na de werkzaamheden uitstekend geïsoleerd zal zijn, krijgt uw huis ook meteen een flinke opknapbeurt en zal het er weer als nieuw uitzien.
Langs buiten uw gevel isoleren kan op bijzonder veel verschillende manieren, zoals:

  • Het aanbrengen van crepi of pleisterwerk op uw gevel
  • Een geheel nieuwe bakstenen buitenmuur aanbrengen
  • Het aanbrengen van steenstrips
  • Het aanbrengen van diverse speciale materialen zoals houten gevelbekleding, aluminium gevelpanelen, kunststof platen of zogeheten sidings

U kunt door langs buiten te isoleren uw woning een compleet andere look geven. De mogelijkheden zijn erg breed. Alle methodieken voorzien hoe dan ook in een solide isolatielaag die uw huis direct een stuk energiezuiniger maakt.

Echt en juist advies over gevelisolatie nodig? Bel ons op 0800 61 160

3. Gevelisolatie langs binnen

Wilt u liever niet het uitzicht van uw gevel veranderen, of is gevelisolatie langs buiten om technische redenen niet mogelijk, dan kunt u ook opteren om gevelisolatie langs binnen te plaatsen. In dit geval zullen uw binnenmuren voorzien worden van isolatiematerialen. Dit kan door middel van voorzetwanden, die worden aangebracht op houten of metalen roosters. In de ruimte tussen uw muren en de voorzetwanden wordt vervolgens isolatiemateriaal geplaatst, zoals minerale wol.

Ook kunt u gebruik maken van speciale isolatieplaten. Deze platen hebben een hoge isolatiewaarde en zijn damp-open, waardoor vocht goed en snel kan uitdrogen indien dit op één of andere wijze in uw binnenmuren terecht komt.

4. Meer over gevelisolatie

5. Hoe kiest u de beste gevelisolatiemethode?

Wilt u ook graag weten of u voordeel kunt behalen op uw jaarlijkse energiefactuur? Neem dan snel contact op met Fassado. Dankzij onze jarenlange ervaring en expertise op het gebied van gevelisolatie kunnen wij u voorzien van deskundig en efficiënt advies, waarmee u op jaarbasis heel wat kunt besparen.

Voor elk huis hebben wij een gepaste oplossing, die het beste aansluit bij de bouwkundige constructie van uw woning en uw persoonlijke mogelijkheden. Bel ons nu, en ontdek wat we voor u kunnen betekenen.

Wist u dat u ook heel wat kan besparen dankzij premies voor gevelisolatie? Wij vertellen u graag welke premies er zijn en zetten u op weg om ze aan te vragen.

Vraag je gratis geveldiagnose aan