Gevel isoleren langs binnen

Bent u van plan binnenkort uw gevel van isolatie te voorzien? Een prima besluit, aangezien isolatie vele voordelen kent die zowel uw woning als uw portemonnee zullen beschermen. Gevelisolatie leidt tot een aanzienlijke vermindering van energieverlies, dit zult u snel merken in een daling van de jaarlijkse stookkosten.

Maar gevelisolatie brengt ook een vermindering van vochtproblemen met zich mee en een betere geluiddichtheid in uw woning. Kortom: reden genoeg om deze optie te overwegen. Maar uw gevel isoleren; hoe doet u dat precies? Isolatie kan namelijk zowel aan de binnen- als de buitenzijde worden geplaatst. In dit artikel leggen we de voor- en nadelen uit van het isoleren van uw gevel langs binnen.

1. Wanneer is het raadzaam uw gevel langs binnen te isoleren?

Wanneer een huis wordt gebouwd, is isolatie plaatsen langs buiten veelal de beste optie. Idem geldt wanneer u uw gevel aan een grondige renovatie onderwerpt. Maar in het geval dat u bijvoorbeeld binnenshuis één en ander wilt veranderen of opknappen, kan het isoleren van uw gevel langs binnen een goed alternatief vormen.

Langs binnen isoleren is een goede methode wanneer uw buitengevel enigszins complex van aard is. Denk aan een groot aantal ramen, ornamenten of allicht balkons. Ook monumentale panden en beschermde stadsgezichten kunnen problemen opleveren wanneer u langs buiten wilt isoleren, omdat u dan vaak eerst een vergunning zult moeten aanvragen en er nooit zeker van kunt zijn of u deze wel krijgt. In deze gevallen kunt u opteren voor een laag isolatie aan de binnenkant.

Echt en juist advies over gevelisolatie? Bel ons  0800/61.160

2. Wat zijn de voor- en nadelen van het isoleren van uw gevel langs binnen?

Uw gevel langs de binnenzijde isoleren kent enkele duidelijke voordelen, maar kan in bepaalde gevallen ook nadelig zijn.

2.1. Voordelen van binnenisolatie:

  • u zult zeker minder last hebben van warmte- en energieverlies door het plaatsen van de isolatie.
  • uw gevel blijft er bovendien precies hetzelfde uit zien, in tegenstelling tot isolatie langs buiten welke de uitstraling van uw gevel kan veranderen.
  • u hebt geen speciale vergunning of attest nodig om isolatie binnen te plaatsen.
  • langs binnen isoleren goedkoper dan langs buiten isoleren, mede omdat de afwerking ook minder geld kost.

2.2. Nadelen van binnenisolatie:

  • u zal een klein beetje binnenruimte zult verliezen door de dikte van de isolatie.
  • kans dat u diverse materialen moet verplaatsen of verwijderen, zoals radiatoren en stopcontacten.
  • isolatie langs binnen ietwat gevoeliger voor vochtproblemen, maar een juiste afwerking kan dit gemakkelijk worden voorkomen.

In feite zijn er dus veel meer voordelen dan nadelen te benoemen, simpelweg omdat ieder huis van binnenuit kan worden geïsoleerd in tegenstelling tot isolatie langs buiten.

3. Hoe isoleert u uw gevel langs binnen?

Bent u enthousiast geworden over deze methode? Neem dan eens contact op met Fassado Gevelreiniging en gevelrenovatie.
Ons deskundige team kan u precies uitleggen wat voor u de mogelijkheden zijn, waarom deze het beste bij uw huis passen en hoe hoog het kostenplaatje zal uitvallen. Zo zit u er aankomende winter veel meer warmpjes bij dan voorheen! Contacteer ons voor vrijblijvend advies.

Vraag je gratis geveldiagnose aan