Gevelbepleistering wat is het? Plaatsen, herstellen & isoleren?

Wilt u uw gevel vakkundig laten renoveren en uw woning en gevel meteen ook in een nieuw jasje steken? Dan is het aanbrengen van gevelbepleistering allicht iets voor u.

Gevels worden gedurende de jaren blootgesteld aan velerlei invloeden, die helaas ook negatieve effecten kunnen hebben op de sterkte en constructie van uw gevel. Vooral regen en wind kunnen hun sporen nalaten in de vorm van tientallen beschadigingen. Na verloop van tijd kunnen deze beschadigingen leiden tot vochtproblemen en energieverlies.

Vooral gevels van bakstenen hebben aardig te lijden onder de diverse weersinvloeden, vanwege de poreuze aard van het metsel- en voegwerk. De materialen zuigen zich in feite steeds opnieuw vol met vocht en kunnen week worden, waardoor de bakstenen zwak worden en zelfs kunnen afbrokkelen. Dankzij gevelbepleistering wordt de bakstenen façade van uw gevel uitstekend beschermd.

→ Crepi of gevelbepleistering?Contacteer ons voor een gratis offerte

Gevelbepleistering Crepi

1. Wat is gevelbepleistering?

Gevelbepleistering wordt ook wel crepi genoemd. Crepi kan grofweg weer worden onderverdeeld in twee specifieke soorten bepleistering, namelijk kunstharspleister en minerale sierpleister.

Kunstharspleister
, ook wel synthetische pleister of siliconenpleister genoemd, wordt vervaardigd op basis van kunsthars. Kunsthars heeft de positieve eigenschap zeer elastisch te zijn, daarnaast is het uitstekend bestand tegen water en vocht, vuil en beschadigingen zoals barsten, scheuren en krassen. Kunstharspleister kan voorts op vrijwel elke soort gevel worden aangebracht.

Minerale sierpleister is in tegenstelling tot kunstharspleister een geheel natuurlijk product. Minerale sierpleister wordt gemaakt van een mengsel van kalk, zand en cement en beschikt over goede waterkerende en damp-open eigenschappen. Dit houdt in dat vocht snel kan worden afgevoerd en op kan drogen, waardoor het niet in uw gevel blijft rondhangen. Minerale sierpleister is echter wel ietwat gevoeliger voor vuil, scheurvorming en ook de vorming van mossen. U kunt er wel zeer goed oneffenheden mee maskeren, omdat het zeer dik kan worden aangebracht.

Op zoek naar gevelbepleistering? Bel ons op 0493/29.00.47

2. Gevelbepleistering combineren met gevelisolatie

In veel gevallen combineren wij het aanbrengen van gevelbepleistering met gevelisolatie. Bent u van plan één van beide handelingen te verrichten, dan kan een combinatie van beide een slimme keuze zijn. U bespaart dan immers een hoop op de werkzaamheden, omdat uw gevel slechts eenmaal moet worden aangepakt. De positieve eigenschappen van crepi worden met gevelisolatie alleen maar benadrukt, doordat uw woning nu extra goed beschermd wordt. Isolatie kan u vele honderden euro’s op jaarbasis besparen, omdat er veel minder warmteverlies optreedt. Tevens kan isolatie ook vochtproblemen voorkomen.

3. Herstellen van gevelbepleistering

Is uw gevel reeds bepleisterd, maar zijn er na verloop van tijd kleine beschadigingen in de bepleistering ontstaan? Dan bent u ook hiervoor bij ons aan het goede adres. Naast het aanbrengen van geheel nieuwe gevelbepleistering, kunnen wij ook voorzien in schadeherstel en reparatie van reeds aangebrachte crepi. Wij zorgen ervoor dat uw gevel er binnen no-time weer als nieuw uitziet, zonder enige waarneembare verschillen in kleur, vorm en textuur.

4. Meer over gevelbepleistering

5. Fassado Gevelreiniging en Gevelrenovatie steekt uw gevel in een nieuw jasje

Is uw woning toe aan een frisse nieuwe gevel, of wilt u simpelweg uw gevel een solide beschermlaag geven zodat uw woning beter beschermd is tegen beschadigingen en vochtproblemen? Neem dan direct contact met ons op. Samen bekijken we de vele mogelijkheden, zodat uw gevel opnieuw een gezonde en sterke uitstraling krijgt.