Gevelbepleistering wat is het? Plaatsen, herstellen & isoleren?

Wilt u uw gevel vakkundig laten renoveren en uw woning en gevel meteen ook in een nieuw jasje steken? Dan is het aanbrengen van gevelbepleistering allicht iets voor u.

Gevels ondervinden doorheen de jaren heel wat gevolgen van weersinvloeden. En het weer kan helaas ook negatieve effecten hebben op de sterkte en de constructie van uw gevel. Vooral regen, hagel, vorst en wind kunnen op lange termijn zorgen voor beschadigingen. Na verloop van tijd kunnen deze beschadigingen uiteindelijk gaan leiden tot vochtproblemen en slechtere isolatiewaarden.

Vooral gevels van bakstenen hebben aardig te lijden onder de diverse weersinvloeden, vanwege de poreuze aard van het metsel- en voegwerk. Simpel gezegd: deze materialen zuigen zich in feite steeds opnieuw vol met vocht en kunnen daardoor ook week worden, waardoor de bakstenen verzwakken en kunnen afbrokkelen. Dankzij gevelbepleistering wordt de bakstenen façade van uw gevel uitstekend beschermd met extra weerbestendige lagen.

→ Crepi of gevelbepleistering nodig?Contacteer ons voor een gratis offerte

Gevelbepleistering Crepi

1. Wat is gevelbepleistering?

Gevelbepleistering wordt ook wel crepi genoemd. Crepi kan grofweg weer worden onderverdeeld in twee specifieke soorten bepleistering, namelijk kunstharspleister en minerale sierpleister.

Kunstharspleister
, ook wel synthetische pleister of siliconenpleister genoemd, wordt vervaardigd op basis van kunsthars. Kunsthars heeft de positieve eigenschap zeer elastisch te zijn, daarnaast is het uitstekend bestand tegen water en vocht, vuil en beschadigingen zoals barsten, scheuren en krassen. Kunstharspleister kan voorts op vrijwel elke soort gevel worden aangebracht.

Minerale sierpleister is in tegenstelling tot kunstharspleister een geheel natuurlijk product. Minerale sierpleister wordt gemaakt van een mengsel van kalk, zand en cement en beschikt over goede waterkerende en damp-open eigenschappen. Dit houdt in dat vocht snel kan worden afgevoerd en op kan drogen, waardoor het niet in uw gevel blijft rondhangen. Minerale sierpleister is echter wel ietwat gevoeliger voor vuil, scheurvorming en ook de vorming van mossen. U kunt er wel zeer goed oneffenheden mee maskeren, omdat het zeer dik kan worden aangebracht.

Op zoek naar gevelbepleistering? Bel ons op Bel ons op 0800/61.160

Gevelbepleistering en isolatie Project gevelbepleistering

2. Gevelbepleistering combineren met gevelisolatie

In veel gevallen combineren wij het aanbrengen van gevelbepleistering met gevelisolatie. Bent u van plan één van beide handelingen te verrichten, dan kan een combinatie van beide een slimme keuze zijn. U bespaart dan immers een hoop op de werkzaamheden, omdat uw gevel slechts eenmaal moet worden aangepakt. De positieve eigenschappen van crepi worden met gevelisolatie alleen maar benadrukt, doordat uw woning nu extra goed beschermd wordt. Isolatie kan u vele honderden euro’s op jaarbasis besparen, omdat er veel minder warmteverlies optreedt. Tevens kan isolatie ook vochtproblemen voorkomen.

→ Interesse in gevelisolatie in combinatie met crepi?Contacteer ons voor een gratis offerte

3. Herstellen van gevelbepleistering

Is uw gevel reeds bepleisterd, maar zijn er na verloop van tijd kleine beschadigingen in de bepleistering ontstaan? Dan bent u ook hiervoor bij ons aan het goede adres. Naast het aanbrengen van geheel nieuwe gevelbepleistering, kunnen wij ook voorzien in schadeherstel en reparatie van reeds aangebrachte crepi. Wij zorgen ervoor dat uw gevel er binnen no-time weer als nieuw uitziet, zonder enige waarneembare verschillen in kleur, vorm en textuur.

4. Meer over gevelbepleistering

Gevelbepleistering vakman

5. Fassado Gevelreiniging en Gevelrenovatie steekt uw gevel in een nieuw jasje

Is uw woning toe aan een frisse nieuwe gevel, of wilt u simpelweg uw gevel een solide beschermlaag geven zodat uw woning beter beschermd is tegen beschadigingen en vochtproblemen? Neem dan direct contact met ons op. Samen bekijken we de vele mogelijkheden, zodat uw gevel opnieuw een gezonde en sterke uitstraling krijgt.

Vraag je gratis geveldiagnose aan