Gevel afwerken met gevelbepleistering

Gevel afwerken met gevelbepleistering
Geschreven op 17 april

Eén van de meest gebruikte vormen van gevelafwerking betreft sierpleister speciaal voor uw gevel, dit noemt men ook wel crepi. Crepi is om tal van redenen een uitstekende manier om uw gevel opnieuw te bekleden en renoveren: het beschermt, vult beschadigingen op, en maakt uw gevel beter bestand tegen vocht en weersomstandigheden. Bovendien ziet het er ook nog eens fraai uit. Indien u van plan bent op korte termijn uw gevel grondig aan te pakken, dan raden wij zeker gevelbepleistering aan als afwerkingsmethode voor uw gevel. In dit artikel leggen wij meer uit over de manier waarop dat wordt gedaan, welke soorten crepi er zijn, welke afwerkingen u kunt kiezen en welke technieken wij zoal hanteren.

Welke soorten gevelbepleistering bestaan er?

Crepi bestaat grofweg uit een tweetal soorten, namelijk minerale sierpleister en kunstharspleister.

Minerale crepi is 100% natuurlijk, het wordt vervaardigd uit een mengsel van zand, kalk en cement. Deze soort sierpleister voor de gevel is bijzonder dampopen en droogt dus snel uit. Minerale sierpleister beschikt ook over goede waterkerende eigenschappen. De crepi kan zeer dik worden aangebracht en op die manier vele kleine oneffenheden en beschadigingen opvullen.

Kunstharspleister wordt ook wel eens siliconenpleister of synthetische pleister genoemd, maar wordt wel echt van kunsthars gemaakt. Deze sierpleister is een stuk elastischer en erg sterk en krasvast. Kunstharspleister is enorm goed bestand tegen zaken als vocht, vuil, scheuren en beschadigingen. Deze pleister kan een stuk dunner worden aangebracht.

Wil u ook uw gevel laten bepleisteren? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Welke soort crepi is in uw geval het beste?

Om die vraag te beantwoorden, heeft u wat extra informatie nodig over uw gevel zoals de huidige staat van uw gevel, het aantal scheurtjes en beschadigingen, heeft u al crepi op de gevel en moet dit worden verwijderd? Of is uw gevel een van bakstenen gemaakte gevel?

Indien u dit wenst, kunnen wij van Fassado eens een keertje bij u langskomen voor een vrijblijvende inspectie van uw gevel. Daarna kunnen wij u meer vertellen over de beste optie. Zo zal minerale crepi beter zijn wanneer u veel beschadigingen aan uw gevel heeft. Met deze soort sierpleister kunt u deze oneffenheden namelijk goed opvullen zonder veel extra handelingen uit te moeten voeren. Maar deze crepi maakt wel uw gevel een stuk dikker.

Is uw gevel in redelijk goede staat en wilt u uitzonderlijke bescherming tegen vocht en wind? Dan kan kunstharspleister weer beter zijn. Wij adviseren u in elk geval graag.

Uit welke soorten afwerking kunt u kiezen?

Nadat u een bepaalde soort pleister heeft gekozen, kunt u ook nog kiezen uit een brede waaier aan afwerkingsmethoden. Natuurlijk kunt u opteren voor een fraaie egale en gladde gevel, maar er zijn talloze andere afwerkingen denkbaar zoals ruw, geschuurd, geribd, afgeplat en met bepaalde patronen. U kunt oneffenheden en structuur creëren voor contrasten en diepte, maar het ook simpel houden en de gevel vlak maken.

Wat kunt u nog meer bereiken met uw gevel?

Fassado helpt u graag met het kiezen van gevelbepleistering om uw gevel fraai af te werken. Wij kunnen u ook goed adviseren over extra maatregelen zoals gevelisolatie, vaak kunt u dit het beste combineren met een afwerkings- of renovatieklus.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en bijbehorende prijzen? Bel ons dan gerust eens en wij bespreken onze werkwijze graag met u.

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Vraag je gratis geveldiagnose aan