Bescherm uw gevel tegen vocht, verwering en graffiti

Ook voor gevels geldt dat voorkomen altijd beter is dan genezen. Uw gevel beschermen tegen diverse omstandigheden die een nadelige invloed hebben op de conditie van uw gevel, is sowieso een verstandige keuze. Gevels kunnen namelijk te maken krijgen met allerhande vormen van schade, mankementen en zwakke plekken indien ze onvoldoende beschermd zijn.

De continu veranderende weersomstandigheden kunnen bijvoorbeeld leiden tot een verhoogde porositeit van uw gevel en op termijn ook scheuren en barsten. Dit werkt weer secundaire problemen in de hand zoals doorslaand vocht en energieverlies. Dankzij gevelbescherming vertraagt u dit proces aanzienlijk en dit zal u merken in uw portemonnee!

Verder kan gevelbescherming ingezet worden voor een zeer specifiek probleem: graffiti. Ook hiervoor bieden wij een slimme oplossing.

→ Gevelbescherming nodig?Contacteer ons voor een gratis offerte

Gevelbescherming Fassado

1. Uw gevel waterdicht maken met gevelimpregnatie

Om uw gevel goed te kunnen beschermen, is het tegengaan van binnendringend vocht een absolute vereiste. Heel veel problemen worden immers veroorzaakt door vocht. Vocht dat via uw gevel binnentreedt, zal met de tijd de materialen van uw gevel zwakker maken en ook materialen binnenshuis aantasten. Door het aanbrengen van gevelimpregnatie, ook wel hydrofuge genoemd, wordt uw gevel uitstekend beschermd tegen vochtige weersomstandigheden en alle andere risico’s van vocht.

Gevelimpregnatie is geheel onzichtbaar, maar legt als het ware een beschermend laagje om het poreuze gesteente. Ook als uw gevel bepleisterd is, kunt u veel baat hebben bij impregnatie, omdat hydrofuge bijzonder damp-open is. Dit betekent dat mogelijkerwijs aanwezig vocht zeer snel kan verdampen en de gevel dientengevolge goed uit kan drogen. Gevelimpregnatie kan uw gevel dusdanig goed beschermen, dat u er tientallen jaren geen omkijken meer naar heeft.

Op zoek naar gevelbescherming? Bel ons gratis op 0800/61.160

2. Plaatselijke zwakke plekken behandelen met muurinjectie

Hoewel impregnatie een fantastische totaaloplossing is, kan het voorkomen dat uw gevel slechts op enkele plekjes ietwat verzwakt is. Het metsel- en voegwerk kan bijvoorbeeld scheuren en barsten vertonen op specifieke plaatsen. Een plaatselijke oplossing bestaat dan uit het injecteren van deze plekjes met een speciaal waterafstotend middel, bijvoorbeeld polyurethaanharsen of injectiemiddelen op gelbasis. Deze methode is vele malen minder veelomvattend en kost daardoor ook minder, terwijl het alsnog een prima bescherming biedt voor gevels die minimaal beschadigd zijn.

3. Bescherming tegen graffiti

Graffiti een probleem op zich. Heeft iemand eenmaal uw gevel te grazen genomen, dan kan de verwijdering van de graffiti een aardige duit kosten. Om dit te voorkomen, kunt u opteren voor het behandelen van uw gevel met een zogenaamde anti-graffiti coating.

Deze coating is niet alleen razendsnel schoon te maken, maar kent ook meerdere andere voordelen zoals bescherming tegen UV straling, bescherming tegen zure regen en aangroei van mossen, een versterkte vuil- en waterafstotendheid en bovendien is het middel milieuvriendelijk. Woont u in een regio waar het risico op graffiti vandalisme groot is, dan is deze coating zeker aan te raden.

4. Meer over gevelbescherming

5. Wilt u ook uw gevel goed beschermen?

Neem dan nu contact op met Fassado Gevelreiniging en Gevelrenovatie. Wij komen graag bij u langs om uw situatie nader te inspecteren. Daarna kunnen wij u van vele handige tips voorzien om risico’s in de toekomst zoveel mogelijk te vermijden. Uiteraard kunnen we de geboden oplossingen ook direct voor u uitvoeren. Zo 

Vraag je gratis geveldiagnose aan