Gevel waterdicht maken

Heeft u al enige tijd last van vocht in uw gevel? En wilt u hier eindelijk eens iets aan doen? Overweeg dan zeker eens om uw gevel waterdicht te maken. Gevels zijn over het algemeen zeer solide geconstrueerd, maar kunnen net als elk ander materiaal na verloop van tijd te maken krijgen met vocht en vochtproblemen.

De reden hiertoe is het feit dat elke gevel dag in dag uit wordt blootgesteld aan een breed scala aan weersinvloeden. Na verloop van tijd zal uw gevel hierdoor slijten, dit heeft tot gevolg dat met name vocht gemakkelijker uw gevel kan binnendringen. Het metsel- en voegwerk dat van nature al poreus is, zal sneller water doorlaten.

Ook kunt u tegelijkertijd te maken krijgen met beschadigingen, indien uw gevel een langere tijd niet gerenoveerd is. Preventieve maatregelen zoals hydrofuge kunnen dergelijke situaties een halt toe roepen. Daarom is het raadzaam hier eens bij stil te staan en de beschikbare opties te overwegen.

Waarom uw gevel beschermen?

Uw gevel vormt als het ware de eerste beschermlaag tegen alle mogelijke invloeden van buitenaf. Vocht, wind, regen, sneeuw en hagel zijn allemaal factoren die een negatieve invloed kunnen uitoefenen op de bouwkundige constructie van een gevel. Maar ook vuil en zand kunnen op termijn uw gevel beschadigen en zwakker maken.

Om uw gevel een handje te helpen bij het weerstaan van dergelijke invloeden, kunt u er voor kiezen om uw gevel te voorzien van een (extra) beschermlaag. Dit is mogelijk door middel van gevelimpregnatie, ook wel hydrofuge genoemd.
Door uw gevel te impregneren zorgt u er voor, dat vocht veel minder snel in uw gevel kan trekken en u zodoende langer profijt zult hebben van een sterke en solide gevel.

Hoe werkt het waterdicht maken van een gevel precies?

Hydrofuge is een methode die een geheel onzichtbare coating over uw gevel heen legt

Meestal wordt dit gerealiseerd door verneveling, maar andere methoden zoals het gebruiken van een kwast werken ook prima. De laag die op uw gevel wordt aangebracht zorgt er voor, dat de porositeit van het metsel- en voegwerk en eventueel pleisterwerk wordt opgevangen.

Op deze manier zullen de materialen van uw gevel veel weerbaarder zijn tegen vocht en veranderende weersomstandigheden, waardoor de levensduur van uw gevel aanzienlijk wordt verlengd.
Een bijkomend voordeel van hydrofuge is het feit dat uw gevel sneller uit zal drogen, vanwege de uitstekende damp-open eigenschappen van deze methode. Dit houdt in, dat vocht veel minder lang in uw gevel zal blijven.

Hoe kan ik mijn gevel waterdicht maken?

Hydrofuge is in principe een klus die u zelf op kunt pakken, maar het wordt over het algemeen aangeraden dit aan een expert over te laten.
Waarom? Omdat niet alle middelen geschikt zijn voor alle ondergronden.

Fassado Gevelreiniging en gevelrenovatie kan u uitstekend bijstaan met het impregneren van uw gevel. Met onze jarenlange werkervaring weten wij voor elke gevel precies het juiste middel te kiezen, waardoor u na de behandeling verzekerd kunt zijn van een gevel die jarenlang mee gaat en niet zal kampen met vochtproblemen.
Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel ons op 0800/61.160 en wij leggen u graag al onze oplossingen voor.

Vraag je gratis geveldiagnose aan