Uw gevel terug als nieuw dankzij gevelreiniging

De gevel van uw woning krijgt heel wat te verduren. Door diverse weersinvloeden wordt uw gevel steeds valer en grauwer. Maar ook vuil dat met de wind meewaait of vervuiling van verkeer beïnvloedt op termijn het uitzicht van uw gevel. Het is daarom raadzaam om uw gevel periodiek aan een grondige reinigingsbeurt te onderwerpen. Gevelreiniging voorkomt bovendien verdere problemen aan uw gevel

Hoe uw gevel reinigen?

Gevelreiniging bestaat uit het effectief verwijderen van diverse vuilresten en soorten aanslag op uw gevel. Hiervoor zijn verscheidene methoden beschikbaar. Welke methode van gevelreiniging u het beste gebruikt, is afhankelijk van de materialen waarvan uw gevel vervaardigd is. Niet elke methode is namelijk geschikt voor elke gevel. Sommige reinigingsmethoden kunnen te agressief zijn en uw gevel zelfs beschadigen!

Daarnaast speelt ook de hoeveelheid vuil een grote rol. Waar bepaalde methoden agressief zijn, bestaan er ook manieren van gevelreiniging die niet alle soorten vuil en aanslag goed verwijderen. Bij de keuze voor gevelreiniging doet u dus het best beroep op een expert die u met raad en daad kan bijstaan.

De verschillende opties voor gevelreiniging zijn onder andere:

  • Zandstralen
  • Hogedrukreinigen
  • Vochtstralen
  • Nevelstralen
  • Chemisch reinigen

Elke methode heeft bepaalde voordelen, maar ook specifieke voorwaarden waaraan uw gevel moet voldoen. Kiest u niet de juiste methode, dan riskeert u dat uw gevel niet goed gereinigd of, in ergere gevallen, zelfs beschadigd zal worden.

Gevelreiniging door zandstralen

Is uw gevel erg vuil, dan is gevelreiniging door middel van zandstralen een goede optie. Deze methode bestaat uit het bespuiten van uw gevel met zeer fijne zandkorrels onder hoge druk, waardoor het aanwezige vuil los komt en kan worden afgevoerd. Zandstralen is overigens niet zo belastend voor het milieu dankzij het ontbreken van chemische reinigingsmiddelen.

Gevelreiniging door zandstralen is echter niet voor elke gevel geschikt, omdat poreuze en zachte materialen beschadigd kunnen raken. Laat u dus altijd goed adviseren over de beste methode voor het reinigen van uw gevel.

Uw gevel hogedrukreinigen of stoomreinigen

Stoomreinigen en hogedrukreinigen liggen in feite zeer dicht bij elkaar. Het enige verschil is dat de druk bij stoomstralen iets minder hoog ligt.

Bij hogedruk- en stoomreinigen wordt uw gevel gereinigd door middel van hete stoom van ongeveer 150°C. Ook bij deze methode worden vuil en diverse soorten aanslag losgeweekt, waarna ze kunnen worden afgevoerd. Is het vuil bijzonder diep uw gevel ingetrokken, dan bestaat de kans dat hogedrukreinigen niet 100% zal slagen. In zo’n geval is zandstralen of chemisch reinigen een effectiever alternatief, mits de materialen van uw gevel dit toelaten. Stoomstralen en hogedrukreinigen zijn bij uitstek geschikt voor meer zachte en poreuze gevels.

Uw gevel chemisch reinigen

U kunt er ook voor kiezen om uw gevel chemisch te laten reinigen. Deze methode van gevelreiniging houdt in dat de façade van uw gevel wordt gereinigd met behulp van speciale chemische middelen. Qua agressiviteit ligt deze methode een beetje tussen zandstralen en stoomreinigen of reinigen onder hoge druk in. Wilt u liever niet zandstralen maar heeft uw gevel wel te kampen met diep ingetrokken vuil, dan kan dit een goede keuze zijn. Laat u wel goed adviseren, want niet alle gevels kunnen de chemicaliën goed verdragen.

Fassado Gevelreiniging en Gevelrenovatie maakt korte metten met vuile gevels

Wilt u snel en veilig uw gevel laten reinigen? Neem dan nu contact op met Fassado Gevelreiniging en Gevelrenovatie. Wij komen meteen bij u langs om uw gevel te inspecteren, waarna wij u precies kunnen vertellen welke methode van gevelreiniging het beste bij uw gevel past. Uiteraard kunt u ervan op aan dat wij geen methode zullen hanteren die uw gevel zou kunnen beschadigen. Bel ons snel en uw gevel zal blinken als nooit tevoren!

Vraag je gratis geveldiagnose aan