Uw gevel in topconditie dankzij gevelrenovatie

Toont uw gevel meer en meer mankementen? Is uw gevel niet meer volledig waterdicht of zijn er doorheen de tijd grote barsten in uw gevel ontstaan? Gevelrenovatie brengt uw gevel opnieuw in topconditie! 

Uw gevel beschermt het interieur van uw woning tegen allerlei invloeden van buitenaf. Regen, wind, sneeuw en hagel worden buiten de deur gehouden, zodat u prettig in uw huis kunt vertoeven. Maar net als alle andere oppervlakken en materialen is ook uw gevel op een bepaald moment aan een opfrisbeurt toe. Houdt u hier periodiek rekening mee, dan zullen de benodigde werkzaamheden hoogstwaarschijnlijk meevallen.

Bent u echter minder regelmatig in het onderhoud van uw gevel, dan kunnen er diverse vormen van schade aan uw gevel ontstaan, die een grondigere oplossing, zoals gevelrenovatie, vragen. Deze schade hoeft niet altijd groot te zijn, maar juist door de continu blootstelling aan veranderende weersinvloeden is uw gevel gevoelig aan slijtage. En hoe langer u niets aan uw gevel doet, hoe meer deze zal slijten. Tijdig uw gevel laten nakijken en waar nodig renoveren, is dus een must indien u zonder (vocht)problemen in uw woning wilt verblijven.

1. Uw gevel kaleien om een solide basis te creëren

Om uw gevel bij voorbaat al extra te beschermen tegen allerhande invloeden van buitenaf, kunt u overwegen om uw gevel te kaleien. Kaleien is een speciale schildertechniek waarbij uw gevel wordt voorzien van een laagje kalkpleister. Dit is de zogeheten kaleilaag. Bovenop deze kaleilaag kan vervolgens een hiervoor bestemde kalkverf worden aangebracht, waarmee u zelf de kleur van uw gevel kunt bepalen.

Een kaleilaag is beschermend en dampopen. Dit wil zeggen dat uw gevel zeer snel uit kan drogen , omdat eventueel aanwezig vocht goed kan verdampen. Dit komt de algehele conditie van uw gevel absoluut ten goede. Een gevel is nu eenmaal poreus van aard. Dankzij het kaleien wordt deze porositeit sterk verminderd.

Op zoek naar de juiste stielman voor uw gevelrenovatie? Bel ons  0800/61.160

2. Gevelrenovatie van het metsel- en voegwerk

Heeft u helaas al (kleine) beschadigingen ontdekt, dan is het belangrijk om hier zo snel mogelijk iets aan te doen. Mankementen zoals scheuren en barsten kunnen namelijk aanleiding geven tot het ontstaan van vochtproblemen, zoals doorslaand vocht. Via uw gevel kan vocht van buiten naar binnen dringen, en verdere vochtschade in huis aanrichten.

Ontdekt u dat uw gevel op bepaalde plekken zwakker is geworden, of vertoont het metsel- en voegwerk scheurtjes en barstjes, dan kunt u de voegen van uw gevel laten renoveren. De werkzaamheden die hier onder andere bij horen bestaan uit het vervangen van stenen en het opnieuw aanbrengen van voegwerk.

Doe hiervoor best wel beroep op een expert, want als gevelrenovatie niet goed wordt aangepakt, riskeert u ernstigere beschadigingen aan uw gevel. Uw gevel vormt een zeer belangrijk constructief onderdeel van uw woning, en moet daarom met de nodige zorg behandeld worden.

3. Gevelrenovatie door het herstellen van betonnen onderdelen

Indien uw gevel deels of geheel uit beton bestaat, dan kunt u ook te maken krijgen met zwakke plekken. Beton kan om uiteenlopende redenen scheuren, waardoor ook in dit geval vocht uw woning binnen kan treden. Om dergelijke mankementen te verhelpen, is betoninjectie doorgaans een uitstekende oplossing. Met speciale waterafstotende middelen worden tijdens de gevelrenovatie de scheuren en barsten opgevuld, zodat uw gevel weer 100% waterdicht is.

4. Fassado krijgt uw gevel weer in topconditie

Met ruim 30 jaar ervaring op het gebied van gevelrenovatie en gevelreiniging, weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om uw gevel goed te onderhouden, behandelen en renoveren. U kan op onze expertise rekenen voor elke vorm van gevelrenovatie, totdat uw gevel er weer piekfijn uitziet. Wij bieden voor elke gevel een totaaloplossing die geheel past bij uw noden en behoeften. Bel ons vandaag nog en wij informeren u graag over alle mogelijkheden.

Vraag je gratis geveldiagnose aan