Uw gevel in topconditie dankzij gevelrenovatie

Toont uw gevel meer en meer mankementen? Is uw gevel niet meer volledig waterdicht of zijn er doorheen de tijd grote barsten in uw gevel ontstaan? Gevelrenovatie brengt uw gevel opnieuw in topconditie! 

Uw gevel beschermt het interieur van uw woning tegen allerlei invloeden van buitenaf. Regen, wind, sneeuw en hagel worden buiten de deur gehouden, zodat u prettig in uw huis kunt vertoeven. Maar net als alle andere oppervlakken en materialen is ook uw gevel op een bepaald moment aan een opfrisbeurt toe. Houdt u hier periodiek rekening mee, dan zullen de benodigde werkzaamheden hoogstwaarschijnlijk meevallen.

Bent u echter minder regelmatig in het onderhoud van uw gevel, dan kunnen er diverse vormen van schade aan uw gevel ontstaan, die een grondigere oplossing, zoals gevelrenovatie, vragen. Deze schade hoeft niet altijd groot te zijn, maar juist door de continu blootstelling aan veranderende weersinvloeden is uw gevel gevoelig aan slijtage. En hoe langer u niets aan uw gevel doet, hoe meer deze zal slijten. Tijdig uw gevel laten nakijken en waar nodig renoveren, is dus een must indien u zonder (vocht)problemen in uw woning wilt verblijven.

1. Uw gevel kaleien om een solide basis te creëren

Om uw gevel bij voorbaat al extra te beschermen tegen allerhande invloeden van buitenaf, kunt u overwegen om uw gevel te kaleien. Kaleien is een speciale schildertechniek waarbij uw gevel wordt voorzien van een laagje kalkpleister. Dit is de zogeheten kaleilaag. Bovenop deze kaleilaag kan vervolgens een hiervoor bestemde kalkverf worden aangebracht, waarmee u zelf de kleur van uw gevel kunt bepalen.

Een kaleilaag is beschermend en dampopen. Dit wil zeggen dat uw gevel zeer snel uit kan drogen , omdat eventueel aanwezig vocht goed kan verdampen. Dit komt de algehele conditie van uw gevel absoluut ten goede. Een gevel is nu eenmaal poreus van aard. Dankzij het kaleien wordt deze porositeit sterk verminderd.

Op zoek naar de juiste stielman voor uw gevelrenovatie? Bel ons  0800/61.160

2. Fassado krijgt uw gevel weer in topconditie

Met ruim 30 jaar ervaring op het gebied van gevelrenovatie en gevelreiniging, weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om uw gevel goed te onderhouden, behandelen en renoveren. U kan op onze expertise rekenen voor elke vorm van gevelrenovatie, totdat uw gevel er weer piekfijn uitziet. Wij bieden voor elke gevel een totaaloplossing die geheel past bij uw noden en behoeften. Bel ons vandaag nog en wij informeren u graag over alle mogelijkheden.

Vraag je gratis geveldiagnose aan