Prijs gevelrenovatie: hoeveel kost uw gevel renoveren?

Begint uw gevel vocht en water door te laten of barstjes te vertonen? Dan kan het zijn dat uw gevel nood heeft aan een grondige opknapbeurt of gevelrenovatie. 
Natuurlijk wilt u dan ook meteen weten hoeveel dit zal kosten.

Deze vraag is echter zeer lastig te beantwoorden, omdat de prijs voor gevelrenovatie bij geen enkele gevel hetzelfde is. Sommige gevels kunnen slechts een paar kleine beschadigingen hebben, terwijl andere gevels zo erg ingescheurd zijn dat de gevel is scheefgezakt.
  
Ook spelen de materialen van uw gevel een rol, hoeveel vocht er in uw gevel aanwezig is en andere mogelijke vochtproblemen in uw woning.
Pas wanneer het antwoord op al deze vragen duidelijk is, kan u weten wat de prijs voor gevelrenovatie zal zijn.

Uw gevel laten renoveren? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

1. Is uw gevel beschadigd?

Het eerste waar wij naar kijken is de algehele conditie van uw gevel. Vertoont uw gevel beschadigingen? Zo ja, waar? En hoe groot zijn deze?

Het repareren van een haarscheurtje hier en daar zal veel sneller en goedkoper uitvallen, dan het verhelpen van grotere scheuren die de gevel doen scheef zakken. Hoe groter de beschadigingen, hoe complexer het renovatieproces zal zijn. Met andere woorden: u kunt er altijd het beste zo vroeg mogelijk bij zijn.

Een vakman nodig om uw gevel te renoveren? Bel ons gratis op 0800/61.160

2. Uit welk materiaal bestaat uw gevel?

Heeft u een gevel van metsel- en voegwerk? Of heeft u ook al een laag pleisterwerk? In sommige gevallen zal het nodig zijn deze laag te verwijderen om bij het metselwerk te kunnen komen. Sommige soorten pleisterwerk zijn namelijk niet damp-open, hetgeen verschillende vochtproblemen kan veroorzaken.

De handelingen die al dan niet moeten worden verricht, hebben logischerwijs gevolgen voor de kostprijs van de gevelrenovatie.

3. Wilt u uw gevel ook direct bepleisteren?

Indien u uw gevel voor langere tijd goed wilt beschermen, dan kunt u kiezen om uw gevel te laten bepleisteren (crepi). Ook indien u reeds bepleistering heeft en deze moet worden verwijderd, zal er natuurlijk weer een nieuwe laag bepleistering moeten worden aangebracht. Ook dit is van invloed op de uiteindelijke prijs.

4. Heeft u last van vochtproblemen in en via uw gevel?

Heeft uw gevel te lijden onder doorslaand vocht? Misschien droogt uw gevel al lange tijd niet goed uit en komt er steeds meer vocht uw woning in? Dan bestaat de kans dat vooral metsel- en voegwerk erg beschadigd is, zeker wanneer dit enkele winters heeft voortgeduurd. In de winter zal vocht bevriezen en uitzetten, waardoor kleine haarscheurtjes uiteindelijk veranderen in grote barsten. Zowel de beschadigingen, als het vochtprobleem zelf, moeten dan worden aangepakt.

5. Wilt u uw gevel isoleren?

Isolatie biedt heel wat voordelen in de vorm van een hoger energierendement. Gaat u uw gevel renoveren, overweeg dan ook om isolatie te plaatsen. Zo vangt u twee vliegen in één klap, en verhoogt u de tijdsduur tussen renovaties in, omdat uw gevel beter beschermd is.

6. Fassado herstelt elke gevel tegen een eerlijke prijs!

In welke conditie uw gevel momenteel ook is, wij kunnen elke gevel weer opknappen en er als nieuw doen uitzien. U krijgt steeds voor aanvang van de werken een duidelijke, gedetailleerde offerte, zodat u nooit voor nare verassingen komt te staan.
  
Contacteer ons voor meer informatie, of vraag uw GRATIS en VRIJBLIJVENDE gevelinspectie!

Vraag je gratis geveldiagnose aan