Gevel kaleien: steek uw gevel in een nieuw jasje

Wilt u uw woning letterlijk in een volledig nieuw jasje steken? Dan kunt er misschien voor opteren om uw gevel te laten kaleien? Kaleien is een specifieke schildertechniek waarbij met behulp van een blokkwast een laag dunne kalkpleister op uw gevel wordt aangebracht, meestal gewoon over het metsel- en voegwerk heen.

Een gevel kaleien geeft uw gevel een prachtige en karakteristieke uitstraling. Daarnaast biedt kaleien ook een solide beschermlaag voor uw gevel. Uw gevel is beter bestand tegen allerlei diverse weersomstandigheden en zal een stuk beter uitdrogen, waardoor vochtproblemen zoals doorslaand vocht worden voorkomen. Oneffenheden zullen ook op een fraaie wijze worden weggewerkt. In feite heeft het kaleien van uw gevel vele voordelen!

Lees ook: kaleien versus crepi: wat kiezen? 

1. Waarom uw gevel kaleien?

Kaleien kan op vrijwel elke gevel worden toegepast, van zeer oude monumentale gevels tot gloednieuwe gevels van nieuwbouwwoningen. Het kaleien van uw gevel heeft vele voordelen, die zowel esthetisch als technisch van aard zijn.

Een vakman nodig om uw gevel te renoveren? Bel ons  0800/61.160

1.1. Kaleien geeft uw gevel een mooie uitstraling

Is uw gevel een beetje beschadigd of verouderd? Of is uw gevel vaal geworden? Dan kunt u met behulp van kaleien alle grote oneffenheden op een slimme manier wegwerken. Kaleien is in sommige gevallen bovendien veel goedkoper dan renovatie van al het metsel- en voegwerk van uw gevel.

Kaleien gebeurt door middel van een ouderwetse blokkwast, die zorgt voor kleine oneffenheden op het geschilderde oppervlak. En het zijn net deze oneffenheden die uw gevel een prachtig authentieke uitstraling geven.

U kunt ervoor kiezen om witte kalei te gebruiken, maar de kalei kan ook in een andere kleur worden gemaakt door het toevoegen van pigment. Dit kunt u bijvoorbeeld zien in landen rondom de Caraïben, waar de huizen telkens een andere vrolijke kleur hebben. Misschien heeft u wel zin om uw woning in een net zo frisse kleur te kaleien?

1.2. Kaleien beschermt en versterkt uw gevel

Het kaleien van uw gevel heeft niet alleen esthetische voordelen, maar biedt vooral ook een zeer solide beschermlaag. Kaleien is een milieuvriendelijke methode om uw gevel weer sterk en weerbaar te maken. In tegenstelling tot sommige chemische impregnatiemethodieken, heeft kalei geen enkel negatief effect op het milieu. Uw gevel is direct waterafstotend, het van nature poreuze metselwerk is beter beschermd tegen regen en kou, en uw gevel zal tevens snel uitdrogen. Kalei heeft sterke damp-open eigenschappen, die ervoor zorgen dat vocht niet langer in uw gevel blijft zitten.

2. Fassado Gevelreiniging en Gevelrenovatie kan uw gevel op elke gewenste manier kaleien

Wilt u uw gevel opfrissen? Neem dan contact op met het enthousiaste team van Fassado Gevelreiniging en Gevelrenovatie. Wij kunnen u op alle fronten adviseren over de best passende methode voor uw gevel. Kaleien is een geweldige methode die uw gevel weer als nieuw maakt. Daarnaast bieden wij zeer diverse afwerkingsmethoden waardoor u uw gevel geheel naar smaak en wens kunt personaliseren. Bel ons nu en vraag naar de mogelijkheden.

Vraag je gratis geveldiagnose aan