Wat zijn de premies voor gevelrenovatie?

Is het hoog tijd om uw gevel te renoveren? Misschien omdat u last begint te krijgen van vochtproblemen via uw gevel? In dat geval is het verstandig om zo snel mogelijk iemand naar uw gevel te laten kijken, het liefst een gespecialiseerde firma op dit gebied zoals Fassado Gevelreiniging en Gevelrenovatie. Zo voorkomt u verdere vochtschade en problemen met uw gevel.

Natuurlijk heeft u in dit geval ook al stilgestaan bij de kosten die u kwijt zult zijn voor deze klus. In sommige gevallen kunnen deze hoog oplopen, zeker indien u de gevelrenovatie al een ruime poos heeft uitgesteld. Gelukkig zijn er verschillende premies beschikbaar, die de kosten voor gevelisolatie voor u wat omlaag kunnen drukken. 

1. De Vlaamse renovatie- en verbeteringspremie

In het Vlaamse gewest kunt u rekenen op twee regelingen die voorzien in een financieel duwtje in de rug wanneer u iets aan uw gevel besluit te doen. Het gaat in dit geval om een renovatiepremie en een verbeteringspremie, die gericht zijn op gevelisolatie. U kunt beide premies zowel apart als gecombineerd aanvragen.

Indien u daar de financiële middelen voor heeft, is het plaatsen van isolatie tezamen met gevelrenovatie een slimme zet. Zo slaat u twee vliegen in één klap en kunt u tevens rekenen op een aanzienlijke verlaging van uw energierekening.

Vraag onze vakmannen om advies! Bel ons  0800/61.160

2. Hoe hoog zijn deze premies voor gevelrenovatie precies?

De Vlaamse renovatiepremie is vooral gericht op renovatiewerkzaamheden en bestaat uit in totaal 4 verschillende categorieën. Werkzaamheden aan uw gevel worden ondergebracht in categorie 1: de ‘Structurele elementen van de woning’. Hieronder vallen werkzaamheden als gevelbepleistering, gevelrenovatie, metsel- en voegwerk en gevelreiniging. Het uiteindelijke bedrag dat u aan premie kunt krijgen bedraagt 20% of 30% van de totale factuur, exclusief BTW. De factuur dient wel een minimaal bedrag van 2500 euro ex. BTW te bevatten.

De Vlaamse verbeteringspremie is vooral gericht op verbeterwerkzaamheden en is opgedeeld in drie categorieën. Werken aan uw gevel vallen onder de categorie 3: ‘Gevelwerkzaamheden’. Vooral de kosten voor gevelisolatie kunnen vanuit deze premie goed worden aangevuld, maar ook gevelreiniging valt onder deze premie. De Vlaamse verbeteringspremie kent een hoogte van 1500 euro, echter dient de totale factuur minimaal het dubbele bedrag te zijn.

3. Wat zijn de voorwaarden van de Vlaamse renovatie- en verbeteringspremie?

De voorwaarden om gebruik te kunnen maken van beide premies hebben onder meer te maken met de hoogte van uw inkomen, de staat van uw woning, de manier waarop de werken worden uitgevoerd, de hoogte van de uiteindelijke facturen en ook of u andere eigendommen in bezit heeft. Om exact te weten te komen hoe u aan de voorwaarden kunt voldoen, kunt u via deze pagina alle informatie terugvinden.

4. Een verlaagd BTW-tarief voor gevelrenovatie

Is uw woning ouder dan tien jaar? Dan kunt u naast de premie ook rekenen op een verlaagd BTW tarief voor alle werken die u uitvoert aan uw gevel. U betaalt dan 6% BTW over de gehele factuur van uw aannemer. Het huis in kwestie dient dan wel voor het grootste deel voor privé doeleinden te worden gebruikt.

5. Door wie laat u de gevelrenovatie uitvoeren?

Misschien zit u er aan te denken om zelf uw gevel te renoveren? In dat geval moeten wij u helaas meldendat u geen recht heeft op de premie. Eén van de voorwaarden is namelijk, dat de gevelrenovatie en –verbeteringswerken door een erkend aannemer uitgevoerd moeten worden.

Fassado Gevelreiniging en Gevelrenovatie is zo'n erkend aannemer. Wij staan al jarenlang in voor een grondige en efficiënte uitvoering van allerlei gevelwerken. Werkt u met ons samen, dan bent u niet alleen verzekerd van een kans op de premie, maar ook van een uitstekend gerenoveerde gevel met garantie, die nog vele jaren mee zal gaan. Bel ons meteen voor een afspraak!