Hoe kunt u uw gevel beschermen tegen graffiti?

Hoe kunt u uw gevel beschermen tegen graffiti?
Geschreven op 7 juni

Bescherm uw gevel tegen graffiti

Eén van de meest vervelende gevolgen die u kunt ondervinden wanneer u in de stad woont, is graffiti op uw woning. Overigens kan dit in minder grote steden ook voor komen, al is het nog steeds wel een probleem dat vooral in stedelijke gebieden de kop opsteekt. Graffiti kan voor velen erg ontsierend zijn, zeker indien het spreuken of leuzen zijn die als ongewenst worden beschouwd.

Graffiti is gelukkig wel te verwijderen en ook te voorkomen. Met behulp van diverse moderne middelen en technieken kunt u uw gevel weer helemaal fris en schoon maken. Daarnaast kunnen wij ook een speciale anti graffiti-coating op uw gevel aanbrengen, die uw gevel tegen graffiti beschermt. In dit artikel vindt u meer over de manier waarop wij dit voor u kunnen realiseren.

U wil graag uw buitenmuren laten beschermen tegen graffiti? Bel ons  0800 61 160

Graffiti laten verwijderen en de gevel preventief beschermen

Om graffiti te verwijderen zal uw gevel eerst grondig gereinigd worden. Dit gebeurt op een manier die bij de materialen van uw gevel past en garandeert een goede hechting van de coating die we in een later stadium zullen aanbrengen. Ook kunnen wij meteen uw gevel nalopen op mogelijke beschadigingen, die ook meteen voor u worden gerepareerd. Er zijn speciale coatings voorhanden die gevels beschermen tegen graffiti en tags.

Sommige coatings bieden zelfs bescherming tegen het aanplakken van posters en dergelijke. Deze coatings zijn geschikt voor poreuze en niet-poreuze oppervlakken, zoals crepi, metsel- en voegwerk, natuursteen, kunststof, cement en beton. U bent met een coating jarenlang veilig voor het aanbrengen van graffiti op uw gevel, maar de coatings bieden nog meer bescherming.

Wil u ook uw gevel laten beschermen tegen graffiti? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Er zijn twee soorten anti-graffiti coatings

Anti-graffiti coatings hebben een multifunctionele werking. Na het aanbrengen van een coating is uw huis niet alleen beschermd tegen graffiti, maar ook tegen andere invloeden zoals roet, zure regen, chemicaliën, oliën en de aangroei van algen en mossen. Ook biedt de coating, net als hydrofuge, bescherming tegen vocht en water. U zult dus tevens geen last hebben van doorslaand of opstijgend vocht vanwege vochtdoorslag in de gevel.

  1. Semi-permanente coating

  2. Voor gevels van woningen die geen bijzonder hoog risico op vandalisme vormen, is een semi-permanente coating doorgaans al afdoende. Deze coating wordt gefabriceerd op basis van polysachariden en biedt solide bescherming met hoge damp-open eigenschappen. Dit houdt in, dat de gevel nog kan ‘ademen’ en snel uit zal drogen bij natte weersomstandigheden. Wordt er graffiti aangebracht? Dan kan dit gemakkelijk worden verwijderd met een hogedrukreiniger.

  3. Permanente coating

  4. Woont u in een stedelijk gebied waar relatief veel sprake is van vandalisme? Dan kan het voor u beter zijn om een permanente coating aan te brengen. Deze is op basis van fluorgebonden acrylcopolymeren en biedt een permanente oplossing die tot wel 10 jaar lang mee gaat. U bent zo efficiënt beschermd tegen allerlei schade aan uw gevel, aangezien graffiti en aanplakbiljetten niet kunnen hechten. Deze coating wordt ook veelvuldig gebruikt op gemeentelijke panden zoals monumenten en publieke plaatsen zoals tunnels en stations.

Fassado biedt professionele hulp bij graffiti op uw gevel

Indien u hinder ondervindt van graffiti, schakel dan een specialist in. Fassado kan u helpen met alle denkbare gevelwerken, van gevelrenovatie tot gevelbekleding en hydrofuge tot graffitibescherming. Wij bieden voor elke situatie een maatwerkoplossing, zodat uw gevel er in no-time weer prachtig schoon bij staat. Bel ons meteen om een vrijblijvende afspraak in te plannen ter inspectie.

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Vraag je gratis geveldiagnose aan