Hoe je gevel beschermen tegen weersinvloeden?

Hoe je gevel beschermen tegen weersinvloeden?
Geschreven op 29 juli

Een gevel wordt elke dag blootgesteld aan een hele waaier van invloeden. Natuurlijk verschillende weersomstandigheden zoals regen, wind, sneeuw maar ook felle zon en droogte. En ook andere factoren spelen mee bij het slijten van een gevel, zoals de aangroei van schimmels, mossen en algen en vuil dat van de straat op uw gevel terecht komt.

Kortom: een gevel heeft een hoop te verduren! Daarom is het slim om uw gevel van een beschermend jasje te voorzien, dat uw gevel beschermt tegen vocht en wind en tegelijkertijd doet ademen, zodat de gevel snel kan uitdrogen bij natte weersomstandigheden. Dit jasje noemt men hydrofuge en in dit artikel kunt u alles hierover lezen.

Elke gevel veroudert en verzwakt na verloop van tijd

Gevels zullen als gevolg van vocht en temperatuurverschillen elk jaar een beetje doffer en poreuzer worden. Deze porositeit heeft tot gevolg, dat vocht en water vele malen sneller uw gevel in kunnen sijpelen en vooral in de winter schade toebrengen, wanneer dit vocht bevriest en uitzet. Door deze invloeden zal de gevel op den duur niet voldoende weerstand meer kunnen bieden aan het weer en zult u bijvoorbeeld worden geconfronteerd met vocht binnenshuis.

U wil graag uw gevel laten beschermen? Bel ons  0800 61 160

Extra aandacht voor uw gevel in bepaalde gebieden

Bovenstaand verhaal speelt overigens in bepaalde gebieden nog eens extra mee. Bijvoorbeeld huizen die pal aan het water staan of boven een ondergrondse waterbron zijn gebouwd. Ook zeer dichtbeboste gebieden en panden in industriezones hebben meer risico op vervoegde slijtage van de gevel. En ook als u aan een drukke weg woont, omdat er dan meer sprake is van rondwaaiend vuil. In al deze gevallen beschermt u uw gevel best preventief.Uw gevel kunt u waterafstotend maken met hydrofuge.

Er is gelukkig een zeer fijne en effectieve methode, die uw gevel goed beschermt tegen vocht en andere zaken. Gevelimpregnatie, ook wel met de term hydrofuge aangeduid, legt een onzichtbare maar zeer sterke laag om uw gevel heen die de porositeit van het gesteente of pleisterwerk geheel opvangt.

Daarnaast heeft hydrofuge de volgende voordelen:

  • Beschermt tegen vervuiling
  • Beschermt tegen corrosie
  • Beschermt tegen chemicaliën
  • Beschermt tegen vorstschade
  • Beschermt tegen kalk-, salpeter- en zoutvorming
  • Beschermt tegen mos-, algen- en schimmelgroei
  • Verhoogt aanzienlijk de isolatiewaarde van uw woning

Wil u ook uw gevel laten beschermen? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Hoe werkt hydrofuge precies?

Bij hydrofuge zal uw gevel eerst grondig worden schoongemaakt met een methode die precies geschikt is voor uw gevel. Dit garandeert een fraaie gevel en een goede hechting van het hydrofuge middel. Daarna wordt het middel op de gevel gespoten, in bepaalde gevallen geverfd. Na uitdrogen bent u jarenlang verzekerd van een schone, sterke en waterdichte gevel.

Fassado kan uw gevel perfect renoveren en hydrofoberen

Bij Fassado kunt u terecht voor alle soorten werkzaamheden aan uw gevel, van renovatie tot impregnatie en alle soorten gevelbekleding, indien u eens iets nieuws wilt. Wij komen altijd eerst uw gevel grondig inspecteren, daarna kunnen wij u in heldere taal uitleggen wat de beste aanpak voor uw gevel is. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Contacteer ons gerust, wij vertellen u graag alles over onze dienstverlening.

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Vraag je gratis geveldiagnose aan