Gevelbepleistering: voordelen + prijs

Gevelbepleistering: voordelen + prijs
Geschreven op 15 november

De voordelen van gevelbepleistering

Gevelbepleistering, ook wel crepi of gewoonweg pleister, is de ideale oplossing voor wie zijn gevel vakkundig wil laten renoveren en in een nieuw jasje wenst te steken. Niet alleen geeft gevelbekleding een esthetisch resultaat, maar biedt het ook een uitstekende bescherming voor uw bakstenen. In deze blog geven we u een overzicht van de vele voordelen van gevelbepleistering.

Gevelbepleistering nodigl? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Gevelbepleistering: de voordelen

  • Gevelbepleistering is ideaal voor renovaties en kan licht beschadigde muren eenvoudig
  • Wanneer gevelbepleistering correct wordt aangebracht, is deze volledig waterdicht en toch dampopen zodat alle waterdamp naar buiten kan worden afgevoerd.
  • De materialen zijn relatief goedkoop.
  • Een waterwerende behandeling is mogelijk. Vaak raden we dit zeer sterk aan, zodat uw gevel nog beter bestand is tegen vuil.
  • Voordat u de gevelpleister aanbrengt, kunt u gevelisolatie plaatsen. De pleisterlaag dient dan als afwerkingslaag.
  • Ook voor ronde vormen, hoeken of andere complexe vormen kunt u pleister gebruiken.
  • Met gevelbepleistering kunt u oneffenheden van de bakstenen of een minder mooie afwerking van uw gevel perfect verbergen.
  • Gevelbepleistering biedt tot slot heel wat afwerkingsmogelijkheden. U kunt immers kiezen tussen verschillende korrelgroottes en honderden verschillende kleuren.

De verschillende soorten gevelbepleistering

Over het algemeen onderscheiden we twee verschillende soorten gevelbepleistering, namelijk kunstharsbepleistering en minerale sierpleister.

Bepleistering met kunsthars wordt ook wel eens siliconenpleister of synthetische pleister genoemd en kan op vrijwel elke gevel worden aangebracht.

Minerale sierpleister daarentegen is wat gevoeliger voor weersinvloeden en scheurtjes, waardoor het niet voor elke gevel geschikt is.

Wij kunnen u helpen bij het bepalen van de juiste soort voor uw woning. Daarnaast kunt u ook zelf de korrelgrootte en kleur van uw gevelbepleistering bepalen en dus uw eigen unieke pleisterafwerking samenstellen.

Wat de korrel betreft, kan je kiezen tussen grovere of fijnere korrelgroottes. Hoe fijner de korrel, hoe egaler uw buitenmuur eruit zal zien. Dit is ideaal voor nieuwbouwwoningen of huizen met een strakke stijl. Hoe grover de korrel, hoe landelijker de stijl. Lees hier meer over de materialen om uw gevel te bepleisteren.

Ook de kleur kunt u zelf kiezen. Let wel, hiermee kunt u ook de levensduur van uw gevelbepleistering beïnvloeden. Hoe lichter de kleur, hoe geschikter voor geïsoleerde pleister. Hoe donkerder, hoe groter de kans op scheuren doordat donkere kleuren meer warmte opnemen en dus thermische spanning kunnen veroorzaken.

Wat kost gevelbepleistering?

De prijs voor gevelbepleistering is uiteraard van verschillende factoren afhankelijk. Het soort gevelbepleistering, de oppervlakte die bepleisterd moet worden, de dikte van de pleisterlaag en de gewenste afwerking zal de prijs beïnvloeden. Moet de gevel ook geïsoleerd worden? Dan zal ook dat het kostenplaatje wat optrekken.

Gevelbepleistering nodigl? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Laat uw gevelbepleistering plaatsen door een professionele stukadoor

Gevelbepleistering laat u best plaatsen door een ervaren en professionele stukadoor. Het is immers van groot belang dat de ondergrond waarop de gevelbepleistering wordt aangebracht helemaal in orde is. Zo mag de pleister bijvoorbeeld niet harder zijn dan de ondergrond, anders loopt u het risico op barsten. Ook moet er een gevelplint geplaatst worden die beschermt tegen spatten en opstijgend vocht.

Wilt u graag uw gevel opfrissen met gevelbepleistering? Dan kan Fassado u helpen. Samen met u kiezen we de bepleistering die voor uw gevel het meeste geschikt is. Wij herstellen en renoveren al jarenlang gevels en hebben de uiteenlopende technieken perfect onder de knie.

Bel ons voor een afspraak via 0800/61.160 of vraag vrijblijvend professioneel advies!

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Vraag je gratis geveldiagnose aan