Crepi op de buitenmuren aanbrengen? Hoe werkt dit? En wat is de prijs?

Crepi op de buitenmuren aanbrengen? Hoe werkt dit? En wat is de prijs?
Geschreven op 20 augustus

Wilt u eens wat anders doen met de uitstraling van uw woning? Met u veel meer mensen. Tegenwoordig is het wat gemakkelijker om een eigen woning van een unieke look te voorzien. Vroeger waren mensen nogal eens gebonden aan bijvoorbeeld de wensen van de architect van een straat of buurt, nu is dat allemaal een beetje versoepeld.

Zo kunt u wel eens aan de kust of in bepaalde wijken hele rijen kleurrijke huisjes terugzien. Dat ziet er zo fantastisch leuk en vrolijk uit! En het goede nieuws is: u kunt dat dus ook met uw huis doen. Daarvoor kunt u namelijk crepi op de buitenmuren van uw gevel aanbrengen. Dit is helemaal geen ingewikkeld proces, integendeel. Plus: met crepi op uw gevel is uw gevel vele malen beter beschermd tegen weersinvloeden, vuil en groei van algen en mossen. In dit artikel meer over crepi op de buitenmuren en de prijs.

Waarom is gevelbekleding een goede keuze?

Bakstenen gevels zijn van nature redelijk poreus. Dit wil zeggen, dat de steentjes en het voegwerk allemaal minuscule gaatjes hebben waarlangs vocht naar binnen kan sijpelen, indien dit niet goed wordt beschermd. Nu kunt u een bakstenen gevel wel erg goed beschermen met hydrofuge, waardoor deze porositeit wordt opgevangen.

Maar na een poosje zal een bakstenen gevel ook steeds iets valer worden en ook meer kleine beschadigingen en mankementjes gaan vertonen. Op dat moment is het slim om over alternatieve oplossingen te denken, indien u wilt dat uw gevel fris blijft en lang meegaat. Crepi is een uitstekend middel om oneffenheden mee op te vullen en uw gevel weer sterk en weerbaar te maken.

Uw buitenmuren laten bezetten met crepi? Bel ons  0800 61 160

Voordelen van crepi op de buitenmuur

Crepi is in tegenstelling tot vele andere soorten gevelbekleding in ongelofelijk veel kleuren en afwerkingen beschikbaar. Van naturel kleuren zoals beige, crème en taupe tot felle kleuren als blauw, geel en groen. U kunt werkelijk helemaal zelf besluiten, welke kleur en ook welke afwerking u uw gevel geeft. Bepaalde stukadoortechnieken kunnen de crepi nog een extra effect geven.

Daarnaast heeft crepi als voordeel dat het zowel de porositeit en oneffenheden van de bakstenen opvult, als zeer damp-open is. Dat laatste houdt in dat uw gevel na een regenbui ontzettend snel uitdroogt en uw gevel daardoor veel minder snel last van vocht en vochtproblemen zal hebben, aangezien deze uw binnenmuren niet meer zullen bereiken.

Twee soorten crepi voor uw buitenmuren

U kunt grofweg kiezen tussen minerale crepi en kunststof sierpleister. De verschillen bestaan vooral uit de materialen waarvan de crepi is vervaardigd en hoe dik deze kan worden aangebracht. Indien u zeker wilt weten dat u de goede crepi voor uw wensen en voorkeuren kiest, kunt u een expert als Fassado om advies vragen.

Fassado kan uw gevel van alle soorten gevelbekleding voorzien en wij zullen u na een intakegesprek graag voorzien van een zeer heldere prijsopgave voor de hele klus. Crepi is natuurlijk een oplossing op maat, geheel afgestemd op uw gevel en speciale vereisten. Wij helpen u graag met het renoveren van uw gevel, op een correcte en juiste manier. Neem snel eens contact met ons op voor meer informatie.

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Vraag je gratis geveldiagnose aan