Binnenbepleistering: Plakker nodig voor uw pleisterwerken binnen?

De afwerking  en bepleistering van uw binnenmuren is hoogstwaarschijnlijk vooral gekozen op basis van esthetische overwegingen. Dit is ook logisch want u kijkt er immers dagelijks naar: een oneffen plafond of muren met bobbels in het stucwerk, is één van de grootste ergernissen als het gaat om interieur.

Het trekt de aandacht en dus kiezen mensen maar al te graag voor een goede stukadoor die zorgt voor de perfecte binnenbepleistering. Hoe kiest u  een goede stukadoor? En wist u dat bepaalde materialen minder goed vochtbestendig zijn dan andere? Daarom kan u het best een specialist inhuren die veel ervaring heeft met het bepleisteren van binnenmuren (al dan niet met isolatie).

→ Pleisterwerken nodig voor uw interieur?Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte

1. Waarom kiezen voor binnenbepleistering?

Binnenbepleistering is een veel gekozen materiaal om muren en plafonds af te werken en te zorgen voor een gladde afwerking van uw muren of uw plafonds . Wist u dat er oneindig veel mogelijkheden zijn op het gebied van kleuren maar ook qua afwerking? U kunt kiezen voor een super gladde stuc laag, of juist structuur aanbrengen voor wat meer diepte. Tevens is pleister in elke ruimte goed toepasbaar en gaat het zeer lang mee.

Gyproc afwerken? Ook Gyproc kan gemakkelijk netjes afgewerkt worden dankzij een laag pleister. Wilt u graag zelf de Gyproc plaatsen, maar de afwerking met binnenbepleistering aan vakmannen overlaten? Prima idee! Zo kan u de prijs drukken van de afwerking binnenin het huis, maar zien de muren en plafonds er toch perfect glad uit.

Pleisterwerk kan tevens als prima basis dienen voor het zetten van tegels, omdat u de muur geweldig egaal maakt. Zo loopt u niet tegen de bekende problemen op zoals oneffenheden, die later terug te zien zijn als u klaar bent met betegelen.

Pleisterwerk kan in elke denkbare kleur worden gemengd en past daardoor in elk interieur. Ook voor kleuradvies kan u steeds terecht bij onze stucadoors.

Plakker nodig voor binnenbepleistering? Bel ons op 0800 61 160

2. Vochtwerende binnenbepleistering

Indien u er echt zeker van wilt zijn dat uw binnenpleister lang meegaat, dan kiest u voor speciale pleister met vochtwerende eigenschappen.

Vochtwerende binnenpleister is veel minder poreus dan sommige gebruikelijke pleisters, waardoor vocht niet alleen minder goed binnentreedt, maar de stuc droogt ook veel sneller uit door de damp-open eigenschappen.

Binnenbepleistering - Binnenpleisterwerken - Plakwerken

3. Binnenbepleistering met isolatie

Naast binnenpleister met vochtwerende eigenschappen kunt u ook nog eens er voor kiezen, om uw binnenpleister te voorzien van isolatiematerialen.
Dit wordt direct tijdens het aanbrengen in de laag binnenpleister verwerkt.

Zo sluit de isolatie goed aan, is uitstekend omsloten en bovendien ziet u er niks van. Deze manier van isoleren is ook nog eens een stuk dunner dan de gebruikelijke methoden. U hoeft uw huis daarna niet meer na te isoleren.

4. Meer over binnenpleisterwerken

→ U zoekt een ervaren plakker om uw binnenmuren af te werken met pleister / stuc?Contacteer ons voor een gratis offerte

5. Soorten binnenpleister en stuc

Er bestaan verschillende soorten binnenpleister, waardoor het kiezen van het juiste pleisterwerk en plakwerk een stuk ingewikkelder wordt. Er is betonstuc, cementeren, het gewone pleisterwerk, spuitpleister, behangklaar pleisteren, sausklaar pleisteren, sierpleister,... Ook daarom is het belangrijk dat u kiest voor een ervaren bezetter, die kan u mee helpen kiezen en mee bepalen welke soort bepleistering noodzakelijk is voor uw woning en voor welk type bezettingswerken er het beste gekozen wordt.

6. Waarom kiezen voor een ervaren stukadoor / plakker?

Als u zelf aan de slag wilt gaan met het bepleisteren van uw woning, hou er dan zeker rekening mee dat er verschillende soorten pleister bestaan, niet zonder reden. Daarnaast is het proces van pleisteren niet gemakkelijk: er mag geen enkele oneffenheid meer te zien zijn. In België hebben stukadoors dan ook een certificaat nodig om te mogen werken.

Zo bent u zeker dat het werk snel en goed gebeurt. Ook ziet een ervaren plakker al bij de eerste bezichtiging of er misschien extra werk nodig is, er toch voor een ander soort plaksel of bezetsel gekozen moet worden, of er misschien speciale pleisterwerken nodig zijn tegen vocht,... Uw muren plakken en crepi laten aanbrengen, dat laat u dus beter over aan een specialist. Bij ons krijgt u ook nog eens garantie op de werken.

→ U zoekt een goede bezetter om uw binnenmuren af te werken met pleisterwerken?Contacteer ons voor een gratis offerte

7. Binnenbepleistering: de kosten

Hoeveel kost dat nu eigenlijk, je binnenmuren laten pleisteren? Er zijn verschillende factoren die de prijs van de pleisterwerken beïnvloeden:

- Te grote openingen en gaten in de muren: soms is er te veel marge gerekend bij het plaatsen van ramen, deuren,... en eindig je met een opening in de muur die wat te groot is voor het schrijnwerk buiten. Geen probleem, maar de plakker moet ervoor zorgen dat deze opening weer uitgevuld wordt met isolatieplaat of andere materialen. Dit klusje neemt meer tijd in beslag, en door te grote openingen zal je dus een hogere factuur ontvangen.

- Veel hoeken: heb je erg veel hoeken van ramen en deuren die geplakt moeten worden zodat je een nette afwerking krijgt? Als er veel hoekprofielen gebruikt moeten worden of dagkantelelementen, stijgt de prijs van je eindfactuur ook: de plakker zal met veel zorg en precisie de hoeken perfect uitwerken, maar dit neemt tijd in beslag.

- Moet er in de hoogte gewerkt worden?: Als er een stelling geplaatst moet worden, neemt dit ook meer werktijd in beslag.

→ U zoekt een goede bezetter om uw binnenmuren af te werken met pleisterwerken?Contacteer ons voor een gratis offerte

8. Fassado pakt ook uw binnenmuren deskundig aan

Fassado pleisterwerken, is er zowel voor binnen als buiten. Omdat onze kennis van gevels ook gericht is op vochtbestrijding, kunnen wij deze expertise binnen ook voor u toepassen.

Dus, heeft u bezettingswerken op de planning staan? Of wilt u meer weten over een kwaliteitsvolle en mooie binnenbepleistering voor uw muren? Of wilt u weten welke binnenpleister bijvoorbeeld voor uw badkamer het meest geschikt is?

Bel ons op 0800 61 160, voor een blijvende offerte of een afspraak. Wij komen graag bij u langs om u van deskundig advies te voorzien.

Vraag je gratis geveldiagnose aan