Binnenpleister met isolatie laten plaatsen: wat moet je weten?

Binnenpleister met isolatie laten plaatsen: wat moet je weten?
Geschreven op 20 augustus

Wanneer u uw woning gaat renoveren en nieuwe binnenpleister aanbrengt, dan is het meteen ook laten plaatsen van isolatie zeker de moeite waard. U vangt immers twee vliegen in één klap, omdat u niet tweemaal uw muren in het geheel hoeft open te breken. Daarna kunt u genieten van prachtige nieuwe muren en een huis met een hogere isolatiewaarde. Meer weten? Lees dan snel verder voor alle tips & trucs voor het plaatsen van binnenpleister met isolatie en vraag vrijblijvend offerte bij Fassado.

Waarom isolatie plaatsen binnenshuis?

Isolatie kent een breed scala aan voordelen voor uw woning. Natuurlijk wordt op de eerste plaats al gauw vermeld dat uw energieverbruik omlaag gaat. Isolatie zorgt er namelijk voor dat warmte en energie veel beter binnen worden gehouden, zodat u het in de winter sneller en behaaglijker warm heeft met minder stookkosten.

Daarnaast zal isolatie ook een positieve rol spelen bij vochtproblemen van buitenaf, omdat de materialen als het ware een barrière vormen tegen binnentredend vocht. Doet u iets met muziek binnenshuis? Of woont u juist langs een drukke weg? Dan zal isolatie ook nog eens de akoestiek binnenshuis verbeteren en geluiden van buiten dempen, zo ook harde geluiden van binnen. Dit is natuurlijk wel zo fijn voor uw buren.

Uw muren laten bezetten met binnenpleister en isolatie? Bel ons  0800 61 160

Hoe wordt isolatie onder uw pleisterwerk geplaatst?

Voor projecten binnenshuis kunt u kiezen uit vele soorten materialen, die doorgaans op het kale metselwerk van de muur worden aangebracht in een speciaal op maat gemaakt frame. Het frame wordt vervaardigd in hout of metaal en zal de isolatiematerialen op hun plaats houden. Dat kan zowel voor isolerende wol als platen zijn. Daarna worden er nieuwe wanden geplaatst, bijvoorbeeld met gipsplaten die u weer bepleistert en uiteindelijk voorziet van een mooie verflaag. Maar ook volledig afgewerkte wandpanelen zijn een optie, zodat u achteraf geen extra werk meer heeft. Uiteraard zijn er wat verschillen in de werkwijze en de prijzen, dit ligt vooral aan de soorten isolatie- en afwerkingsmaterialen die u wilt gebruiken.

→ Interesse in isolatie in combinatie met pleisterwerki?Contacteer ons voor een gratis offerte


Welke soorten isolatiematerialen zijn geschikt?

U kunt voor isolatie langs binnen kiezen uit vele materialen, variërend van minerale wol tot speciale isolatieplaten die slechts een paar millimeter dik zijn. Minerale wol is vooral goed geschikt voor daken en andere schuine wanden, maar platen kunt u in feite ook overal gebruiken. Het beste is u goed te laten adviseren door een expert, zodat u zeker weet dat de materialen die u gebruikt:

  • Geschikt zijn voor het oppervlak
  • Goed worden geplaatst
  • Naadloos op elkaar aansluiten

Daarnaast moet het stucwerk natuurlijk ook perfect wordt aangebracht over de isolatie heen. Indien isolatie op een bepaalde plek namelijk niet goed wordt aangebracht of niet goed op elkaar aansluit, dan kunt u te maken krijgen met koudebruggen. Dit zijn plekken waar de binnen- en buitentemperatuur met elkaar in contact treden en bij grote verschillen condens veroorzaken. Om schade aan zowel uw muren als uw isolatiematerialen te voorkomen, zorgt u ervoor dat de klus derhalve juist wordt uitgevoerd.

Fassado kan vakkundig uw muren stuken én isolatiematerialen plaatsen in één handomdraai

Fassado kan zowel gevels als binnenmuren geheel opknappen, renoveren of herstellen en voorzien van fraai pleisterwerk en de best geschikte isolatiematerialen. Het is niet zo heel gemakkelijk om zelf precies de juiste elementen en materialen voor deze klus uit te zoeken, daarom helpen wij u hier graag bij.

Heeft u vragen of wilt u meteen een prijsopgave ontvangen? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Vraag je gratis geveldiagnose aan