Soorten plakwerk, stucwerk en bezetting voor binnen huis

Soorten plakwerk, stucwerk en bezetting voor binnen huis
Geschreven op 4 januari

Wil je graag je interieur vernieuwen of opfrissen? Misschien is alles verouderd of ben je er gewoon wat op uitgekeken en wil je eens een keertje iets nieuws? Dan is het zeker een uitstekende om je muren ( en eventueel plafond) aan een grondige opknapbeurt te onderwerpen.

Hiervoor zijn er meerdere opties:

Je kan kiezen voor enkel een nieuwe laag verf of een ander behang. Maar als je het echt grondig wil aanpakken, dan vernieuw je ook meteen het binnenpleisterwerk mee. Alle soorten stuc samen worden ook wel bezettingswerken genoemd. In dit artikel bespreken we all deze materialen, zodat je goed geïnformeerd welke keuze je kan maken voor je woning.

Op zoek naar plakker of stukadoor? Bel ons  0800 61 160

Optie 1: Saus- en behangklaar plakwerk

Wil je graag je muren na het stuc of plakwerk gaan behangen of verven? Dan is de meest voor de hand liggend optie speciaal plakwerk dat verf- en behangklaar is. Hiermee egaliseer je alle wanden zodat deze klaar zijn om daarna nieuwe materialen aan te brengen.

Sausklaar plakwerk is speciaal voor verven, de muur wordt perfect egaal gemaakt en alle oneffenheden worden mooi weggewerkt.

Behangklaar plakwerk wordt iets minder gedetailleerd egaal gemaakt, omdat er nog een laag behang overheen komt. Daarmee is de laatste optie ook iets goedkoper.

Optie 2: Sierpleister en andere decoratieve plakwerken

Sierpleister is een zeer veelvuldig gekozen methode van stucen of plakken, omdat je hier veel kanten mee op kunt. Ook ornamenten worden met behulp van sierpleisters gerestaureerd of gecreëerd, deze plakwerken worden vooral in oudere panden gebruikt.
Je kan kiezen uit meerdere varianten zoals crepi, spachtelputz en granol. De uiteindelijke effecten kan je grotendeels zelf bepalen. Je kan daarnaast ook binnenpleister in combinatie met isolatie laten plaatsen.

Ook een plakker nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Optie 3: Spuitpleister

Graag plakwerken voor een zo voordelig mogelijke prijs? Dan is spuitpleister een goede keuze. Dit wordt ook wel spackspuitwerk genoemd en het plakwerk wordt in dit geval met een speciale spuitmachine aangebracht. Deze pleister wordt in twee lagen aangebracht en betreft een zeer efficiënte methode met zeer egale en fraaie effecten. Wil je gewoon egale muren zonder opsmuk? Kies dan voor deze optie.

Optie 4: Egaliserend raap- of pleisterwerk

Wil je niet de ganse muur terug herplakken maar enkel bepaalde delen egaliseren? Of bijvoorbeeld een schouw of open haard bepleisteren? Dan kunt u kiezen voor raapwerk, dit is gemiddeld tussen 1 en 5 centimeter dik en vooral geschikt voor ruwe en oneffen ondergronden zoals bakstenen.

Egaliserend pleisterwerk daarentegen is vooral voor kleine mankementen en oneffenheden bedoeld, dit is gemiddeld tussen 1 en 6 millimeter dik.

Optie 5: Betonstuc of cement

Wil je een ijzersterke laag op uw muren aanbrengen die goed bestand is tegen stoten? Misschien omdat je kinderen hebt en graag zou willen dat je muren ietwat langer mee gaan? Dan is betonstuc of cement een uitstekende optie. Dit kunt u trouwens ook het beste toepassen in natte ruimten zoals de badkamer of kelder, vanwege de goede waterdichte en sterke eigenschappen.

Prijzen voor bezettingswerken

Prijzen zijn zeer verschillend afhankelijk van de staat van uw muren, mogelijke reparatiewerken en natuurlijk het aan te pakken oppervlak. Wil je een heldere en correcte prijsopgave ontvangen? Contacteer vrijblijvend Bjorn van Fassado of bel direct op via 0800 61 160! Met vele jaren werkervaring op het gebied van bezettingswerken kunnen wij je voorzien van uitstekend advies én gloednieuw plakwerk!

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Vraag je gratis geveldiagnose aan