Plakwerk of pleisterwerk laten herstellen in huis?

Plakwerk of pleisterwerk laten herstellen in huis?
Geschreven op 14 december

Beschadigingen aan pleisterwerk komen veelvuldig voor. Pleisterwerk is nu eenmaal een redelijk poreus van aard en niet zo heel goed bestand tegen plotse of bruuske botsingen met bijvoorbeeld meubels. Daarnaast kunt u ook te maken krijgen met vochtproblemen, veel huishoudens kampen ongemerkt met vocht in huis. Op de lange termijn kan dit leiden tot beschadigde materialen zoals verflagen en behang, maar dus ook pleisterwerk.

Uiteraard wilt u beschadigingen het liefst zo snel mogelijk herstellen. Maar hoe gaat u te werk? Kunt u dit zelf opknappen, of schakelt u liever een vakman met jarenlange ervaring in zoals Bjorn van Fassado? Lees meer over soorten beschadigingen en advies om uw pleisterwerk op de best mogelijke manier te herstellen.

Met welke kleine beschadigingen in pleisterwerk kunt u worden geconfronteerd?

Veel probleempjes met pleisterwerk zijn klein van aard. U kunt dan denken aan haarscheurtjes, kleine deukjes en inkepingen door ergens mee tegen het pleisterwerk aan te stoten, kleine afgebrokkelde stukjes. Maar ook vlekken die u niet schoon krijgt met een spons of borstel en sopje. Dit soort zaken kunt u vaak zelf herstellen.

Plakwerken - plakker gezocht

Ook een plakker nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Kunt u zelf zulke mankementen in uw pleisterwerk herstellen?

Kleine oneffenheden en beschadigingen kan u in principe prima zelf herstellen. Hou er wel rekening mee dat een egaal geplakte muur vakwerk is en u bij doe-het-zelf klusjes het risico loopt minder glad af te kunnen werken. Dit zal mogelijkerwijs (goed) zichtbaar kunnen zijn.

Overweeg dus zeker beschadigingen door een vakman met ervaring te laten uitvoeren zodat u zeker weet dat u niets meer ziet van de beschadiging. Contacteer Bjorn voor meer info.

Gaat u toch zelf aan de slag? Houdt dan de volgende stappen aan:

  • Maak de ondergrond schoon en vetvrij
  • Maak de pleister conform de instructies op de verpakking
  • Gebruik een pleisterspaan om de pleister aan te brengen op de beschadiging
  • Laat het herstelde stukje goed drogen en schuur dan met wat schuurpapier tot de pleister egaal is met de ondergrond
  • Nadien kunt u deze plek ook in dezelfde kleur verven als voorheen
Op zoek naar binnenbepleistering? Bel ons  0800 61 160

Grote beschadigingen en beschadigingen aan hoeken

Wij spreken van een grote beschadiging, indien er echt grotere stukken pleister loslaten of scheuren groter en/of langer zijn dan 10 millimeter. Ook hoeken vallen onder grote beschadigingen, omdat het voor een leek erg moeilijk kan blijken om netjes een hoek te herstellen. In al deze gevallen raden wij absoluut aan een expert in te schakelen, omdat u enkel op deze manier verzekerd bent van een kwalitatief goed afwerkingsresultaat.

Binnenbepleistering - Binnenpleisterwerken - Plakwerken

Hoeveel kost het herstellen van pleisterwerk?

Voordat we een prijsofferte maken inspecteren we grondig de situatie ter plekke. Zoals u reeds heeft kunnen lezen is er bijzonder veel verschil in de soorten en de grootte van de schade aan pleisterwerk, waardoor elke herstelklus maatwerk betreft. Bij sterk beschadigd of verouderd pleisterwerk kan het ook een optie zijn om de pleister compleet te vernieuwen. Die investering kan vaak de moeite lonen als u bijvoorbeeld binnenpleister met isolatie neemt, waardoor u kan compenseren met lagere energiekosten. 

Uiteraard voorzien wij u graag van een heldere prijsopgave, wij vertellen u in detail welke werken we uitvoeren en welke kostprijs u mag verwachten. Meer weten? Contacteer ons vrijblijvend.

Bel ons op 0493/29.00.47, voor een vrijblijvende offerte of een afspraak. Wij komen graag bij u langs om u van deskundig advies te voorzien.

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Vraag je gratis geveldiagnose aan