Gevel cementeren

Wilt u uw gevel binnenkort aan een grondige renovatiebeurt onderwerpen, maar weet u nog niet zo goed welke techniek kiezen? Overweeg dan ook de optie om uw gevel te cementeren. Een gevel cementeren heeft veel weg van gevelbepleistering. Echter wordt in dit geval speciale cementpleister gebruikt.

Het cementeren van een gevel kent vele voordelen. Uw gevel wordt sterker, oneffenheden worden weggewerkt en u kunt de cementpleister ook nog eens een mooie kleur geven, door eroverheen te schilderen. Vochtproblemen worden zo tot een minimum beperkt en u kunt jarenlang genieten van een zo goed als nieuwe gevel.

Benieuwd naar de mogelijkheden en voordelen? Wij leggen u graag uit hoe wij te werk gaan bij het cementeren van een gevel.

→Uw gevel laten cementeren?Contacteer ons voor een gratis offerte

Waarom uw gevel cementeren?

Uw gevel krijgt op jaarlijkse basis een hoop te verduren. Regen, wind, sneeuw, hagel en vuil komen op structurele wijze in contact met uw gevel, waardoor de kwaliteit van de bouwmaterialen steeds een beetje achteruit gaat. Met name het metsel- en voegwerk van een gevel kan op termijn poreus worden en water doorlaten, wat in een volgend stadium kan leiden tot vochtproblemen.

Het cementeren van uw gevel beschermt uw woning tegen al deze weersinvloeden, omdat cementpleister ontzettend sterk is.

Uw gevel cementeren kan op diverse manieren en tegen al evenveel diverse prijzen. Het betreft in feite een specifieke techniek die uw gevel voorziet van een dunne laag cement. Al het metsel- en voegwerk verkrijgt hierdoor een fris en egaal uiterlijk en wordt sterk en weerbaar gemaakt.

De voordelen van het cementeren van uw gevel

Wist u dat deze techniek al in de Romeinse tijd werd gehanteerd? Viaducten en gebouwen werden door de Romeinen extra sterk gemaakt, door het aanbrengen van cementpleisterwerk. 2000 jaar later staan de bouwwerken er nog...

Tot op de dag van vandaag biedt het cementeren van uw gevel vele voordelen:

  • Cementpleisterwerk is zeer slijtvast en bestand tegen krassen, scheuren en vele soorten weersinvloeden
  • U kunt met het cementeren van uw gevel effectief kleine beschadigingen en oneffenheden repareren en wegwerken
  • Cementpleister is zeer snel en gemakkelijk aan te brengen
  • U kunt kiezen uit een brede waaier aan kleuren en effecten om uw gevel op uw persoonlijke voorkeuren af te stemmen

Verschillende opties om uw gevel te cementeren

Wanneer u uw gevel laat cementeren, kunt u kiezen uit vele mogelijkheden.
Zo kunt u opteren voor een dunne deklaag, waardoor de contouren van het metsel- en voegwerk van uw gevel nog zichtbaar zijn. 

Ook kunt u kiezen voor een dikke deklaag, waarmee u uw gevel echt van een geheel nieuw uiterlijk voorziet. Hiervoor wordt een dikkere cementpleister gebruikt. U verkrijgt een geheel egale gevel en de bakstenen en eventuele oneffenheden zijn niet meer terug te zien. Uw gevel ziet er als nieuw uit en is fantastisch beschermd tegen regen, sneeuw en vorst.

Cementpleister personaliseren

Een gecementeerde gevel ziet er op zichzelf al erg fraai uit. Cement is de afgelopen jaren razend populair geworden, vanwege het strakke en industriële uiterlijk. Maar als u liever wat kleur wilt toevoegen aan uw gevel, dan kunt u ervoor kiezen de cementpleister te kleuren. Ook kunt u door middel van extra technieken bepaalde structuren aanbrengen. Informeer naar de vele mogelijkheden.

Waar vind ik een expert op het gebied van cementpleister?

Fassado Gevelreiniging en Gevelrenovatie kan u met elke klus op het gebied van gevels helpen, dus ook het cementeren van uw gevel. Daarbij kunnen we ook instaan voor eventuele reparaties en het grondig reinigen van uw gevel. 
Benieuwd naar de vele opties? Contacteer ons meteen voor een vrijblijvend advies en gratis offerte.

Vraag je gratis geveldiagnose aan