Crepi kleuren: welke kleurtinten zijn mogelijk?

Crepi kleuren: welke kleurtinten zijn mogelijk?
Geschreven op 12 maart

Wanneer u iets aan uw gevel wilt veranderen, dan zijn er veel mogelijkheden voorhanden. U kunt kiezen uit een nieuwe gevelbekleding, een renovatie maar ook simpelweg voor een nieuw kleurtje. In het geval van gevelbepleistering, die ook wel met de term crepi wordt aangeduid, kunt u kiezen uit meer dan 800 verschillende kleuren en tinten. Zo past er bij elke woning wel een mooie en unieke tint voor crepi kleuren.

Het is dan wel raadzaam om van tevoren wat onderzoek te doen naar beschikbare crepi kleuren en de vraag of deze wel bij uw woning passen. Daarnaast is het van belang om te weten, hoe u uw gevel onderhoudt. Sommige kleuren kunnen namelijk ietwat sneller vaal worden, of door diverse weersomstandigheden verkleuren. In dit artikel geven wij u slimme tips met betrekking tot het kiezen van een mooie kleur crepi voor uw gevel.

Kies crepi kleuren die bij uw woning passen

In veel gevallen wordt wit gekozen als kleur, omdat een witte gevel mooi fris oogt en vooral in zomer er goed tussenuit springt. Daarentegen willen sommigen liever niet aan wit beginnen, omdat dit impliceert dat u de gevel vaak zult moeten schoonmaken. In principe hoeft dit niet waar te zijn, want met kunsthars bijvoorbeeld zullen vuil en mossen nagenoeg geen houvast vinden.

Niettemin wilt u misschien wel een heel andere kleur. Het kan zijn dat u op vakantie fraaie panden heeft gezien die in bijzondere crepi kleuren waren geschilderd? Of wilt u uw straat gewoon een beetje opvrolijken? Bij het kiezen van een kleur zijn er een aantal zaken, waar u best rekening mee houdt:

  • Bekijk de kleur die uw voorkeur heeft zeker in het daglicht, want uw woning wordt immers ook niet door kunstlicht beschenen. Zo weet u zeker hoe de kleur uit zal pakken.
  • Probeer de kleur mooi te matchen met de kleuren van uw kozijnen en deur. Natuurlijk kunt u het ook grootser aanpakken en direct voor alle kozijnen ook een nieuwe kleur uitkiezen.
  • Houdt ook rekening met de bouwstijl van uw pand. Sommige kleuren passen goed bij moderne gebouwen, andere tinten zijn juist fraai in combinatie met historische panden.
  • Kies ook voor kleuren uit één palet. Zeker indien u ook houtwerk aan gaat pakken: dit creëert een homogeen geheel.

→Crepi laten zetten op uw gevel?Contacteer ons voor een gratis offerte

Een lichte of een donkere gevel?

Een lichte kleur is vaak de meest voor de hand liggende keuze, omdat uw woning dan fraai in het oog springt. Wit blijft zoals gezegd populair, maar ook kleuren zoals zachtgeel, crème en lichtgrijs worden vaak toegepast bij het aanbrengen van crepi. U dient er wel rekening mee te houden, dat een lichte gevel iets vaker schoongemaakt moet worden. Of u kunt kiezen voor een speciale beschermlaag die vuil en vocht afstoot.

Een donkere gevel kan ook zeer mooie effecten creëren, zeker bij wat oudere huizen of huizen met diverse soorten gevelbekleding. Indien u ook steenstrips gebruikt bijvoorbeeld, dan kan een kleur als antraciet of donkerbruin geweldig uitpakken. Een donkere gevel is minder snel vies, maar kan wel weer verkleuren door de zon. Ook in dit geval is een beschermende laag zoals hydrofuge aan te raden.

Fassado helpt u graag met de keuze voor de beste kleur crepi. Indien u graag een prijsopgave wenst, kunnen wij bij u langskomen en de vele mogelijkheden aan u voorleggen. Contacteer ons gerust eens om een afspraak te plannen.

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs