Inspiratie: witte crepi voor uw gevel en enkele onderhoudstips

Inspiratie: witte crepi voor uw gevel en enkele onderhoudstips
Geschreven op 12 februari

Hoewel crepi beschikbaar is in meer dan 800 kleuren, blijft witte crepi tot op heden één van de meest populaire keuzes voor een gevel. Wit is neutraal, weerkaatst prachtig het zonlicht en past bij een enorme hoeveelheid materialen en stijlen van gebouwde woningen. In dit artikel geven wij een paar handige tips om witte crepi te onderhouden, zodat u deze stralend wit kunt houden. Ook laten we een paar voorbeelden zien waarin witte crepi perfect wordt gecombineerd met omliggende materialen en situaties.

Het onderhouden van een gevel met witte crepi: hoe werkt dat?

Wit heeft natuurlijk als eigenschap, dat het zeer snel vuil kan worden en na verloop van tijd tevens zal vergrauwen. Dit komt ook door de verschillende weersomstandigheden die ons land rijk is. Een stevige storm kan al behoorlijk grote schade aanrichten op esthetisch gebied, maar algen en mos kunnen een anderzijds witte gevel ook vrij snel aantasten.

Minerale crepi en kunsthars crepi: het verschil nader uitgelegd

Indien u voor crepi kiest, dan zijn er twee varianten beschikbaar. U kunt namelijk minerale crepi laten plaatsen, maar ook kunsthars crepi. Voordelen van minerale crepi zijn onder andere de zeer goede dekking en het feit dat de gevel enkel van natuurlijke materialen wordt gemaakt. Voordelen van kunsthars crepi zijn weer dat deze crepi zeer krasvast is, perfect egaal kan worden aangebracht en beter bestand is tegen algen, mossen en schimmels.

Indien u echter zo lang mogelijk van een perfect witte gevel wilt genieten, dan kiest u in principe het beste voor kunsthars pleister. Deze is net wat beter bestand tegen weersinvloeden, vuil en aangroei van diverse zaken. U kunt een witte crepi gevel heel gemakkelijk onderhouden door periodiek de gevel te laten reinigen conform een passende methode. Nevelstralen of stoomreinigen zijn twee goede methoden om vuil en andere zaken los te weken, doch zonder de crepi zelf te beschadigen.

→ Crepi of gevelbepleistering nodig?Contacteer ons voor een offerte

Hoe houdt u een witte crepi gevel extra goed schoon?

Naast de gebruikelijke reinigingsmethoden zijn er voor witte gevels nog wat extra tips om deze zo schoon mogelijk te houden. Iets dat heel erg helpt, is wanneer de dakoverstek breed genoeg is om regenwater zoveel mogelijk van de gevel af te houden. Zo vermijdt u vlekken op uw gevel. Op eenzelfde wijze kunnen lekdorpels uw gevel beschermen tegen overvloedig regenwater.

Witte crepi past bij zeer uiteenlopende stijlen

Het mooie aan witte crepi is, dat elke woning er baat bij heeft! Zowel oude historische panden als moderne villa’s zien er direct prachtig uit met een laag witte crepi, vanwege de tijdloosheid en functionele toepassingsgebieden van deze gevelbekleding. Hieronder kunt u vast wat mooie voorbeelden terugvinden van woningen, die door middel van witte crepi een fraai contrast vormen met de directe omgeving.

Witte crepi in een natuurlijke of bloemrijke omgeving

In een groene, kleurrijke en natuurlijke omgeving springt witte crepi extra in het oog. Dit is in feite in het interieur van woningen ook zo; met witte muren kunt u sterke accenten aanbrengen in de meest contrasterende kleuren. U laat op deze manier de kleuren van de natuur totaal tot hun recht komen door simpelweg wat contrast te bieden.

Een gevel met witte crepi en hout of glas

Veel moderne huizen worden gebouwd met balkons van glas, staal of hout. Witte crepi is uitermate geschikt om naast dergelijke elementen te plaatsen, omdat het deze materialen accentueert. Door voor een neutrale witte gevel te kiezen, kunt u geheel zelf bepalen welke onderdelen van uw woningen de aandacht verdienen.

→ Crepi of gevelbepleistering nodig?Contacteer ons voor een offerte

Witte crepi voor minimalistische of symmetrische woningen

Ook zeer strakke woningen varen wel bij een witte gevel, omdat de aandacht meer naar de architectuur van de woning wordt getrokken. In plaats van naar separate onderdelen zoals hierboven benoemd. Dit maakt witte crepi tot een zeer flexibel en gemakkelijk toepasbare gevelbekleding.

Witte crepi voor oudere en monumentale panden

Naast moderne gebouwen, is witte crepi uiteraard ook geschikt voor oudere panden en historische huizen. U kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om houten kozijnen in een donkere kleur te verven, voor een maximaal elegant effect. Waar u ook voor kiest; Fassado kan u helpen met de realisatie van uw droomgevel. Laat ons gewoon even weten wat uw wensen zijn en wij adviseren u graag over alle mogelijkheden.

Wilt u precies weten hoeveel witte  crepi voor uw woning zal kosten? Neem dan contact op voor een afspraak met Fassado: gevelbepleistering, gevelisolatie & gevelbescherming.

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Vraag je gratis geveldiagnose aan