Zwarte crepi op uw gevel? Handige informatie en prijzen

Zwarte crepi op uw gevel? Handige informatie en prijzen
Geschreven op 7 april

Witte crepi is en blijft één van de meest gekozen kleuren voor de gevel, maar wist u dat zwarte crepi tegenwoordig ook steeds meer in trek begint te raken? Zwarte crepi klinkt behoorlijk gewaagd, maar het kan prachtig staan bij vele bouwstijlen en diverse andere elementen. Indien u bijvoorbeeld veel bomen in uw tuin heeft, dan kan het zwart fraai aftekenen tegen de anderzijds natuurlijke uitstraling.

Indien u momenteel twijfelt over het al dan niet renoveren van uw gevel, dan kunt u in dit artikel vast wat inspiratie vinden met betrekking tot zwarte crepi. Bijvoorbeeld over de specifieke eigenschappen van deze gevelbekleding, waar zwarte crepi goed bij staat en wat de prijs is voor het aanbrengen van zwarte crepi.

Spring snel naar: Zwarte crepi: alle informatie in een notendop - Uw gehele gevel in zwarte crepi of enkele accentkleuren? - Combineer zwarte crepi met een andere gevelbekleding - Wat is de prijs van zwarte crepi?

Zwarte crepi: alle informatie in een notendop

Zwarte crepi is uitermate geschikt voor een stijlvolle en strakke afwerking van elk denkbaar pand. Het past zowel bij oudere gebouwen als nieuwbouw. Zwarte crepi is relatief onderhoudsvriendelijk, omdat strepen en vuil na een regenbui veel minder snel te zien zijn. Ook roet van voorbijkomend verkeer is veel minder snel op te merken, waardoor zwarte crepi uitstekend geschikt is voor stedelijke gebieden.

Het enige nadeel van zwarte crepi is dat de donkere kleur doorheen de jaren wat kan vervagen in de zon. Indien uw woning voor een groot deel blootgesteld wordt aan de zon, dan dient u er rekening mee te houden dat u de zwarte crepi ooit eens opnieuw zult moeten aanbrengen. In België hebben we echter gemiddeld niet bijzonder veel zonuren, dus hier gaat zeker wel een lange tijd overheen.

Al bij al kan je stellen dat witte crepi vaak sneller zijn uitstraling verliest doordat vuil natuurlijk sneller zichtbaar wordt. In dat geval is zwarte crepi dan meer het overwegen waard.

→Crepi laten zetten op uw gevel?Contacteer ons voor een gratis offerte

Uw gehele gevel in zwarte crepi of enkele accentkleuren?

Indien u uw gevel laat bekleden met crepi, dan kunt u ervoor kiezen om de hele gevel in het zwart te steken. Dit is erg fraai als u bijvoorbeeld lichtere kozijnen heeft, een rood dak of zoals eerder gemeld veel groen in de tuin. Dit steekt ontzettend mooi af tegen de kleuren in de omgeving. Ook kunt u ervoor kiezen om slechts één kant van uw woning zwart te maken, zoals de kant die het minst in de zon is per dag. Zo houdt u uw zwarte gevel langer donker.

Combineer zwarte crepi met een andere gevelbekleding

Een andere optie is zwarte crepi te combineren met een andere soort gevelbekleding. Steenstrips kunnen fantastisch staan bij de donkere bepleistering. U kunt steenstrips in verschillende materialen verkrijgen, zoals reguliere rode bakstenen maar ook natuursteen. Daarnaast bestaan er nog vele andere soorten gevelbekleding zoals gevelpanelen, hout en metalen gevelbekleding. U kunt op deze manier unieke effecten creëren.

Wat is de prijs van zwarte crepi?

Wanneer u crepi laat aanbrengen, dan zal het opstellen van de offerte altijd maatwerk betreffen. Fassado kan u in ieder geval perfect helpen met het aanbrengen van alle soorten gevelbekleding, dus ook als u een interessante combinatie van materialen wenst te verwezenlijken. Wij kunnen u ook van advies voorzien betreffende de best passende crepi kleuren en materialen.

U dient grofweg rekening te houden met een prijs tussen 40 en 100 euro per vierkante meter, afhankelijk van de dikte van de crepi, de staat van uw gevel en ook of u eventueel andere materialen wilt aanbrengen. Wenst u een offerte op maat te ontvangen? Neem dan contact met ons op en wij komen snel bij u langs om uw verder te helpen.

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Vraag je gratis geveldiagnose aan