Hoeveel kost gevelbepleistering?

Is de gevel van uw woning verouderd en wil u deze graag letterlijk in een nieuw jasje steken? Of misschien heeft uw gevel nood aan een grondige opknapbeurt of renovatie? Dan is het bepleisteren van uw gevel met crepi een geweldige optie. Gevelbepleistering kent vele voordelen, die niet alleen esthetisch zijn, maar uw gevel ook meteen een stuk weerbaarder maken tegen de verschillende weersinvloeden waar uw gevel dagelijks aan wordt blootgesteld.

Hoeveel kost gevelbepleistering echter? Deze vraag is helaas niet eenduidig te beantwoorden, omdat de prijs afhangt van verschillende factoren. Kortom: als u de prijs voor gevelbepleistering wilt weten, zult u eerst een aantal vragen moeten beantwoorden. Om u een beetje op weg te helpen, hebben wij een lijst samengesteld van de zaken waar u rekening mee moet houden voor de prijsbepaling van gevelbepleistering.

  • In welke staat bevindt uw gevel zich?
  • Welke uitstraling wilt u uw gevel geven?
  • Wilt u misschien een speciale kleur?
  • En welke materialen wilt u gebruiken?
  • Hoeveel oppervlakte is er te behandelen?
  • Is de gevel makkelijk bereikbaar of zijn er obstakels die een speciale stelling en dergelijke vereisen?

→Graag een exacte prijs voor uw gevelbepleistering?Contacteer ons voor een gratis offerte

Moet uw gevel ook gerenoveerd of gerepareerd worden?

Alvorens u over gaat tot het bepleisteren van uw gevel, zal deze eerst grondig moeten worden geïnspecteerd op mogelijke mankementen. In principe kan crepi vele kleine oneffenheden en mankementen juist opvullen, maar grotere scheuren en barsten zullen toch eerst aangepakt moeten worden. Hiermee zorgt u voor een solide basis, die een goede hechting van de gevelbepleistering garandeert.

Hoe ziet uw ideale gevel er uit?

Nadat u een inventarisatie van de staat van uw gevel heeft uitgevoerd, is het tijd voor het leuke gedeelte: hoe ziet uw droomgevel er uit? Wilt u uw hele gevel bepleisteren? Of slechts enkele delen? En welke kleur vindt u mooi? Crepi bestaat in zo veel varianten, dat de mogelijkheden in principe eindeloos zijn. Natuurlijk heeft de afwerking en soort crepi invloed op de prijs. Ga dus ook alle mogelijkheden na, in functie van  uw wensen en budget. Uiteraard kan u hierbij ook rekenen op het advies van Fassado. 

Welke soort gevelbepleistering wilt u gebruiken?

Gevelbepleistering kan worden uitgevoerd in twee verschillende soorten. U kunt opteren voor minerale sierpleister, of voor synthetische pleister. Synthetische pleister is hetzelfde als kunstharspleister en siliconenpleister, en wordt gemaakt van kunsthars. De voordelen van deze soort crepi zijn onder andere de elasticiteit, het feit dat kunstharspleister zeer slijtvast en bestand is tegen krassen en slijtage, en heel wat toepassingsgebieden kent.

Minerale sierpleister is juist geheel natuurlijk, en wordt vervaardigd van een mengeling van cement, kalk en zand. Minerale pleister heeft als voordelen dat het van nature damp-open is, waardoor uw gevel snel uitdroogt. Ook beschikt minerale crepi over waterkerende eigenschappen en kan het zeer dik worden aangebracht, zodat oneffenheden op uw gevel als sneeuw voor de zon verdwijnen.

De keuze voor de soort sierpleister hangt af van uw specifieke voorkeur en heeft logischerwijs ook invloed op de prijs.

De te bepleisteren oppervlakte

En dan misschien nog het belangrijkste onderdeel voor het bepalen van de prijs: de oppervlakte van uw gevel. U kunt dit uitrekenen door de hoogte van uw gevel te vermenigvuldigen met de breedte, en daar vervolgens de oppervlakte van ramen en deuren weer van af te trekken. De meeste soorten gevelbepleistering worden uitgerekend per m2.

Logischerwijs geldt hier: hoe groter de te behandelen oppervlakte, hoe kostelijker

Meer over gevelbepleistering

Wilt u de exacte prijs van gevelbepleistering voor uw woning weten?

Contacteer ons dan direct. Fassado Gevelreiniging en Gevelrenovatie is de expert bij uitstek op het gebied van alle gevelwerken. Nadat wij uw gevel hebben geïnspecteerd en notie hebben genomen van uw voorkeuren en wensen, kunnen wij u een helder en duidelijk voorstel doen met betrekking tot het bepleisteren van uw gevel, zonder verborgen lettertjes. Zo weet u 100% zeker waar u aan toe bent en kunt u met vertrouwen slapen op beide oren.

Vraag je gratis geveldiagnose aan