Buitenmuur isoleren en crepi? Kan dat?

Buitenmuur isoleren en crepi? Kan dat?
Geschreven op 7 september

Wilt u werkzaamheden uitvoeren aan uw woning en is uw gevel aan de beurt? Dan is de buitenmuur isoleren en crepi of een andere afwerking aanbrengen het overwegen waard. Wist u dat het isoleren van uw muren minstens een besparing oplevert van 25% op uw jaarlijkse energiekosten? Isolatie heeft vele voordelen, ook op financieel gebied.

In dit artikel lichten wij iets meer toe over de buitenmuur isoleren en crepi daarmee in combinatie gebruiken als afwerking.

Hoe kan een buitenmuur worden geïsoleerd?

Indien u besluit uw gevel via de buitenzijde te isoleren, dan wordt dit doorgaans uitgevoerd bet behulp van kunststof isolatieplaten. Deze zijn meestal vervaardigd van een speciaal polystyreen hardschuim en worden aan de gevel verlijmd; onder de gevelbekleding.

Op deze platen wordt namelijk een raamwerk aangebracht. Waarop vervolgens de gevelbekleding wordt bevestigd. In het geval van crepi is dit raamwerk overigens niet nodig, want in dit geval wordt een wapeningslaag van glasvezel aangebracht als fundament voor de bepleistering.

Wanneer is het een goed moment om langs de buitenzijde te isoleren?

Vaak weten mensen niet zo goed, of ze langs de binnen- of buitenzijde van de muren moeten isoleren. Wij geven altijd als richtlijn, dat u dit het beste kunt combineren met andere werkzaamheden want beide klussen zijn redelijk intensief.

Men kiest vaak voor isolatie aan de buitenzijde wanneer woningen niet over een spouwmuur beschikken, of een spouwmuur die niet kan worden geïsoleerd.

Ook is isolatie aan de buitenzijde een idee, wanneer uw gevel toe is aan een renovatiebeurt en bijvoorbeeld beschadigd is. U slaat zo twee vliegen in één klap door de gevel tegelijkertijd te renoveren én te isoleren. Alleen het plaatsen van een steiger kost al geld, dus u kunt veel besparen met het combineren van bouwwerkzaamheden.

Manieren om buitenmuurisolatie af te werken

Wanneer de isolatiematerialen eenmaal geplaatst zijn, dan kan de gevel worden afgewerkt met crepi. Crepi heeft meerdere voordelen ten opzichte van andere gevel afwerkingsmaterialen. Zo is crepi relatief goedkoop, daarnaast dekt crepi oneffenheden uitstekend. U ziet dus in het geheel niets terug van de isolatieplaten. Crepi kan bovendien zeer snel aangebracht worden en gaat jarenlang prachtig goed mee.

De voordelen van het isoleren van de buitenmuur

Isolatie kent vele voordelen, met name een grootschalig project zoals het isoleren van uw buitenmuren. U bespaart hoe dan ook aanzienlijk op uw energiekosten en dit brengt op de langere termijn winst op.

Ook verkrijgt u een beter EPC-certificaat, hetgeen goed is voor de waarde van uw pand. Het klimaat binnenshuis wordt aangenamer en de kans op vochtproblemen wordt sterk verkleind. In combinatie met crepi verkrijgt uw woning ook nog eens een gloednieuwe uitstraling en is uw gevel beter beschermd tegen allerhande weersinvloeden.

Hoeveel kost isoleren langs de buitenmuur?

Elke klus betreft maatwerk, maar bij gevelisolatie moet u denken aan ongeveer 110 tot 150 euro per vierkante meter. Hier komt uiteraard ook nog de prijs bij voor de gevelafwerking, afhankelijk van uw keuze. In het geval van crepi kunt u dan circa 40 tot 80 euro bij de isolatieprijs optellen.

Wilt u graag een offerte op maat?
Neem dan direct contact op met Fassado.

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs