Uw gevel isoleren langs buiten

Gevelisolatie heeft heel wat voordelen. Uw woning zal veel beter in staat zijn warme lucht in de winter vast te houden, maar in de zomer net buiten te houden. Ook biedt isolatie een extra beschermlaag tegen vocht en vochtschade. Mankementen zoals koudebruggen worden voorkomen, indien uw woning langs uw gevel goed is geïsoleerd.

Wanneer u eenmaal opteert voor gevelisolatie, dan kunt u ervoor kiezen dit langs buiten of binnen te doen. Binnenshuis uw buitenmuren isoleren is niet altijd handig. Het grootste nadeel is immers dat de oppervlakte van de binnenruimte een pak kleiner wordt. Uw gevel isoleren langs buiten kent daarom meerdere voordelen, zeker indien uw gevel toch al nood heeft aan een opknapbeurt.

→ Uw gevel laten isoleren?Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte

1. Wanneer kunt u uw gevel langs buiten isoleren?

Wanneer u besluit uw gevel langs buiten te isoleren, dan gaat dit veelal gepaard met een opfrisbeurt van uw gevel. Elke gevel is na een bepaalde periode toe aan de nodige herstelwerkzaamheden, omdat de vele weersomstandigheden uw gevel voortdurend aantasten. U kunt bijvoorbeeld kleine barsten en scheuren waarnemen, die op hun beurt weer vocht in uw woning toelaten.

Heeft u al gevelisolatie? Dan is de kans groot dat het vocht onderdelen van de isolatie heeft beschadigd. In elk geval is het zeer slim om gevelrenovatie te combineren met het (opnieuw) isoleren van uw gevel, aangezien u daarmee twee handelingen in één keer kunt uitvoeren. U maakt daarmee korte metten met een beschadigde gevel, vocht in huis én verminderde isolatie.

Echt en juist advies over gevelisolatie? Bel ons gratis op 0800/61.160

2. Hoe werkt isolatie langs buiten precies?

Uw gevel langs buiten isoleren wordt veelal in combinatie met het aanbrengen van crepi uitgevoerd. Crepi is een vorm van gevelbepleistering, die in twee verschillende versies beschikbaar is: natuurlijke crepi en synthetische crepi.

Indien u besluit ook uw gevel te isoleren, dan zal  allereerst de isolatie op uw gevel worden geplaatst. Vrijwel altijd worden hier speciale isolatieplaten voor gebruikt. Daar overheen komt dan een laag bepleistering, die uw huis en gevel meteen een mooie, nieuwe uitstraling geeft.

De crepi zorgt ervoor dat de isolatie in het geheel niet zichtbaar is. In principe lijkt het net alsof u enkel uw gevel van nieuwe bepleistering heeft voorzien. Maar uw woning is vanaf dat moment prima beschermd tegen allerlei invloeden en goed geïsoleerd.

Gevelisolatie en crepi

3. Wat zijn de voordelen van isolatie in combinatie met crepi?

Isolatie langs buiten in combinatie met crepi bouwt een uitzonderlijk sterke beschermlaag om uw huis heen, waardoor:

  • u geen last meer zult ondervinden van energieverlies
  • u beschikt over een pleisterlaag met sterke damp-open eigenschappen, zodat vocht snel uit kan drogen
  • uw gevel meteen kan worden hersteld in geval van kleine beschadigingen
  • uw gevel ervoor zorgt dat het in de winter warm blijft en in de zomer juist heerlijk koel
  • u de komende jaren zich geen zorgen meer hoeft te maken over op handen zijnde renovaties aan uw gevel

4. Hoe pakt u isolatie langs buiten het beste aan?

Maak een afspraak met Fassado! Wij komen vrijblijvend bij u langs en onderwerpen uw gevel aan een grondige inspectie. Indien u uw gevel wilt renoveren, bepleisteren en isoleren, dan zal u veel keuzes moeten maken. Laat hierin bijstaan door een expert, om niet naderhand met vervelende gevolgen van verkeerde keuzes te worden geconfronteerd. Bel ons nu, en ontdek wat wij voor u kunnen doen!

Vraag je gratis geveldiagnose aan