Prijs voor gevelisolatie: wat kost een gevel isoleren?

Gevelisolatie is een investering die vrijwel altijd dubbel en dik wordt terugverdiend. Niet zo gek dus, dat steeds meer mensen ervoor kiezen om hun gevel extra te isoleren, ook wanneer ze hun woning willen verkopen. Gevelisolatie verhoogt namelijk het EPC-energielabel en dit heeft een zeer gunstig effect op de verkoopwaarde en –snelheid van een pand.

Maar u wilt natuurlijk weten hoeveel gevelisolatie kost! Deze vraag is niet snel te beantwoorden, omdat de prijs afhangt van meerdere factoren. Zo spelen de manier van isoleren, de oppervlakte van uw gevel, het feit of uw gevel beschadigingen vertoont en kampt met mogelijke vochtproblemen allemaal een rol in de prijsbepaling voor gevelisolatie. Deze zaken hebben immers allemaal invloed op de werkzaamheden die uitgevoerd zullen worden.

1. Hoe wilt u uw gevel isoleren?

Gevelisolatie kan op 3 verschillende manieren:

  • Buitenmuurisolatie
  • Binnenmuurisolatie
  • Spouwmuurisolatie

Elke techniek heeft bepaalde voor- en nadelen en welke methode u kiest, hangt voornamelijk af van de mogelijkheden die binnen uw bereik liggen. Uiteraard wijken de prijzen voor deze drie methoden af vanwege de verschillen in werkwijze en het oppervlak dat de isolatie zal beslaan.

Wilt u uw huis vooral binnen opknappen? Dan kunt u beslissen om bij de renovatie meteen ook isolatie langs binnen tegen te plaatsen.
Is net uw gevel beschadigd en verouderd? Dan is het slimmer om de isolatie langs buiten te laten plaatsen. Zo kunt u twee noodzakelijke klussen in één keer uitvoeren.

Een vakman nodig om uw gevel te isoleren? Bel ons  0800/61.160

2. Isolatie van uw buitenmuren

Wanneer u besluit uw buitenmuren te isoleren, dan wordt er een bepaald soort materiaal tegen uw gevel aan geplaatst. Uw gevel wordt in feite verdikt, hierdoor wordt de warmte binnen uw woning vele malen beter vastgehouden. U heeft daardoor niet alleen lagere energiefacturen, maar vochtproblemen zullen ook minder snel optreden.

Sommige materialen hebben als bijkomend voordeel, dat beschadigingen aan uw gevel meteen worden opgevuld. De prijzen voor buitenmuurisolatie liggen grofweg tussen de 100 en 150 euro per vierkante meter.

Materiaalsoorten waar u uit kunt kiezen zijn bijvoorbeeld:

Let er wel op, dat u niet zonder meer uw buitengevel mag isoleren. In veel gevallen heeft u toestemming van de gemeente nodig, omdat het aangezicht van uw gevel zal wijzigen. Rijtjeshuizen en monumentale panden vallen vaak onder deze categorie. Informeer dus eerst bij uw gemeente, alvorens u deze klus uitbesteedt.

3. Isolatie van uw binnenmuren

Bij het isoleren van de binnenmuren wordt er isolatiemateriaal aan de binnenzijde van uw woning geplaatst, hetgeen in principe identieke voordelen biedt als buitenmuurisolatie. Het isoleren zorgt wel voor een klein verslies van woonruimte omdat de muren nu van binnenuit verdikt worden. Binnenmuurisolatie kost gemiddeld 100 euro per vierkante meter.

Materialen die geschikt zijn:

  • Isolatieschuim zoals PIR en PUR
  • Isolatieplaten tegen uw muren aan
  • Minerale wol die tussen een skelet wordt geplaatst
  • Folie die warmte reflecteert

U dient er wel voor te zorgen dat u op het moment geen last heeft van vochtproblemen, omdat binnenmuurisolatie dit kan verergeren. Laat dus zeker eerst uw muren inspecteren door een professional.

4. Isolatie van de spouwmuren

Is het isoleren van uw binnen- of buitenmuren momenteel een te grote klus? Dan kunt u ook nog opteren voor het isoleren van uw spouwmuur. Dit is een constructie ter hoogte van de begane grond die bestaat uit twee muren met een paar centimeter ruimte ertussen. Niet alle woningen beschikken overigens over een spouwmuur, is uw woning ouder, dan is het handig dit eerst te checken.

In geval van spouwmuurisolatie zal binnenin de spouw isolatiemateriaal aangebracht worden, zodat u minder last heeft van energie- en warmteverlies. Prijzen van spouwmuurisolatie variëren tussen 15 en 30 euro per vierkante meter.

Mogelijke isolatiematerialen zijn:

  • PUR schuim dat in de spouwmuur wordt gespoten
  • Glaswol tussen de muren
  • PIR en PUR platen tussen de muren
  • EPS-parels tussen de muren

Om te achterhalen welk materiaal in uw geval het beste is, kunt u een expert laten kijken naar uw spouwmuur en de staat waarin deze verkeert. Ook de ruimte tussen de spouwmuur heeft invloed op de keuze voor het beste materiaal.

5. Wilt u de exacte kosten voor het isoleren van uw gevel weten?

Wij kunnen ons voorstellen dat al deze vragen niet zo gemakkelijk te beantwoorden zijn. Doe daarom een beroep op de expertise van Fassado Gevelreiniging en Gevelrenovatie. Neem nu contact met ons op, en vraag een GRATIS geveldiagnose, die bovendien volledig vrijblijvend is.

Aan de hand van deze analyse kunnen wij u precies vertellen met welke eventuele extra werkzaamheden u rekening moet houden en wat de precieze prijs zal zijn voor het isoleren van uw gevel.

Vraag je gratis geveldiagnose aan