Crepi op je voorgevel laten zetten? Opties en wat best doen?

Crepi op je voorgevel laten zetten? Opties en wat best doen?
Geschreven op 6 oktober

Is je gevel aan vernieuwing toe? Of ben je van plan op de volledig gevel te renoveren? Dan moet je zeker en vast crepi op de voorgevel overwegen! Waarom juist en wat zijn de verschillende opties? Een overzicht.

3 redenen om voor crepi op de voorgevel te kiezen

1. Makkelijk combineerbaar met isolatie

Wil je je gevel niet alleen een nieuwe look geven, maar ook beter je gevel isoleren? Met crepi kan je makkelijk isolatiewerken combineren. Crepi wordt namelijk aangelegd aan de buitenmuur en gevelisolatie langs buiten gaat veel beter dan isoleren langs binnen. Je hoeft bovendien geen breekwerken te laten uitvoeren en ook binnenshuis verlies je geen kostbare ruimte. Alleen maar voordelen dus!

→ Uw gevel laten isoleren en afwerken met crepi?Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte

2. Je geeft extra bescherming aan je gevel

Je gevel bepleisteren met crepi in combinatie met isolatie, dat betekent dat je gevel erg goed beschermd is tegen invloeden van buitenaf zoals hevige weersomstandigheden (hagel, wind, sneeuw,vorst...). Vochtproblemen zijn zo goed als verleden tijd en ook zal je gevel er heel lang zo goed als nieuw uit zien.

3. De waarde van je woning stijgt

Je woning zal er van buiten uit weer zo goed als nieuw uitzien en ook je EPC-score zal dankzij de combinatie met isolatie weer uitstekend zijn. Vooral dat laatste is een belangrijke factor tijdens de zoektocht naar een geschikte woning voor velen.

Wanneer je van plan bent je woning te verkopen, zal je de verkoopprijs dus een stuk hoger liggen dan voor het aanleggen van Crepi. Je kan het dus eveneens zien als een investering op lange termijn!

Crepi: wat zijn de opties?

Er zijn twee verschillende soorten crepi die je op de voorgevel kan zetten: kunstharspleister en minerale sierpleister.

  • Kunstharspleister is gemaakt op basis van kunsthars en zorgt ervoor dat je gevel veel beter beschermd is tegen krassen, scheuren, vervuiling en vochtproblemen. De crepi is erg elastisch van aard. Wil je crepi graag combineren met isolatie? Dan is deze soort de beste keuze.

  • Minerale sierpleister is natuurlijker en staat bekend voor erg dampopen en waterkerend te zijn. Het bestaat uit een mengeling van zand, kalk en cement. Helaas is deze pleister wel iets gevoeliger voor scheurvorming of mossen en vuiltjes. Wil je enkel oneffenheden op je gevel kunnen wegwerken? Dan is dit de ideale bepleistering.

Fassado zorgt voor jouw gevel in crepi

Heb je interesse in Crepi, maar wil je graag de details en verschillende mogelijkheden voor jouw gevel bespreken? Onze experts staan klaar om jou te woord te staan! Contacteer ons nu voor vrijblijvend advies of maak een afspraak!

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Vraag je gratis geveldiagnose aan