Crepi herstellen of vervangen

Crepi herstellen of vervangen
Geschreven op 23 juni

Crepi gaat over het algemeen lang mee, aangezien het een sterk materiaal betreft dat uw gevel goed beschermd tegen een veelvoud aan invloeden. Denk onder meer aan regen- en hagelbuien, wind en sneeuw, vuil, zand, algen en mossen.

Maar na verloop van tijd kan het toch gebeuren, dat de crepi een beetje vaal of grijs wordt. Ook kunnen er op bepaalde plekken scheurtjes ontstaan. Dient u dan de gehele laag crepi te vervangen? Of kunt u kleine beschadigingen ook herstellen?

Wat is crepi en hoe wordt het toegepast?

Om te weten hoe u crepi kunt herstellen, is het allereerst handig om te weten wat crepi eigenlijk is. Crepi wordt ook aangeduid met de term buitenpleister. Het gaat om pleisterwerk dat speciaal voor gevels is bedoeld.

Crepi is in grofweg twee varianten verkrijgbaar: kunstharspleister en minerale pleister. Minerale crepi is natuurlijk en kan dik worden aangebracht, terwijl kunstharspleister op basis van siliconen wordt gemaakt. Deze variant kan tevens in een dunnere laag worden aangebracht.

Op zoek naar gevelrenovatie met crepi? Bel ons op 0493/29.00.47

Hoe kunt u crepi herstellen?

Wanneer de crepi op uw gevel beschadigd is, dan is het handig om stappen te ondernemen zodat de situatie niet erger wordt. Indien u te lang wacht, dan riskeert u dat de schade erger wordt. Dit kan er vervolgens in resulteren dat reparatie niet meer mogelijk is, waardoor u in principe de gehele laag zult moeten vervangen.

→ Crepi of gevelbepleistering laten herstellen?Contacteer ons voor een gratis offerte

Gevelbepleistering Crepi

Onderzoek eerst of er sprake is van vochtproblemen

Wij raden altijd aan om eerst te onderzoeken of uw gevel last heeft van vochtproblemen. Dit kan namelijk aanleiding geven tot schade aan uw gevel en ook binnenshuis.

Indien u enkel kleine beschadigingen aan uw gevel repareert maar het onderliggende vochtprobleem niet aanpakt, dan zullen de beschadigingen telkens terugkomen. Uiteraard kan Fassado bij u een grondige inspectie uitvoeren, zodat u direct weet waar u aan toe bent.

Vul oneffenheden op met kalei of een buitenvuller

Is er geen sprake van een vochtprobleem en gaat het enkel om kleine beschadigingen aan uw gevel? Dan kunt u deze laten opvullen. Dit kan zowel met kalei, als een speciale buitenvuller. Kalei is een natuurlijk materiaal gemaakt van kalk, dat tevens een barrière tegen vocht biedt. Buitenvuller dient in feite hetzelfde doel; de schade opvullen zodat deze niet meer zichtbaar is.

U kunt crepi ook beschilderen

In bepaalde gevallen heeft u misschien niet direct schade aan uw gevel, maar is de kleur wat grauw geworden. U kunt in zulke gevallen ook het buitenpleisterwerk beschilderen met vochtwerende verf in diverse kleuren. Zo kan uw gevel met buitenpleister nog een aantal jaartjes mee, voordat u deze opnieuw laat bezetten met crepi.

Heeft u recht op garantie?

Over het algemeen biedt een solide aannemer altijd tien jaar garantie op buitenpleisterwerk. Indien de schade aan uw gevel niet aan uw eigen schuld te wijten is, dan kunt u aanspraak maken op deze garantie.

Is de periode echter al verlopen, of heeft u geen garantie? Dan schiet Fassado u graag te hulp. Samen met u bekijken we de schade, waarna wij u kunnen uitleggen wat de meest effectieve en kostenbesparende methode is om uw gevel te herstellen. Bel ons meteen voor informatie of een afspraak voor een gratis inspectie.

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Vraag je gratis geveldiagnose aan