Gevelrenovatie met crepi & isolatie: Voordelen en kostprijs?

Gevelrenovatie met crepi & isolatie: Voordelen en kostprijs?
Geschreven op 27 februari

Crepi en gevelisolatie zijn twee termen die uitstekend met elkaar samen gaan. Crepi is een fantastische methode om uw gevel te renoveren en van een nieuw en fris jasje te voorzien. Gevelisolatie is weer een goede manier, om uw jaarlijkse energiekosten beduidend lager te krijgen. Gevelisolatie en crepi zijn prima met elkaar te combineren, zeker indien u de klus in één keer laat klaren. In dit artikel meer informatie over beide.

1. Welke soorten crepi zijn beschikbaar?

Crepi, ook wel sierpleister genoemd, bestaat in grofweg twee varianten.

 • U kunt kiezen voor minerale sierpleister, die geheel van ecologische producten wordt gemaakt.
 • Ook kunt u opteren voor kunstharspleister. Beide soorten hebben elk specifieke voor- en nadelen, in dit artikel kunt u precies teruglezen welke kenmerken elke soort heeft.

U kunt beide soorten pleister prima aanbrengen over isolatie, maar over het algemeen wordt kunstharspleister geprefereerd. Waarom? Omdat deze sierpleister elastischer is, waardoor de kans op scheuren kleiner is. Ook betreft het een geheel kras- en stootvrij en 100% waterdicht materiaal. Niettemin kunt u ook prima minerale pleister over isolatiematerialen aanbrengen.

→ Crepi of gevelbepleistering nodig?Contacteer ons voor een offerte

2. Hoe wordt crepi op uw gevel aangebracht?

Wanneer crepi over isolatiematerialen heen wordt aangebracht, dan gebeurt dit in enkele stappen:

 • Allereerst wordt de gevel geprepareerd voor het aanbrengen van de isolatie, waarna de isolatiematerialen worden bevestigd met kleefmortel en speciale pluggen.
 • Daarna wordt mortel gebruikt om het oppervlak mooi egaal te maken als basis voor de crepi. Hiervoor wordt doorgaans speciale wapening gebruikt in glasvezel. De hoeken worden met behulp van hoekprofielen verstevigd.
 • Daarna wordt vorstrijk aangebracht voor een goede hechting van de crepi en als laatste wordt dan ook echt de sierpleister aangebracht.
 • Wanneer het geheel eenmaal is uitgedroogd, heeft u een ijzersterke gevel die nog heel wat jaartjes mee zal gaan.

Gevelbepleistering Crepi

3. Crepi is ook zeer gemakkelijk te reinigen

Het voordeel van beide soorten crepi is de gemakkelijke reiniging, nadat het eenmaal is aangebracht. Gewoon met water kan pleister eens in de zoveel jaren worden gereinigd, zodat vuilresten en bijvoorbeeld ook algen en mossen kunnen worden verwijderd. Let wel altijd goed op en ga voorzichtig te werk, gebruik zeker niet bij alle soorten crepi een hogedrukreiniger. Daarmee kunt u de crepi namelijk beschadigen.

Op zoek naar plakker of stukadoor? Bel ons  0477/69.94.97

4. Andere voordelen van crepi op de gevel

 • Crepi is een zeer veelzijdig materiaal dat waterkerende eigenschappen heeft.
 • Uw gevel wordt erg goed beschermd tegen allerhande soorten vocht en weersomstandigheden.
 • Uw gevel is met crepi mooi egaal en u kunt uw gevel in allerlei leuke kleuren afwerken met crepi: er zijn meer dan 800 verschillende kleuren beschikbaar.
 • Ook de afwerking kunt u erg vrij bepalen, van super strak tot speciale effecten en afwerkingsmethoden.
 • Uw gevel is goed beschermd én geïsoleerd met crepi.

5. Hoeveel kost het aanbrengen van crepi op uw gevel?

Crepi aanbrengen op uw gevel kost gemiddeld tussen 100 en 200 euro per vierkante meter. Wilt u ook meteen isolatie aanbrengen, houd dan rekening met prijzen tussen 200 en 250 euro per vierkante meter. Wilt u precies weten hoeveel gevelisolatie met crepi voor uw woning zal kosten? Neem dan contact op met Fassado: gevelbepleistering, gevelisolatie & gevelbescherming. Contacteer vrijblijvend Tom van Fassado of bel direct op via 0477/69.94.97.

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs