Welke premies zijn er om de gevel te laten isoleren?

Welke premies zijn er om de gevel te laten isoleren?
Geschreven op 25 maart

U kunt voor het isoleren van uw gevel in veel gevallen een premie aanvragen bij de Vlaamse Overheid. In het Vlaamse gewest kan dit middels de zogeheten Vlaamse verbeteringspremie. Deze premie helpt mensen een handje, om de kosten te dragen voor uiteenlopende verbeteringswerkzaamheden, dus ook isolatie.

Naast deze premie kunt u allicht ook proberen een lokale premie te vinden, of een premie vanuit uw energieleverancier.

1. Wat is De Vlaamse verbeteringspremie?

De Vlaamse verbeteringspremie is er speciaal om een financieel steuntje te geven aan mensen, die hun woning willen renoveren of uitbreiden. Dit om aan de strengere energienormen te voldoen of omdat bepaalde onderdelen van de woning niet meer aan de geldende wettelijke kwaliteitsnormen voldoen.

Wil u ook uw gevel laten renoveren? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

2. U kunt de Vlaamse verbeteringspremie voor de volgende gevelwerkzaamheden aanvragen:

  • Het plaatsen van een nieuw buitenspouwblad in de gevelsteen
  • Het aanbrengen van nieuwe gevelbepleistering of bekleding
  • Het aanbrengen van gevelisolatie
  • Het vernieuwen en repareren van het voegwerk van uw gevel
  • Het grondig reinigen en anderzijds repareren van uw gevel

Het beste laat u de gevelwerkzaamheden door een expert zoals Fassado uitvoeren.

Niet alleen omdat u nadien de facturen nodig zult hebben, maar ook omdat deze specialist u precies kan adviseren over de juiste werkwijze, de meest effectieve behandelingen én u kan helpen bij het aanvragen van de premie.

Gevelisolatie en crepi

3. Hoeveel premie kunt u krijgen en waarvoor?

Maar u wilt natuurlijk zo snel mogelijk weten, hoeveel premie u precies kunt krijgen! Voor alle gevelwerkzaamheden bedraagt de maximale Vlaamse verbeteringspremie 1500 euro per woning. Om aanspraak op deze premie te kunnen maken, dient u in elk geval de werkzaamheden door een erkend gevelbedrijf te laten uitvoeren en de facturen te kunnen overleggen. Het totale bedrag aan isolatiewerken dient minimaal het dubbele van deze premie te bedragen.

Er zijn overigens ook vele andere premies beschikbaar vanuit de Vlaamse Overheid, voor specifieke andere klussen. Indien u meer renovaties uitvoert, kunt u ook aanspraak maken op de andere premies.
U kunt echter slechts 3 keer de Vlaamse verbeteringspremie aanvragen gedurende een periode van 10 jaar, voor dezelfde persoon en woning. Ook dient het om verschillende werkzaamheden te gaan.

U wil graag uw gevel laten renoveren? Bel ons  0493/29.00.47

4. Aan welke voorwaarden moet u voldoen voor een premie om de gevel te isoleren?

U kunt de premie aanvragen als eigenaar, huurder of bewoner. Er zijn enkele voorwaarden waar u in ieder geval aan zult moeten voldoen:

  • Bepaalde eisen die aan uw inkomsten worden gesteld
  • De facturen mogen op de aanvraagdatum niet ouder zijn dan een jaar en dienen op de naam van de aanvrager van de premie te staan
  • De woning dient minimaal 25 jaar oud te zijn
  • De woning dient in het Vlaamse gewest te liggen
  • De woning dient te worden gebruikt als hoofdverblijfplaats

U kunt met een specifiek hiervoor bedoeld aanvraagformulier de premie aanvragen. Dit kan zowel online als digitaal, bij Wonen-Vlaanderen. Binnen 3 maanden zal er over uw aanvraag worden beslist. Daarna kan het nog 3 maanden duren alvorens u over het geld beschikt.

5. Premies vanuit energieleverancier en lokale premies

Naast deze premie vanuit de overheid, zijn er nog meerdere lokale premies en premies die door sommige energieleveranciers worden betaald. U kunt via de website van uw leverancier nagaan, of dit zo is.

En natuurlijk bij uw gemeente navraag doen. Fassado kan u ook een handje helpen, nadat wij uw gevel hebben geïnspecteerd kunnen wij u goed verder helpen met de hele procedure. Bel ons gerust eens voor meer informatie.

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Vraag je gratis geveldiagnose aan