Buitenmuren laten isoleren? Hoe isolatie laten plaatsen

Buitenmuren laten isoleren? Hoe isolatie laten plaatsen
Geschreven op 25 maart

Wil u graag investeren in uw woning? Dan is isolatie plaatsen altijd een goede beslissing. In veel gevallen heeft u de investering namelijk al snel terugverdiend, door de besparing op uw jaarlijkse energiefactuur. Uw gevel isoleren is daarvoor één van de meest effectieve manieren, dit komt omdat een gevel het grootste oppervlak van uw woning beslaat.

Nu kunt u de gevel op grofweg 2 manieren isoleren: via de binnenzijde en via de buitenzijde. In dit artikel nemen we specifiek het isoleren van uw buitenmuren onder de loep. Hoe werkt isolatie langs buiten? Op welke manieren kunt u dit bereiken? En: aan welke kosten moet u denken bij deze isolatiemethode?

1. Waarom uw gevel langs buiten isoleren?

Uw gevel langs buiten isoleren levert in veel gevallen de grootste besparing op uw energiefactuur op. Dit komt doordat zowel de kou als de warmte van buiten, dan op de meest directe wijze worden tegengehouden. De kou kan niet eerst in uw buitenmuren binnendringen. U brengt als het ware een extra beschermlaag aan, die de hele gevel tegen allerhande weersinvloeden behoedt, ook vocht en vuil. Deze manier van isoleren is wel ietwat duurder dan via de binnenzijde isolatie aanbrengen. U kunt er in principe vanuit gaan, dat u de investering in gemiddeld 10 jaar terugverdient.

Wil u ook uw buitenmuren laten isoleren? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

2. Hoe isoleert u uw gevel van buitenaf precies?

Een gevel langs de buitenmuren isoleren is precies wat de term aangeeft: er worden isolatiematerialen tegen uw gevel aan geplaatst. Eerst wordt uw gevel goed schoongemaakt en eventueel gerepareerd. Daarna kiest u uit het soort isolatie, als worden veelal speciale isolatieplaten gebruikt. Daaroverheen komt vervolgens een afwerkingslaag.

Deze kan bestaan uit crepi (sierpleister), maar ook uit een ruime keuze uit speciale soorten gevelbekleding. Deze kunt u tegenwoordig in alle denkbare materialen en vormen krijgen, van hout en baksteen tot kunststof en natuursteen.

Gevelisolatie en crepi

3. Aan welke kosten moet u denken bij buitengevelisolatie?

Uw gevel isoleren ligt meestal tussen 100 en 150 euro per vierkante meter. Daarbovenop komt het BTW tarief dat voor u geldt: is uw woning ouder dan 5 jaar dan betaalt u een verlaagd tarief van 6%. Voor woningen die nieuwer zijn dan vijf jaar, geldt het normale tarief van 21%. En natuurlijk komen de kosten van eventuele schoonmaak, reparatie en gevelbekleding hier nog bij.

U wil graag uw buitenmuren laten isoleren? Bel ons  0493/29.00.47

4. Wat zijn de kenmerkende voordelen van isolatie van de buitenmuren?

  • Isolatie van uw buitenmuren heeft als grote voordeel, dat het risico op vochtproblemen in en op uw gevel veruit het laagste is. Waarom? Omdat de isolatie in combinatie met de gevelbekleding voor een sterke, aansluitende en weerbare barrière zorgt. Ook koudebruggen worden op deze manier effectief voorkomen.
  • Ook doorslaand vocht heeft zo goed als geen kans meer, omdat het vocht niet meer via uw gevel naar binnen kan dringen.
  • Daarnaast biedt deze manier van isoleren als bijkomend voordeel, dat u uw gevel helemaal op kunt frissen en zelfs en compleet nieuwe uitstraling kunt geven.

Wilt u meer informatie over het isoleren van uw gevel via uw buitenmuren? Bel ons op 0493/29.00.47, voor een vrijblijvende offerte of een afspraak of stuur ons een e-mail. Wij komen graag bij u langs om u van deskundig advies te voorzien.

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Vraag je gratis geveldiagnose aan