Gevelrenovatie met steenstrips: info + wat kost het?

Gevelrenovatie met steenstrips: info + wat kost het?
Geschreven op 27 februari

Wil u graag uw gevel laten renoveren? Dan heeft u de keuze uit vele materialen en gevelbekledingen. Eén van de meest efficiënte en tegelijkertijd fraaie manieren om uw gevel een nieuwe look te geven, is gevelrenovatie met steenstrips.

Steenstrips zijn niet van echte bakstenen of natuursteen te onderscheiden, maar wel gemakkelijker en sneller te plaatsen. Daarnaast kunt u direct uw gevel mee-isoleren voor minder energieverlies.

Op zoek naar gevelrenovatie met steenstrips? Bel ons 0493/29.00.47

1. De vele voordelen van gevelrenovatie met steenstrips

  • Steenstrips zijn een zeer populaire keuze voor gevelrenovatie.
  • Steenstrips zijn sterk, robuust en zeer bestendig tegen diverse weersinvloeden.
  • Daarnaast Zijn steenstrips zeer dun, doorgaans niet meer dan 2 centimeter. Hierdoor zult u minimaal kampen met ruimteverlies.
  • Voorts zijn steenstrips bijzonder snel te plaatsen en op maat te maken, waardoor uw huis niet gedurende een lange periode in de steigers hoeft te staan.

Wil u ook steenstrips laten plaatsen? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

2. U ziet geen verschil tussen steenstrips en echte bakstenen

Het authentieke karakter van steenstrips is waar veel klanten uiteindelijk voor gaan. Want steenstrips zijn zo goed als niet van echt metsel- en voegwerk te onderscheiden. Hierdoor blijft uw woning hetzelfde karakteristieke uiterlijk behouden als voorheen. Steenstrips zijn ook gemaakt van echte bakstenen, echter zijn deze kleiner verzaagd. Daarnaast bestaan er speciale hoekelementen, waardoor een gevel bekleedt met steenstrips niet te onderscheiden is van een echte bakstenen gevel.

Plaatsen van steenstrips

3. Groot assortiment steenstrips beschikbaar

Een anders groot voordeel van steenstrips is het brede assortiment waaruit u kunt kiezen. Er is echt een enorme keuze aan materialen, texturen, afwerkingen en kleuren voorhanden. In veel gevallen gaan klanten voor bakstenen steenstrips, maar u heeft ook de mogelijkheid te gaan voor natuursteen bijvoorbeeld. Dit kan vooral wat oudere huizen een fantastische luxe uitstraling geven. Verder kunt u ook kiezen uit beton, gips, siersteen en kunststof. U kunt letterlijk alle kanten uit. Dit maakt steenstrips ook zeer geschikt voor nieuwbouwwoningen.

Wil u steenstrips laten plaatsen? Bel ons  0493/29.00.47

4. Gemakkelijk te combineren met isolatiematerialen

Indien u de klus écht goed wilt klaren, dan brengt u in één handeling ook meteen een goede laag isolatie aan op uw gevel. Steenstrips zijn gemakkelijk direct op de gevel te plaatsen, maar u kunt ook eerst een laag isolatieplaten aanbrengen. Dit zal een gunstig effect hebben op uw energierekening en de daarmee gepaard gaande kosten, terwijl het waarschijnlijk slechts een kleine meerprijs zal betreffen tijdens de renovatie die u toch al uit zult voeren.

Plaatsen van steenstrips

5. Hoeveel kost gevelrenovatie met steenstrips?

Indien u uw gevel met steenstrips wilt bekleden, dan zullen de totale kosten afhankelijk zijn van enkele factoren zoals de oppervlakte van uw gevel, de materialen die u uitkiest en of u al dan niet isolatie laat plaatsen. U kunt grofweg rekening houden met prijzen tussen 150 en 200 euro per vierkante meter zonder isolatie. Kiest u voor steenstrips in combinatie met isolatie? Dan kunt u uit gaan van ca. 200 tot 250 euro per vierkante meter. Let op: factoren zoals de bereikbaarheid en huidige toestand van de gevel kunnen ook invloed hebben op de prijs. 

Contacteer ons vrijblijvend of bel direct op via 0800/61.160. Wij kunnen u op elk vlak voorzien van deskundig advies en maatwerk, rekening houdend met de kwaliteit en staat van uw gevel en de bereikbaarheid. Zodat u zorgeloos al het werk aan ons uit handen kunt geven.

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Vraag je gratis geveldiagnose aan