Gevelbekleding in natuursteen laten plaatsen?

Gevelbekleding in natuursteen laten plaatsen?
Geschreven op 4 januari

Uw gevel een nieuwe uitstraling te geven, is de gevel te bekleden met natuursteen een goede optie.
Deze geheel natuurlijke gevelbekleding is gemakkelijk te onderhouden, duurzaam, brandveilig, slijtvast en zorgt voor een stijlvol accent. Natuursteen is bovendien zeer divers, u kunt kiezen uit bijna oneindige kleurschakeringen, consistenties en afwerkingen.

Natuursteen gevelbekleding kan daarnaast ook uw energiefractuur gunstig beïnvloeden. Door de hoge warmteopslagcapaciteit van het materiaal zijn temperatuurschommelingen veel minder snel waarneembaar, daardoor blijft het langer behaaglijk warm binnenshuis.

Natuursteen kan zowel mechanisch worden bevestigd, verlijmd en vermetseld. Voor elke gevel een oplossing dus! In dit artikel leggen we graag 4 verschillende varianten van gevelbekleding in natuursteen aan u voor.

Nieuwe gevelbekleding laten plaatsen? Bel ons  0800 61 160

Gevelbekleding in de vorm van natuursteen gevelplaten

Een manier om uw gevel te bekleden in natuursteen die vaak wordt gehanteerd vanwege het gebruiksgemak, betreft het plaatsen van gevelplaten van natuursteen. Deze zijn over het algemeen beschikbaar in standaard afmetingen en kunnen daarnaast ook naar wens op maat worden verzaagd. Omdat veel soorten natuursteen verkrijgbaar zijn in deze uitvoering, is de keuze in kleuren en contrasten groot. Een goede optie die snel kan worden geïnstalleerd.

Gevelbekleding in de vorm van natuursteenstrips

Een populair product dat nog niet zo heel lang op de markt is, betreft steenstrips. Deze zijn al verkrijgbaar als bakstenen maar tegenwoordig ook in natuursteen. Dit zijn in feite smalle stroken gemaakt van natuursteen, die in verschillende lengten en formaten zijn gezaagd. Daarna worden deze strookjes bevestigd op panelen. De stenen zijn vaak ook niet even dik, waardoor een authentiek reliëf ontstaat.

De panelen zijn zo gevormd dat ze geheel naadloos op elkaar aansluiten, het is dus niet meer zichtbaar dat er meerdere panelen zijn bevestigd eer de gevelbekleding eenmaal is geplaatst. Ook voor de hoeken zijn hoekstukken, die perfect aansluiten op de panelen. Het uiteindelijke resultaat heeft veel weg van een bakstenen muur, maar dan alsof u solide natuurstenen heeft gebruikt. Echter voor een fractie van de prijs!

Gevel met natuursteen laten bekleden? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Gevelbekleding in de vorm van natuursteen metselstenen

U kan er ook nog steeds voor kiezen om uw gevel helemaal opnieuw te metselen met stenen van natuursteen. Dit komt niet zo heel vaak meer voor aangezien bakstenen tegenwoordig aan populariteit hebben gewonnen (voornamelijk vanwege de veel lagere kosten uiteraard).

Daarentegen creëert u met natuursteen een onvergelijkbare uitstraling die u met bakstenen nooit zult bereiken. Metselstenen van natuursteen zijn verkrijgbaar in vele soorten, maten en uitvoeringen. Let wel dat dit een meer prijzige optie betreft.

Gevelbekleding in de vorm van natuursteen gevelplinten

Een laatste optie betreft gevelplinten van natuursteen. Dit is dus geen totale gevelbekleding, maar een strook die onderaan uw gevel wordt geplaatst waar deze contact maakt met straatniveau. Veel oudere panden beschikken van origine over natuursteen gevelplinten, die periodiek enkel hoeven te worden opgeknapt.

Een natuursteen gevelplint oogt niet alleen luxueus en fraai, maar beschermt tegelijkertijd uw woning tegen vuil en vocht. De beste steensoorten voor gevelplinten zijn hardsteen, gelet op het feit dat deze minder poreus zijn en beter bestendig tegen diverse invloeden.

Hoeveel kost het plaatsen van natuurstenen gevelbekleding?

Elke nieuwe gevel is maatwerk en afhankelijk is van diverse factoren, zoals de staat van uw gevel, de gewenste soort natuursteen en dergelijke.

Uiteraard voorzien wij u graag van een heldere prijsopgave, wij vertellen u in detail welke werken we uitvoeren en welke kostprijs u mag verwachten. Meer weten? Contacteer ons vrijblijvend.

Bel ons op 0800 61 160, voor een vrijblijvende offerte of een afspraak. Wij komen graag bij u langs om u van deskundig advies te voorzien.

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Vraag je gratis geveldiagnose aan