Oude gevel vernieuwen? Wat zijn de mogelijkheden

Oude gevel vernieuwen? Wat zijn de mogelijkheden
Geschreven op 13 oktober

Is je gevel klaar voor een nieuwe look of kan die wel eens een opknapbeurt gebruiken? Er zijn veel verschillende mogelijkheden om je oude gevel te vernieuwen. Van een kleine vernieuwing tot een grondige renovatie: de opties zijn eindeloos. Wij geven je alvast wat inspiratie.

Je oude gevel vernieuwen met crepi

Crepi of gevelpleister is een van de populairste keuzes om een oude gevel te vernieuwen. De voordelen van dit materiaal zijn dan ook talrijk.

  • Het geeft een fraai en strak uitzicht
  • Bepaalde accenten zoals baksteenlook of ander reliëf zijn mogelijk
  • Mogelijk in zowat alle kleuren
  • Langdurige weerbaarheid tegen weersomstandigheden
  • Uitstekend combineerbaar met isolatie
  • Relatief snelle plaatsing tegenover andere gevelmaterialen

Er zijn twee types gevelpleister:

Kunstharspleister wordt eigenlijk vooral gebruikt bij nieuwbouwprojecten. Dit product wordt gemaakt op basis van siliconen. De crepi vormt een dunne waterdichte laag die goed is tegen scheuren, krassen of andere vormen van schade.

Om een oude gevel te vernieuwen, zal het al snel naar minerale pleister gaan. Dit is een crepi die dikker kan worden aangebracht waardoor alle oude beschadigingen en oneffenheden in de gevel worden overdekt.

Lees hier meer over crepi.

Op zoek naar gevelbepleistering? Bel ons op 0800 6160

Gevelbepleistering en isolatie Project gevelbepleistering

Gevel vernieuwen met steenstrips

Steenstrips worden tegenwoordig ook vaak gekozen voor gevelrenovaties. Dit omdat je toch een “baksteenlook” kunt geven aan de gevel. En net als crepi kan je steenstrips ook uitstekend combineren met gevelisolatie langs de buitenmuur.

  • Strakke afwerking met baksteenlook mogelijk
  • Beschikbaar in diverse afwerkingen en vormgeving
  • Uitstekend te combineren met isolatie
  • Gaat lang mee

Het verschil met crepi? Steenstrips zijn wat arbeidsintensiever om te laten plaatsen. Lees hier meer over steenstrips.

Op zoek naar de juiste stielman voor het plaatsen van steenstrips?
Bel ons gratis op 0800/61.160


Plaatsen van steenstrips

Je gevel renoveren: meer aandachtspunten

Voegen herstellen

Zijn je voegen versleten of aangetast door ouderdom of door hevige weersomstandigheden? Dan is het ook een optie op je voegen te laten herstellen. Soms worden hierbij enkel de beschadigde voegen vervangen, soms wordt ervoor gekozen om alle voegen er weer uit te halen en weer terug te plaatsen.

Hydrofuge tegen mogelijke vochtproblemen?

Een groot gevaar voor een gevel, zeker voor bakstenen is doorslaand vocht van vorst of neerslag. Het is dus aangewezen om te kijken of een extra waterdichte gevelbescherming nodig is voor je aan de gevelrenovatie begint. Daarbij is een hydrofuge of gevelimpregnatie dan de voornaamste optie.

Met onze gratis geveldiagnose kunnen we voor jou meteen achterhalen of dit al dan niet nuttig zal zijn voor je buitenmuur.

Bescherming tegen graffiti nodig?

Woon je in de stad? Dan loop je misschien wel het risico dat je gevel vroeg of laat beklad wordt met graffiti. Of misschien is het je al eerder overkomen? Dan weet je ook hoe lastig de verf te verwijderen is. Als je dan gevelwerken laat uitvoeren, kan het interessant zijn om een anti-graffiti coating aan te brengen.

Er zijn verschillende middelen die graffiti kunnen afweren. De meeste coatings zorgen ervoor dat je graffiti eenvoudig met wat water onder druk kan verwijderen als je dan toch met vandalisme te maken krijgt. Er zijn ook coatings die hydrofuge en anti-graffiti combineren.

Buitenmuur isoleren of niet?

Om op energetisch vlak weer helemaal mee te zijn, kan je jouw buitenmuur ook laten isoleren wanneer je toch van plan bent om de gevel te vernieuwen. De hierboven beschreven materialen, crepi en steenstrips, zijn uitstekend te combineren met isolatieplaten op de gevel. Lees meer over gevelisolatie.

Gevelisolatie en crepi

→ Uw gevel laten isoleren?Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte

Je gevel bekleden

Ben je klaar voor wat grotere werken? Een volledig gevelrenovatie met gevelbekleding kan dan zeker dienen. De oude gevelbekleding wordt hierbij verwijderd en een nieuwe wordt daarna op je buitenmuren geplaatst. Er bestaan vandaag de dag enorm veel verschillende opties qua materialen, kleuren en afwerking.

Je zal dus zeker en vast helemaal jouw ding kunnen maken van je buitengevel. Ga dus zeker eens praten met een expert en de mogelijkheden en budgetten bespreken voor jouw gevel.

Je oude gevel vernieuwen met Fassado

Ben je van plan om je gevel een nieuwe look te geven, maar wil je graag eerst met een specialist jouw budget en de mogelijkheden bespreken? Wij bij Fassado helpen je graag verder! Je kan ons altijd bellen voor vrijblijvend advies of een afspraak maken met één van onze experten.

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Vraag je gratis geveldiagnose aan