Muurcoating of gevelcoating: wat is de beste optie?

Muurcoating of gevelcoating: wat is de beste optie?
Geschreven op 19 maart

Wil jij je gevel zo mooi mogelijk houden en beschermen tegen slijtage, vochtproblemen of porositeit? Of wil je de gevels van de je woning koste wat kost beschermen tegen eventuele graffiti? De buitenmuren van je pand kan je via enkele manieren beschermen tegen eventuele ongewenste verandering. Pas een van deze methodes toe, en je gevel ziet er voor de komende jaren zo goed als nieuw uit!

Bescherm je gevel tegen vocht

Uw gevel kan na verloop van tijd beschadigd raken door invloeden van buitenaf zoals regen, wind, sneeuw, hagel enzovoort. Na een lange blootstelling zal dus de kwaliteit van je gevel aanzienlijk verminderen en leidt zelfs tot ernstige barsten of scheuren in de gevel. Niet alleen je gevel zal hieronder lijden, maar ook binnenshuis kunnen er vochtproblemen ontstaan. Via bepaalde methodes kan je ervoor zorgen dat je gevel voor een aanzienlijke tijd beschermd is tegen weersomstandigheden en andere vormen van vervuiling. Enkele opties opgelijst:

1. Hydrofuge

Via deze methode wordt er een transparante en waterafstotende laag aangebracht, dat dient als een beschermlaag tegen weersinvloeden. Uw gevel zal dankzij hydrofuge veel langer mooi blijven. Bovendien is deze coating damp-open en dus zeer snel zal drogen na hevige regenval. Hierdoor blijft het vocht dus minderlang op de gevel en blijven de materiaal langer sterk.

Op zoek naar gevelbescherming? Bel ons op 0493/29.00.47

2. Bescherm je gevel tegen graffiti

Om te zorgen dat je gevel niet volledig wordt vernield door graffiti, kan je een speciale muurcoating gebruiken. Bij sommige van die coatings is het zelfs niet meer mogelijk om posters om de buitenmuur te plakken. De meeste van deze coatings beschermen je gevel ook tegen natuurlijk vervuiling door weersinvloeden, vetten, roet, zure regen en zelfs chemicaliën. Welke anti-graffiti coatings zijn er allemaal beschikbaar?

2.1 Graffitibescherming met semi-permanente muurcoating

Deze coating wordt het vaakst gebruikt door particulieren die niet al te vaak last hebben van graffiti. De coating is damp-open waardoor de gevel kan blijven ademen en makkelijk kan drogen bij nat weer. Komt er graffiti op de gevel? Dan verwijder je dit zeer eenvoudig met water onder druk.

2.2 Graffitibescherming met permanente coating

Deze soort coating gaat tot wel 10 jaar mee en wordt vooral gebruikt bij stadswoningen en gevels waar regelmatig graffiti op wordt gespoten. In de permanente coating zit een zeer sterk product waardoor het praktisch onmogelijk wordt om de gevel te bekladden. Opgelet: deze coating kan je, eens aangebracht, voor een lange tijd niet meer verwijderen.

3. Crepi in combinatie met coating

Vaak wordt er gekozen voor een combinatie van crepi en gevelbescherming. Deze sierbepleistering is enorm populair om er veel keuze is in vormen en kleuren.

Vraag raad aan een expert

We raden je aan om niet direct zelf aan de slag te gaan met bepaalde producten. Je gevel is heel delicaat en moet met precisie en expertise behandeld worden. Wil je graag alle mogelijkheden bespreken met een deskundige? Bij Fassado helpen je graag verder met al je vragen. Contacteer ons nu vrijblijvend of maak een afspraak.

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs