Is het mogelijk crepi te schilderen? Tips en informatie

Is het mogelijk crepi te schilderen? Tips en informatie
Geschreven op 16 december

Heeft u een crepi gevel en is deze na een aantal jaartjes grauw geworden? Maar is de crepi zelf nog intact en sterk? Dan zal het een beetje onnodig lijken om de crepi in het geheel te vervangen, alleen maar om de kleur op te frissen. Dit is overigens ook een beetje zonde voor uw portemonnee; want u maakt in feite onnodig hoge kosten.

Wat u dan kunt overwegen, is het schilderen van de crepi op uw gevel. Dit is namelijk gewoon mogelijk en bespaart u zowel tijd als geld. Ook als de crepi bijvoorbeeld vervaagd is door de zon, dan kan het schilderen van de gevel een geweldige oplossing zijn. In dit artikel geven wij u meer informatie over de mogelijkheden op het gebied van het schilderen van crepi en waarom dit vaak een uitstekend plan is.

Waarom is gevelbekleding belangrijk?

Elke gevel heeft wat te verduren op dagelijkse basis. Van regen- en hagelbuien tot storm, sneeuw, wind en vuil. Daarnaast kunnen diverse soorten algen en mossen op uw gevel groeien, zeker indien u dicht bij het water woont. Door gevelbekleding zoals crepi aan te brengen beschermt u uw gevel vast wat beter tegen deze invloeden, zeker wanneer u dit combineert met hydrofuge.

Waarom kiezen voor een crepi gevel?

Crepi is een populaire keuze bij renovatie van gevels, niet in de minste plaats omdat crepi betaalbaar is. Daarnaast kunt u met crepi vele kanten op. Heeft het metsel- en voegwerk in uw gevel veel oneffenheden? Dan kunt u deze met minerale crepi zeer goed bedekken. Kunsthars crepi is juist weer perfect voor woningen die veel met slijtage te maken hebben, zoals woningen bij zee, omdat het materiaal krasvast en sterk is. Crepi is tevens damp-open en vocht zal dus snel uitdrogen. Maar wat te doen, als de kleur van de crepi na een paar jaar vervaagd is? Juist: dan kunt u de crepi schilderen.

→Crepi laten zetten op uw gevel?Contacteer ons voor een gratis offerte

Hoe wordt een crepi gevel geschilderd?

Wanneer u crepi wilt schilderen, dan zult u allereerst de gehele gevel moeten inspecteren op eventuele problemen en beschadigingen. Vuil, mos en algen zullen eerst met een flinke schoonmaakbeurt verwijderd moeten worden. Heeft de gevel veel beschadigingen? Dan kunt u beter overwegen om een nieuwe laag crepi te plaatsen.

Is de gevel echter nog goed in orde en heeft u deze schoongemaakt? Dan kunt u over gaan tot het kiezen van een fraaie kleur verf. En u heeft een ruime keuze want er zijn meer dan 800 kleuren voorhanden! Het beste kiest u een verf met een ademend karakter, zoals verfsoorten op acrylaatbasis. Deze dienen in meerdere lagen aangebracht te worden. Als alternatief kunt u ook gaan voor silicaatverf.

Hoeveel kost het schilderen van een crepi gevel?

Het schilderen van een gevel kost natuurlijk minder dan het aanbrengen van een nieuwe laag crepi. U kunt uit gaan van prijzen tussen de 25 en 50 euro per vierkante meter indien u een professional inhuurt. Wij van Fassado raden tevens aan, om meteen de gevel te impregneren na het schilderen. Dit betreft een speciale waterdichte laag die uw gevel ook beschermt tegen zonlicht, waardoor de kleur nog veel langer mooi zal blijven.

Wilt u graag informatie over onze werkwijze? Bel ons dan meteen!

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs