Geveldichting: hoe en waarom je gevel beschermen?

Geveldichting: hoe en waarom je gevel beschermen?
Geschreven op 13 augustus

Voorkomen is beter dan genezen, en dat geldt ook voor het beschermen van je gevel. Heb je al gedacht aan geveldichting om je gevel te beschermen tegen allerhande omstandigheden? Hevige weersomstandigheden hebben op termijn een erg grote invloed op de staat van je gevel. Het is dus zeker en vast een slimme keuze om hier iets aan te doen voor het te laat is en je buitenmuren schade, mankementen of zwakke plekken vertonen en dus hersteld moeten worden.

→ Gevelbescherming nodig?Contacteer ons voor een gratis offerte

Gevelbescherming Fassado

Wat is het nut van geveldichting?

Zonder goede geveldichting, zal je gevel last krijgen van een verhoogde porositeit en kunnen er na een tijd scheuren of barsten ontstaan in de muren. Daardoor kan je weer last krijgen van energieverlies (lees: hoge energierekening) en doorslaand vocht. Met een deftige geveldichting voorkom je deze problemen en zal dit proces aanzienlijk worden vertraagd. Duurzaam én goed voor de portemonnee!

Ook kan geveldichting helpen tegen graffiti! Er bestaan allerlei manieren waarmee je je gevel kunt beschermen tegen graffiti verf of ten minste waarmee het heel makkelijk wordt om deze er terug volledig af te krijgen.

Geveldichting via gevelimpregnatie

Je gevel beschermen? Dan begint allereerst bij binnendringend vocht tegen te gaan. Een groot deel van de problemen met gevels wordt namelijk veroorzaakt door vocht. Het treedt namelijk via je buitenmuren naar binnen en zal het materiaal van uw gevel verzwakken en zelfs materialen binnenshuis vernielen. Via gevelimpregnatie, of hydrofuge, bescherm je je gevel meer dan voldoende tegen vochtige weersomstandigheden of andere vocht risico's.

Bovendien zie je helemaal niks van de gevelimpregnatie-methode aan je gevel. Het is in feite een beschermend laagje om de porositeit van de de gevel tegen te gaan. Hydrofuge is daarnaast ook erg dampopen, waardoor deze techniek ook kan worden toegepast bij een bepleisterde gevel. Het vocht op de buitenmuren zal dus véél sneller verdampen waardoor de gevel goed kan drogen. Gevelimpregnatie kan je gevel voor tientallen jaren bescherming bieden!

Geveldichting via muurinjectie

Een andere manier van geveldichting om je gevel te beschermen is via muurinjectie. Dit helpt dan weer tegen opstijgend grondvocht dat in de muren kan trekken.

Via muurinjectie kan je dus de scheuren of barsten in je gevel waterdicht maken door een waterafstotend middel injecteren (polyurethaanharsen of injectiemiddelen op gelbasis). Deze methode is minder kostelijk, maar beschermt logischerwijs ook minder goed. Dit wordt enkel toegepast op gevels die licht beschadigd zijn.

Geveldichting: graffiti

Werd er graffiti tegen je gevel gespoten? Dan kan het verwijderen ervan best lastig zijn. Gelukkig bestaan er manieren om je gevel te behandelen met een anti-graffiti coating. Hierdoor zal de graffiti niet meer goed kunnen hechten op de buitenmuren en is het makkelijker dit eraf te krijgen. Deze coating beschermt je gevel niet alleen tegen graffiti-verf, maar ook UV-straling, zure regen of zelfs aangroei van mossen. Bovendien is het nog eens erg milieuvriendelijk!

Nood aan gevelbescherming? Fassado ter hulp!

Denk je dat je buitenmuren aan een laagje vochtwerende bescherming toe is? De experts van Fassado staan klaar om je te helpen! Samen bekijken we de schade en kiezen we de beste methode uit. Contacteer ons nu of maak een afspraak.

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Vraag je gratis geveldiagnose aan