Loslatende voegen? Laat de voegen van uw gevel renoveren!

Uw gevel periodiek laten onderhouden en renoveren, is een klus die u het best niet al te lang uitstelt. Want ook een gevel is niet ongevoelig voor verwering onder invloed van het weer. Bij achterstallig onderhoud van uw gevel kan dit uiteindelijk leiden tot binnentredend vocht en vochtschade.

Deze vochtproblemen kunnen ontstaan door een verhoogde porositeit van het metsel- en voegwerk, maar ook door kleine beschadigingen die na verloop van tijd in uw gevel zijn ontstaan. U kunt denken aan scheurtjes en barstjes in het gesteente en de voegen, die vervolgens plaats bieden aan vocht om dieper in uw woning te sluipen.

Logischerwijs heeft dit proces niet alleen gevolgen voor de conditie van uw gevel, maar ook voor de materialen binnenshuis, omdat het vocht tot daar kan binnendringen.
Kunt u beschadigingen aan uw gevel waarnemen? Dan is het een goed idee om het metselwerk en de voegen van uw gevel te renoveren.

Een vakman nodig om uw gevel te renoveren? Bel ons  0800/61.160

1. Gevels krijgen met vele weersomstandigheden te maken

Gedurende een jaar zijn er enorme verschillen in het weer waaraan uw gevel continu wordt blootgesteld. In de winter is het koud en nat, in de zomer soms warm maar ook vochtig. Regen, wind en sneeuw kunnen met de jaren behoorlijk wat invloed uitoefenen op de conditie van uw gevel, waardoor de kwaliteit van de materialen steeds een beetje achteruit gaat.

Met name het metsel- en voegwerk van uw gevel kan lijden onder deze veranderende weersomstandigheden, zodat de materialen poreus en broos kunnen worden. Deze verzwakking en porositeit biedt meer ruimte voor beschadigingen, omdat de sterkte van de materialen afneemt.

Voegen zijn van zichzelf al een beetje broos en poreus, gelet op de grondstoffen waarvan deze vervaardigd zijn. Krijgen ze te maken met vele veranderende weersomstandigheden, dan kunnen de voegen afbrokkelen, inscheuren en loslaten.

2. Voegen zijn een essentieel onderdeel van elke sterke gevel

U kunt het voegwerk zien als de lijm die de constructie van uw gevel stevig houdt. Hoe sterk uw metselwerk ook is, zonder solide voegwerk blijft er in feite niks over van uw gevel. Vocht kan immers juist via kleine spleetjes en kiertjes in uw voegen gemakkelijk in uw gevel en woning terechtkomen, waarna het zich verder zal verspreiden en almaar meer schade zal aanrichten. Het is dus van groot belang om zowel uw metsel- als voegwerk in goede conditie te houden om dit te voorkomen.

3. Fassado kan uw voegwerk geheel renoveren en herstellen

Indien het voegwerk van uw gevel baat heeft bij een opfrisbeurt of renovatie, dan bent u bij Fassado Gevelreiniging en Gevelrenovatie in ieder geval aan het juiste adres. Wij kunnen elk onderdeel van uw gevel grondig inspecteren en vervolgens geheel herstellen, zodat uw gevel weer zo goed als nieuw is.

Het renoveren van uw voegen is een klus die de nodige expertise vereist. Wanneer het werk niet goed wordt uitgevoerd, is de kans groot op onherstelbare beschadigingen aan uw gevel. Besteedt u deze klus aan ons uit, dan kunt u er zeker van zijn dat we de renovatie van uw voegen veilig, deskundig en correct uitvoeren.
Bel ons voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Vraag je gratis geveldiagnose aan