Een gezonde gevel dankzij de renovatie van het metselwerk

De gevel is een bijzonder belangrijk onderdeel van uw woning. Uw gevel beschermt u en uw huis tegen regen, wind, kou en diverse andere (weers-)omstandigheden. In principe zijn gevels daarom sterk en stevig gebouwd. Ze vormen immers een basis van een woning. Niettemin kan uw gevel na verloop van tijd te maken krijgen met allerhande problemen, zeker indien er sprake is van enig achterstallig onderhoud.

Wil u dat uw gevel in topconditie blijft? Dan is het tijdig en juist onderhouden van uw gevel een absolute must. Hoe structureler u uw gevel inspecteert en onderhoudt, hoe minder kans er bestaat dat u te maken zult krijgen met dure reparaties van geleden schade. Preventieve maatregelen zoals impregnatie van uw gevel en periodieke renovatie van uw metselwerk en voegen zorgen ervoor dat dergelijke scenario’s uitblijven.

1. Waarom wordt een gevel zwakker?

Een gevel geeft doorgaans een solide en sterke indruk, als een sterk oppervlak dat de nodige bescherming biedt tegen het veranderlijke weer. Maar dit sterke en ruime oppervlak is niet onbreekbaar. Ook uw gevel, de stenen en het voegwerk zijn onderhevig aan weersinvloeden, en bij een gebrek aan zorg en onderhoud kan er van alles aan uw gevel beginnen mislopen. 

Zo zal het gesteente van uw gevel zelf steeds poreuzer worden, hetgeen wil zeggen dat het materiaal broos wordt en gemakkelijker toegang biedt aan water en vocht. Metselwerk en voegwerk zal dan mogelijkerwijs ook ernstig beschadigd raken, bijvoorbeeld wanneer het zo broos is geworden dat er scheuren en barsten ontstaan, of wanneer er stukjes beginnen af te brokkelen.

Een vakman nodig om uw gevel te renoveren? Bel ons  0800/61.160

2. De gevolgen van zwak en beschadigd metselwerk

Wanneer het metselwerk van uw gevel eenmaal aan het aftakelen is, zal de algehele constructie van uw woning in kwaliteit en sterkte afnemen. Dit biedt plaats aan scenario’s zoals externe en interne vochtproblemen, maar ook een gevaar voor uw huis zelf. Het metselwerk vormt het skelet van uw woning. Is dit niet sterk genoeg meer, dan bestaat de kans dat uw gevel scheef kan zakken en diep kan inscheuren.

U krijgt dan te maken met binnentredend vocht, waardoor uw binnenmuren erg nat kunnen worden. Dit leidt weer tot een hogere luchtvochtigheid in huis en hiermee gepaard gaande vochtproblemen zoals schimmels.

Ook zal er energieverlies optreden via de beschadigingen in uw gevel. Dit leidt op zijn beurt tot een veel te hoge energiefactuur. Kortom: uw gevel goed onderhouden is van groot belang voor u én uw woning.

3. Renovatie metselwerk en het belang van periodiek onderhoud

Uw gevel heeft baat bij periodiek onderhoud, dat staat vast. Iets dat u beslist moet overwegen is uw gevel laten impregneren. Dit zorgt er namelijk voor dat het metselwerk van uw gevel weer waterdicht wordt gemaakt en bijgevolg beter bestand is tegen de diverse weersinvloeden. Ook kan uw metselwerk zo beter uitdrogen. Hierdoor zal het ook minder snel broos en poreus worden.

Is er reeds sprake van schade aan uw gevel, of kunt u enkele zwakke plekken of mankementen aan uw gevel waarnemen? Dan verdient het aanbeveling om het metselwerk van uw gevel te renoveren. Fassado Gevelreiniging en Gevelrenovatie kan dit perfect voor u uitvoeren. Dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van renovaties aan metsel- en voegwerk kunnen wij de best passende methode van gevelrenovatie voor u toepassen. Na afloop van de werkzaamheden bent u de trotse eigenaar van een zo goed als nieuwe gevel, die uitstekend bestand is tegen vocht, schade en alle mogelijke invloeden. Neem nu contact met ons op voor meer informatie.

Vraag je gratis geveldiagnose aan