Zelfreinigende gevelverf op crepi? Hoe zit dat?

Zelfreinigende gevelverf op crepi? Hoe zit dat?
Geschreven op 14 oktober

Heeft je crepi gevel een groene tint gekregen door mossen en algen? Wil je de crepi daarom graag van een likje verf voorzien? Dan raden we je aan om te kiezen voor zelfreinigende verf. Die ‘slimme gevelverf’ maakt je gevel volledig hydrofoob waardoor de gevel geen waterdruppels kan vasthouden. Zo hebben algen en mossen geen voedingsbodem om te groeien en ook vuil kan zich niet langer aan de crepi hechten.

→ Uw gevel laten opknappen?Contacteer ons voor een gratis offerte

Wat is die zelfreinigende verf op crepi?

Ook in de bouwwereld staat de technologie niet stil. Er worden regelmatig nieuwe producten ontwikkeld die ons leven een beetje gemakkelijker maken. Recent werd een nieuwe soort verf ontwikkeld die zelfreinigende eigenschappen heeft.

Hoe dat precies werkt? Zelfreinigende verf zorgt ervoor dat waterdruppels niet in het bouwmateriaal dringen, maar wel als druppels naar beneden rollen. Je kan het vergelijken met de waterafstotende laag die op schoenen of handtassen wordt aangebracht. Aangezien de gevel zo altijd droog is, neem je de voedingsbodem weg voor algen en mossen. De verf werkt zo goed dat ook vuil niet kan blijven plakken. Je gevel blijft er met andere woorden helemaal schoon uitzien.

Die zelfreinigende verf is interessant voor wie crepi op de gevel heeft. Crepi of gevelpleister is populair, zowel bij landelijke als moderne woningen. De strakke witte muren geven je woning een verzorgd uiterlijk. Ook wie zijn gevel wil renoveren, kan daarvoor gevelbepleistering gebruiken. Crepi heeft een uniform kleur, meestal wit. Dat maakt crepi erg geschikt voor zelfreinigende verf. Heb je al een tijdje crepi en kan de gevelpleister ondertussen wel een nieuw likje verf gebruiken? Dan doe je er dus goed aan om voor zelfreinigende verf te kiezen.

Welke soorten zelfreinigende verf zijn er?

De zelfreinigende verf kan op allerhande oppervlaktes aangebracht worden. In de bouwwereld gebruiken we zelfreinigende verf vooral op crepi, maar ook andere bouwmaterialen zoals glas en staal kunnen voorzien worden van een laagje wonderverf.

Er waren al langer waterafstotende verven op de markt, maar die waren niet altijd even geschikt voor crepi. Tegenwoordig is er echter een nieuwe soort zelfreinigende verf op de markt die deels bestaat uit lijm. Dat zorgt ervoor dat de verf bijzonder krasbestendig is en dus heel erg lang meegaat. Je mag er zeker van zijn dat je crepigevel met zelfreinigende verf lang zal meegaan.

Er is zelfreinigende verf van verschillende merken op de markt. We geven je graag persoonlijk advies over welke verf het meest geschikt is voor jouw crepi gevel.

Gevelbepleistering Crepi

Wat zijn de voordelen van zelfreinigende verf op crepi?

Zelfreinigende verf is erg interessant voor wie een oudere crepi gevel heeft. De zelfreinigende verf bestaat in allerhande kleuren. Je kan voor de klassieke, witte crepi look kiezen of het roer helemaal omgooien en je woning een nieuw kleurtje geven.

Merk je dat er zich mossen of algen op de crepi gevestigd hebben? Helpt een onderhoudsbeurt niet langer om dat vervelende groen te verwijderen? Dan is de zelfreinigende verf wat je nodig hebt. We komen je gevel eerst reinigen en brengen daarna de verflaag aan. Van dat groen merk je niets meer en dankzij de vuilwerende eigenschappen van de verf zal je de mossen en algen ook nooit meer terugzien.

Ook een hydrofuge beschermt je crepi tegen regen en vuil

Zelfreinigende verf is echter niet de enige manier om je crepi gevel te beschermen tegen vuil en waterschade. Ziet je crepi er nog als nieuw uit en is een likje verf niet nodig? Dan kan je kiezen voor een hydrofuge.

De experten van Fassado brengen dan een waterafstotende laag aan op de crepi gevel die volledig kleurloos is. Je gevel blijft er dus gewoon uitzien als voorheen, maar krijgt wel waterafstotende kwaliteiten. Waterdruppels rollen naar de grond toe en mossen of algen kunnen zich niet hechten. Het is een bijzonder efficiënte manier om je crepi (of bakstenen) gevel tegen vocht en vuil te beschermen.

Fassado is de expert crepi die je zoekt

Wil je graag crepi aanbrengen op je gevel? En vraag je je af of zelfreinigende gevelverf wel werkt of heb je nog andere vragen in verband met crepi? Bij Fassado staan we klaar om je te helpen. We komen graag langs om de mogelijkheden voor jouw gevel met je te bespreken. Contacteer ons voor vrijblijvend advies of maak een afspraak

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Vraag je gratis geveldiagnose aan