Witte crepi met zwarte ramen: inspiratie en advies

Witte crepi met zwarte ramen: inspiratie en advies
Geschreven op 7 augustus

Elke gevel dient periodiek te worden onderhouden, want zo houdt u uw woning in een goede conditie en zorgt u ervoor dat vocht niet naar binnen kan dringen. Tegenwoordig kunt u op het gebied van gevelbekleding alle kanten op, om uw woning een nieuw uiterlijk te geven en tegelijkertijd uw gevel te beschermen.

Crepi is nog steeds een veel gekozen gevelbekleding, mede omdat het erg gemakkelijk is aan te brengen en op elke denkbare gevel kan worden aangebracht. De laatste periode zijn er veel trends op het gebied van crepi ontstaan, zoals witte crepi in combinatie met donkere kozijnen van deuren en ramen. In dit artikel geven wij enkele handige tips, indien u graag een gevel van witte crepi en donkere ramen wilt realiseren.

De voordelen van gevelbekleding

Gevelbekleding bestaat in vele vormen en maten. U kunt kiezen uit diverse soorten buitenpleisterwerk zoals crepi en kalei, maar ook vaste bekleding zoals bakstenen, steenstrips, natuursteen en zelfs hout en kunststof. Gevelbekleding maakt niet alleen de uitstraling van uw woning fraaier, maar zorgt er ook voor dat uw gevel goed wordt beschermd tegen alle weersinvloeden die ons land rijk is.

Alle kenmerken van crepi op een rij

Crepi is in twee soorten te onderscheiden, namelijk minerale crepi en kunstharscrepi. Minerale crepi wordt van enkele natuurlijke basiselementen gemaakt, zoals zand, kalk en cement.

Kunstharscrepi bevat zoals de naam aanduidt ook kunstmatige materialen zoals siliconen. Dit zorgt ervoor dat deze variant sterker en krasvaster is. Daarentegen kan minerale crepi dikker worden aangebracht, welke soort crepi u kiest hangt daarmee vooral af van uw persoonlijke voorkeur. Uiteraard kan Fassado u goed adviseren bij deze keuze.

Waarom kiezen voor witte crepi?

Wist u dat er meer dan 800 crepi kleuren beschikbaar zijn? Toch kiezen veel mensen tot op heden voor witte crepi. Witte crepi is neutraal en kan bij alle andere accenten worden aangebracht.

Ook heeft witte crepi het voordeel zonlicht mooi te weerkaatsen; uw woning krijgt op die manier een heerlijk frisse gevel. Het fijne aan witte crepi is dat het past bij elke woning; van een oude landelijke woning tot aan een gloednieuw minimalistisch pand. Witte crepi is tijdloos en raakt nooit uit de mode, voorts tekent het geweldig af tegen de natuur in de omgeving.

→ Crepi of gevelbepleistering?Contacteer ons voor een gratis offerte

Witte crepi kan prachtig met donkere accenten worden gecombineerd

Wit heeft als voordeel dat het elke andere kleur in de buurt accentueert. Wanneer u witte crepi combineert met donkere accenten, dan krijgt u een zeer fraai en stijlvol effect. U kunt zelfs met de kleuren van de kozijnen spelen, want niet alleen zwart valt onder donker.

Ook donkerblauw, bordeaux rood en donkergroen kunnen geweldig staan bij witte crepi. Let er wel altijd op dat u speciale buitenbeits voor uw kozijnen kiest indien u deze gaat verven, zodat deze mooi blijven en lang meegaan.

Op zoek naar gevelbepleistering? Bel ons op 0493/29.00.47

Fassado voorziet u graag van advies voor uw woning en gevel

Bent u toe aan iets nieuws en wilt u uw gevel onder handen nemen? Contacteer dan het team van Fassado, wij plannen direct een afspraak met u in om uw gevel te inspecteren. Wij kunnen u dan precies vertellen welke werkzaamheden nodig zijn, welke opties u heeft op het gebied van crepi en welke soort het beste bij uw woning past.

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs