Crepi landelijke stijl: informatie en tips

Crepi landelijke stijl: informatie en tips
Geschreven op 7 augustus

Wist u dat het relatief gemakkelijk is om uw woning een gloednieuwe uitstraling te geven? Veel mensen wachten vaak met het opknappen van hun gevel, terwijl het wel verstandig is om dit periodiek te doen. Door uw gevel goed te onderhouden en van een goede waterafstotende laag te voorzien, zorgt u ervoor dat uw gevel lang mooi blijft en vocht niet in uw binnenmuren terecht kan komen.

Crepi is tegenwoordig steeds populairder vanwege het flexibele karakter van deze gevelbekleding. Crepi is toepasbaar op elke denkbare gevel, daarnaast kan het in een bijna eindeloze variëteit aan kleuren en structuren worden aangebracht. In dit artikel besteden wij wat extra aandacht aan crepi in landelijke stijl, omdat wij terugzien dat juist deze stijl erg in trek begint te raken en een mooi contract biedt met omliggende accenten en elementen.

Welke soorten zijn er verkrijgbaar?

Crepi is een materiaal dat wordt gebruikt voor het bekleden van gevels; het is in feite buitenpleisterwerk. Crepi is in grofweg twee verschillende soorten te verdelen: minerale crepi en kunstharscrepi. Laatstgenoemde wordt ook wel siliconenpleister genoemd, omdat deze variant zowel van natuurlijke materialen als van kunsthars en siliconen wordt gemaakt.

Kunstharscrepi is ideaal als u een strakke en egale afwerking wenst. Deze variant is bovendien enorm sterk en krasvast, dus u zult minder snel last hebben van vuil zoals zand en de aangroei van algen en mossen. Ook is kunstharscrepi erg dun aan te brengen, waardoor er significant minder sprake is van ruimteverlies.

Minerale crepi is een mengsel van kalk, cement en zand en heeft goede damp-open eigenschappen: dit houdt in dat de gevel snel kan uitdrogen na een regenbui. Minerale crepi is beter voor het milieu en een stuk dikker aan te brengen dan kunstharscrepi. Zo kunt u gemakkelijk oneffenheden op de gevel wegwerken zonder extra reparatiewerken. Wel is minerale pleister gevoeliger voor mossen en vuil, maar met goed onderhoud kunt u dit prima opvangen.

Welke kleuren gebruiken voor crepi in landelijke stijl?

Crepi is in een uitzonderlijk breed palet van honderden kleuren beschikbaar. Voor een woning in landelijke stijl is witte crepi bijvoorbeeld prachtig, maar u kunt ook een warmere tint kiezen zoals beige, terracotta of taupe.

Ook kunnen wij de crepi met diverse structuren aanbrengen voor een uniek effect. U kunt eigenlijk alle kanten op met crepi, geheel conform uw persoonlijke voorkeuren.

→ Crepi of gevelbepleistering voor uw landelijke woonst?Contacteer ons voor een gratis offerte

Combineer crepi landelijke stijl met andere materialen voor een uniek effect

Voor een mooi landelijk effect kunt u ook opteren voor bijzondere gevelbekleding zoals hout op bepaalde plekken. Zo creëert u een mooi contrast, zeker als u lichte crepi laat aanbrengen.

Veel mensen zijn huiverig voor witte crepi omdat men meent dat er snel vlekken op komen, maar met goed onderhoud en een regelmatige schoonmaakbeurt van uw gevel lost u dit probleem op. Een woning met een rieten dak ziet er ook schitterend uit met witte crepi, of bijvoorbeeld een historisch pand met rode dakpannen.

Op zoek naar gevelbepleistering? Bel ons op 0493/29.00.47

Fassado: uw specialist op het gebied van gevels en gevelbekleding

Wilt u uw woning dit jaar renoveren en wilt u graag uw gevel onder handen nemen? Contacteer gerust Fassado. Wij beschikken over vele jaren werkervaring op het gebied van gevels en gevelrenovatie, dus wij helpen u graag bij het maken van de beste keuze.

Natuurlijk kunnen wij uw gevel ook in een prachtige landelijke stijl afwerken; informeer gerust eens naar de mogelijkheden.

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs