Wat is de beste tijd voor gevelwerken?

Wat is de beste tijd voor gevelwerken?
Geschreven op 7 juni

Het is officieel: jouw gevel is dringend aan een opknapbeurt toe. De weersomstandigheden in de winter en de herfst zijn flink tekeer gegaan op je gevel. Wanneer de vogeltjes terug beginnen fluiten en de zon stilaan terug vaker tevoorschijn komt, dan is het de beste tijd voor gevelwerken. Maar wat kan je laten doen en hoe ga je het beste aan de slag?

Waarom moet je werk maken van je gevel?

Doorheen de jaren krijgt je gevel het hard te verduren, en dan vooral in de herfst en in de winter. Denk aan mosvorming, vuilresten zoals stof en zand, vogeluitwerpselen, etc.. Maar ook hevige regen- sneeuw - en hagelbuien kunnen je gevel flink doen afzien. In de lente en de zomer krijgt je gevel eindelijk wat rust: het perfecte moment om hem dan ook een opknapbeurt te geven.

Het is van essentieel belang om de gevel goed te onderhouden! je gevel beschermt namelijk alles wat er vanbinnen aanwezig is. Als je gevel zijn isolerend en waterkerend effect verliest, zal je vroeg of laat last hebben van vochtproblemen binnenshuis en zal je ook te maken krijgen met warmteverlies, wat je uiteindelijk zeker zal merken op je energierekening.

Je gevel hydrofoberen is de meest duurzame methode om je gevel te blijven beschermen. Door je gevel om de zoveel jaar een hydrofuge te geven, gaat deze veel langer mee! Bovendien is het ook relatief goedkoop. Reparatiewerken zijn namelijk een pak duurder.

→ Gevelbescherming nodig?Contacteer ons voor een gratis offerte

Gevelbescherming Fassado

Wat is hydrofoberen?

Hydrofoberen wordt ook wel impregneren of hydrofuge genoemd. Eigenlijk is dat allemaal hetzelfde. Het komt erop neer dat je gevel eerst en vooral wordt schoongemaakt, indien nodig kan je ook het voegwerk eens laten opknappen. Daarna wordt er een waterafstotende laag op aangebracht, de hydrofuge.

Op die manier wordt de gevel maximaal beschermd tegen het grootste gevaar: doorslaand vocht. Het spreekt vanzelf dat je hydrofuges best bij goede weersomstandigheden laat doen.

Beste tijd voor gevelbekleding

Bij gevelbekleding zoals crepi of steenstrips is het eigenlijk hetzelfde verhaal. Als het mooi weer is, is het de ideale tijd.

Let op: dat betekent niet dat je moet wachten op de lente of de zomer om je offerte voor de gevelwerken aan te vragen. Klanten die in de herfst of in de winter hun aanvraag reeds doen, zullen logischerwijs ook sneller ingepland kunnen worden dan zij die er pas veel later bijkomen. Hoe vroeger hoe beter dus!

Op zoek naar de juiste stielman voor gevelbekleding?
Bel ons gratis op 0800/61.160


Plaatsen van steenstrips

Moraal van het verhaal: als de vogeltjes beginnen te fluiten en de bijtjes buiten komen is het het ideale moment om een expert zoals Fassado aan je gevel te laten werken! Maar net als het verhaal van de krekel en de mier, kan je de werken best al in de wintermaanden beginnen te plannen.

Fassado maakt je gevel zo goed als nieuw

De experts van Fassado weten van aanpakken en komen maar al te graag langs om de lente-opknapbeurt van je gevel samen met jou uit te kiezen en te plannen. Plan je binnenkort een serieuze lenteschoonmaak? Vraag dan zeker eerst raad aan de vakmannen en -vrouwen van Fassado! Contacteer ons nu voor vrijblijvend advies of maak een afspraak!

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs